Her şey beklentinin uzağında

Geçen haftanın iyi oyunu, beklentileri yükseltince, bu da Beşiktaş üzerinde bir kazanma baskısı oluşturdu.

Haberin Devamı

Beşiktaş bunun sıkıntısını maç boyu yaşadı. Trabzon’un bu seneki en büyük transferi Erkan diyebiliriz.


İLK YARI:


İlk yarı hangi hocanın planı tuttu diyebiliriz?
İkisinin de tutmadı. Ne Beşiktaş istediği oyunu kurabildi. Ne de Trabzon. Devre 0-0 bitince Şota’nın planına daha yakın olduğunu söyleyebiliriz. İlk 45 dakika, futbol adına hiçbir şey üretmedi. Bu maçın Beşiktaş için geçen haftadan değişik tarafı, karşısında bir Mersin İY stoperleriyle orta sahası yoktu. Mustafa ve Aykut, onların önünde de M’Bia ve Okay, bu alanda Beşiktaş’ın etkili ayaklarına top kullandırmadılar. Dolayısıyla geçen haftanın flaş adamı Cenk Tosun ve Oğuzhan, ilk yarı itibarıyla etkili olamadı. Özellikle Cenk Tosun’un topla buluşma şansı hiç olmadı.


Trabzon hücumu nasıldı?
Trabzon atağa parça parça, taksit taksit çıkıyor. Böyle atağa çıktığın zaman Beşiktaş’a etkili olma şansın oldukça zor. Kısacası maç 2 büyük takımın, beklentilerinin çok uzağındaydı.
Beşiktaş’ta öndeki oyuncuların çok sık yer değiştirmesi bir sıkıntı yaratır mı?
Bu ne kadar avantajsa esasında saha içi dilinin oturması açısında da dezavantaj. Çünkü top alışverişlerinin bilinirler arasında yapılmasıyla, değişkenlikler gösterenler arasında yapılması bir hayli farklı. Beşiktaş bunun sıkıntısını yaşıyor. Beşiktaş, gol atamadı, pozisyona giremedi. Trabzon çok iyi oynadığı için mi? Hayır. Ama Beşiktaş’ın etkili olabilecek alanlarını daha iyi ve kalabalık kapatmaya çalışıyor. Bunu 45 dakika itibarıyla başardı diyebiliriz. Peki, maçın sonuna kadar taşıyabilir mi? Orası soru işareti.

Haberin Devamı


İkinci yarı için oyuna müdahale şanslarını nasıl?
İki tarafın kulübelerine baktığımızda Beşiktaş’ın sonuca etki edebilecek birçok ismi var. Ve bunları büyük ihtimalle kullanacak. İlk etapta yapılacak bir Gomez-Sosa hamlesi, eğer düşünülen gerçekleşmezse Kerim Fei kullanılabilir. Trabzon’a kulübesi, rakibi kadar etkili durmuyor. İlk etapta kullanılabilecek oyuncular Medjani ve Aytaç. Sonra Salih ve Sefa, eğer geri düşerse Cardozo. Ama bu takımların kendi aralarında oynadıkları maçlarda ilk yarılarla ikinci yarılar gece ile gündüz kadar farklı olabilir. İkinci yarıda daha çabuk oynayan, daha sonuç üzerinde etki olabilecek bir Beşiktaş görebiliriz.

Haberin Devamı


Pek katkı sağlamaz


Trabzon’un transferlerini nasıl buluyorsunuz?
Trabzon’un son yıllardaki transfer politikasıyla bu yarışın içinde olma şansı zor. Trabzon’un kadrosunda 5-6 tane Kayserili oyuncu var. O sırada Kayseri ya düştü ya düşecek. Şampiyonluk havası yaşamayan oyuncuların bu kadar grup halinde alınması Trabzonspor’a pek katkı sağlamadı. Elazığ, Antalya, Gençlerbirliği Karabük gibi ligdeki durumları inişli çıkışlı olan takımlardan bu kadar oyuncu alırsan sıkıntı yaratır. 5-6 tane oyuncu seni şampiyonluğa oynatacak olsa, Kayseri’yi yapardı.


iKiNCi YARI:

KIRMIZI KART DOĞRU

Quresma’nın kırmızı kırmızı kartı doğru mu?
Kesinlikle doğru çok net bir şekilde hakem düdüğümü bekle diyor. Bu oyun kurallarının temel taşlarından biri. O kadar isyan etmesi yersiz. Quaresma gibi bir profesyonel amatörce bir hareket yaptı.

Haberin Devamı


Yıldızlara bu saha reva mı?

İkinci yarıyı nasıl değerlendirirsiniz?
İkinci yarı beklediğim gibi hareket vardı. 10 kişi kalmak ne olursa olsun kolay değildi. Geçen haftanın iyi oyunu, beklentileri yükseltince, bu da otomatikman Beşiktaş üzerinde bir kazanma baskısı oluşturuyor. Beşiktaş bunun sıkıntısını maç boyu yaşadı. Kısacası iki takımın 1. hafta görüntüleri, bu maçta çok farklı bir şekilde sahaya yansıdı.


Olimpiyat Stadı’nın karşılaşmalara etkisi var mıydı?
Olimpiyat Stadı’nın zemininden bahsetmek lazım lazım. Bu kadar pahalı ayakların, zaman zaman öbek öbek kalkan çimlerde oynaması da ayrı bir sorun.


Erkan’ı nasıl buldunuz?
Erkan Zengin, ligin ilk haftasında attığı golle Eskişehir’deki günlerine dönüş sinyali vermişti. Dün de gösterdi ki Trabzonspor’un bu seneki en büyük transferi Erkan Zengin diyebiliriz.

Yazarın Tüm Yazıları