Altyapı sosyal medyada da ağladı

Ankara’da artık her sağanak yağış, sel korkusu demek. Genelde haziran-temmuz aylarında etkili olan sağanak yağış ve beraberinde yaşanan sel felaketi, bu kez erken geldi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz cuma günü akşam saatlerindeki sağanak yağış kente kâbusu yaşattı. Başta Eryaman olmak üzere Çankaya Ümitköy, Mustafa Kemal Mahallesi, Sincan merkez gibi birçok bölgede hayat felç oldu. Altyapı yağışı kaldırmadı, yollar göle döndü, araçlar suya gömüldü, metro istasyonlarını su bastı.

Altyapı sosyal medyada da ağladı

Araçlarının tavanına çıkarak kurtarılmayı bekleyenler, iş yerlerini basan suları tahliye etmeye çalışanlar, kepçeyle yolun karşısına geçirilenler... Manzara değişmedi.

Altyapı sosyal medyada da ağladı

***

Haberin Devamı

En dikkat çeken olay ise Angora Bulvarı’nda yolun çökmesi, suya gömülen aracın sürücüsünün son anda araçtan çıkarak canını kurtarmasıydı. O araç da 19 saat sonra göçükten hurda halinde çıkarıldı.

***

Kentte yağmur sularıyla ağlayan altyapı sosyal medyada da ağlıyordu. Sosyal medyaya yansıyan sel tweet’lerinden bazıları özetiyle şöyle.

Altyapı sosyal medyada da ağladı

BANYODAN AKAN DUŞ BAŞLIĞI GİBİ

@dolantin06: “İnanılmaz bir yağmur vardı. Ankara’nın batı kesimlerine başta Eryaman ve Batıkent olmak üzere sanki banyodan akan duş başlığı gibi. Yağmurdan görüş mesafen daralır mı resmen daraldı o kadar yoğundu. Silecekler yetişemedi herkes mecburen durdu bu da trafiği kitledi. Altyapı kötü.”

@ahmetaksu12345: “Ankara altyapı bakımından büyük bir köy gibi... Yağmur yağınca yolları su basacağını, televizyon yayınlarının gideceğini, elektriğin kesileceğini, internetin gideceğini biliyoruz. Bunu bilerek bu ülkenin başkentinde yaşamak çok kötü bir duygu.”

Altyapı sosyal medyada da ağladı

YÜZME BİLSEM YÜZEREK GİDECEKTİM

Haberin Devamı

@ZeynepY93845248: “Yine Ankara yine sel! Mansur Yavaş lütfen altyapı çalışmalarına gereken hassasiyeti gösterin!”

@hsynclgn44: “‘2019’da Ankara’nın altyapı sorununu çözeceğiz’ demiştiniz. Aradan 4 yıl geçti. Bırakın altyapıyı, rögar temizliğini bile yaptırmaktan acizsiniz! Dün Konya Yolu’nda rögarlar taşmış her yana sel gidiyordu. Aracım arıza yaptı bu yüzden!”

@bes45vapuruu: “Yüzme bilsem yüzerek gidecektim. Bu nasıl yağmur, metro durağını bile basan sel beni buldu... Teşekkürler Ankara.”

@resul_celik7: “Ankara yağış ortalaması 39 kg iken 30 kg’da her yeri sel götürmesi neden acaba? Bu şehir çok daha yüksek yağış miktarlarını görmüş ve bu tabloyla karşılaşmamıştı. Neden diye soruyor musun Ankara’m.”

Haberin Devamı

ANKARA MAALESEF ÇOK KÖTÜ DURUMDA

@DenDen07745134: “Sayın Başkan(Mansur Yavaş) mütevazı ve düzgün birisiniz! Fakat olmuyor, Ankara maalesef çok kötü durumda altyapı konusunda inanılmaz şekilde asfaltlar eğimsiz ve mazgallar yetmiyor!”

@senturkerol: “Evet Ankara’ya bereketli yağmur yağdı ama altyapı kaldıramadı sele döndü birçok Ankaralı bu tarihi günü hiç unutmayacak.”

@kdemir61: “Ankara Ümitköy metro yanı sele teslim oldu. Ciddi altyapı sorunları var. Melih Gökçek zamanında Ümitköy’de hiç çalışma olmadı. Yapılaşmanın en yoğun olduğu bu koridor artık altyapı yetersizliğinden dolayı büyük sorunlar yaşıyor.”

Altyapı sosyal medyada da ağladı

Sosyal medyaya yansıyan bazı altyapı çağrıları böyle. İşin kötü yanı önümüzdeki dönemde de benzer sağanak yağışlarla ve sel felaketleriyle karşılaşmamız muhtemel. Özellikle ASKİ yetkililerinin tedbir alması şart görünüyor. Allah kenti beterinden korusun...

Haberin Devamı

Altyapı sosyal medyada da ağladı

 

 

Yazarın Tüm Yazıları