‘Yollarda resmen Mario oynar gibi gidiyoruz’

Hürriyet Ankara’da ara ara gündeme getirdiğimiz -özellikle de Haber Koordinatörü’müz Fatih Tekeci tarafından- meşhur bir söz var: “Asfaltı Almanlar icat etti, asfalta yama yapmayı ise Türkler...”

Haberin Devamı

Başkentte yama tutmayan bozuk yollar, düzensiz atılan yamalar, asfalt bekleyen yollar, rögar kapakları sorunu dün de vardı bugün de var. Yıllar, aylar, günler geçiyor ancak sorun değişmiyor. “Yollar seni gide gide usandım” türküsündeki gibi bu aralar Ankaralılar da gittikleri yollarda usanıyorlar.

‘Yollarda resmen Mario  oynar gibi gidiyoruz’

***

Geçenlerde @ankara.trafik Instagram sayfasında, “Ankara’da son bir yılda yollar aşırı derecede kötüleşti. Rögar kapakları düzensiz yamalar. Takır tukur yollarda gidiyoruz” yazılı bir paylaşım vardı. Mesajı gönderen Ankaralı vatandaş, siyasi amacının olmadığını diğer kent sakinlerinin bu konudaki görüş ve önerilerini merak ettiğini belirtiyordu. Ben de Ankaralıların sosyal medyada yollarla ilgili yazdıklarına bir göz attım. İşte dikkat çeken bazı paylaşımlar.

Haberin Devamı

‘Yollarda resmen Mario  oynar gibi gidiyoruz’

GİDERKEN BONUS TOPLUYORUZ

@mordothecolor: “Kesinlikle katılıyorum. Yollarda resmen Mario oynar gibi gidiyoruz. Arabalarımız haşat oluyor. Bir asfaltı düzeltmek bu kadar zor olmamalı.”

@ahmet.skating: “Doğru, motorla giderken sanki enduro yapıyorum.”

@emrhkrks: “Defalarca şahit oldum. Önce asfaltı atıyorlar jilet gibi, yol çizgilerini çiziyorlar, sonra çok kısa bir süre sonra bir grup gelip tam ortasından yararak bir şeyler döşüyor. Bu nasıl bir plansızlık. Belediyenin bu ekipleri neden koordineli çalışmıyor?”

@caglar.karsavuran: “Mansur Başkan’ın her şeyi iyi güzel hoş da. Şu caddeleri artık düzeltmesi gerekiyor.”

@mamican0618: “Hak veriyorum yollar dediğiniz gibi hep düzeni bozuk sanki yoldan giderken bonus topluyoruz bir sağ bir sol düzgün yol da kalmadı ve kasis olayı çok saçma.”

@mucizem08.12.p: “Kesinlikle katılıyorum arabanın içinde canımız çıkıyor ve arabalar da sürekli sanayide.”

@mrayz1: “Özellikle köprü bağlantı noktaları berbat! Bildiğin köprü bağlantı özürlü bir şehiriz...”

 

Haberin Devamı

PATATES TARLASI GİBİ YAKIŞMIYOR

@minanrn: “Haklı, bi de rögar kapaklarının yanında çatlaklar var bazılarının, sanki her an çökecekmiş gibi.”

@noyannoyann: “Çok haklı, yolda giderken puan toplayarak gidiyorum. Olan Z rotlara oluyor.”

@mustafa_nzr06: “Haklı alt takımı yolda bırakacağız yakında.”

@bulut_altintas: “Bizim belediyeler rögar kapak seviyelerini ayarlayamıyorlar nereye gidersen git hep aynı.”

@mehmetgezer40: “Maalesef her taraf aynı bazı yerlerde kazıyorlar aylarca bitmiyor.”

@kadir_dmn06: “Özellikle de köprü alt giriş ve çıkışları da aynı şekilde hatta ve hatta Akay alt çıkış Genelkurmay köprü çıkışı bence acil olarak buralara el atmaları lazım, çok kaza oluyor.”

Haberin Devamı

@tng.alpr: “Patates tarlası gibi yollar var başkente yakışmıyor.”

@coskungunduzz: “Öncelikle bunun için yama yapma zihniyetinden kurtulmamız gerekiyor. Asfalt malzeme kalitesinin çok iyi olması lazım, 2 kar, yağmur düştüğünde çökmemesi gerekli.”

 

SÜREKLİ SLALOM YAPIYORUZ YOLLARDA

@resulkilic91: “Hugo oyunu gibi sağa kaç sola kaç yapıyoruz. Belediyenin hiç umurunda olmayan bir konu yollardaki çukurların kasıtlı olarak düzeltilmediğini düşünüyorum bir sene iki sene içinde sanayiye gitmek zorunda kalıyoruz.”

@stefanosakis: “Sürekli slalom yapıyoruz yollarda, leş gibi. Belediyeye sürekli şikâyet ediyorum asla yapmıyorlar.”

@semaberenyigit: “Etimesgut’taki İstasyon Caddesi kadar rezil bir yol daha yok. Ankara’da böbrek taşı olan taşını düşürür.

Haberin Devamı

@murat_efsane78: “Arkadaşlar gerçekten parti ayırmaksızın söylüyorum yollar çok kötü aşırı derecede yollarda çökmeler var bu sorun Ankara’nın her yerinde aynı.”

@bahadir_ozteke: “2 kez bilye dağıttım ve rotçular 2. adresim oldu. Sorumlu kimse biraz da halk için çalışmalı.”

 

BELEDİYEYE GÖNDERİN  HEMEN YAPIYORLAR

BAŞKENT 153’e yazınca sorunların çözüldüğünü belirtenler de vardı...

@iarwainbenadar: “Ayaş’ın bir köyünden yazıyor ve tam aksini düşünüyorum. Mavi Masa’ya yazdığınız her şey cevaplanıyor ve mantıklıysa mutlaka çözülüyor. Siz de deneyebilirsiniz.”

@lojistik1150733: “23 yıldır Ankara’dayım Dikmen Caddesi ve İlker Caddesi’ne ilk defa asfalt atıldı. Dediğiniz yol neresi ise fotoğraflayıp belediyeye gönderin hemen yapıyorlar.”

Haberin Devamı

@rdenizci: “Belediye rögar kapaklarını tek tek kontrol edemez Mavi Masa’ya yazın 153’ü arayın.”

‘Yollarda resmen Mario  oynar gibi gidiyoruz’

***

Başkent 153’ün sosyal medya hesabından gelen şikâyetlere de baktım. İletilen yollardaki bozuklukların giderildiğini belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) vatandaşlara fotoğraflı yanıtlar veriyor. Çözüm bekleyenler de oluyor. Yazıdaki fotoğraflar da vatandaş şikâyetlerinden...

Yazarın Tüm Yazıları