Zemin görevi gören somun

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi olan Emekli Makine Mühendisi ve OHSAS 18001 denetçisi Suat Onur, özetimle şöyle diyor:

Haberin Devamı

 Zemin görevi gören somun
Zemin görevi gören somun
“UEDAŞ’a bir sorum olacak. Ne zamandan beri elektrik direklerinin bağlantı tabanı somun üzerine oturtturulur olmuş acaba? Benim okuduğum iş güvenliği uygulama kitaplarında ve profesör hocalarımdan aldığım eğitimlere göre bu durum yüzde yüz yanlış ve risklidir. İlgili madde şöyle der; ‘direk tabanı tijlerin üzerinden geçirilmek suretiyle mutlak olarak zeminle temas eder. Somunla da direk tabanı üstten sıkarak bağlantısını yapar. ’

BİRÇOK YERDE VAR

Ayrıca ben de verdiğim eğitimlerde bunun gibi uygulamaların kesinlikle yanlış olduğunu anlattım. Buna göre de kursiyerlere diploma verdim. Şimdi koskoca UEDAŞ bu! Böylesi hassas bir konuda yanlış yapacak değil ya! Bu direk nerede diye soracak olursa UEDAŞ, çok yerde, hem de öyle birçok yerde ki...”

Haberin Devamı

ÜZERİNE OTURACAK OLANLARIN DİKKATİNE

Zemin görevi gören somun
OKURLARIMIZDAN olan Aleyna Sağlam, “Osmangazi ilçesi Dikkaldırım Mahallesi ‘Dikkaldırım Caddesi 1’ tanımlı belediye otobüs durağındaki oturma bankının ön sırasında bulunması gereken ‘tahtası’ yok. Dolayısıyla onu taşıma görevi üstlenen tutucu demirlerin (üç adet) uçları boşta kalmış. Bu durum, bankın üzerine oturanlar için tehlikelidir. Çünkü benim için tehlike oluşturdu da... Gerekli onarımın yapılmasını çok acil olarak rica ederim.”
BURULAŞ, gereği size olsun. Umarım zahmet eder de ilgilenirsiniz!

YASAKLI BODRUM GİRİŞİ

Zemin görevi gören somun
ADININ açıklanmamasını rica eden esnaf okurumuz, özetimle şöyle diyor: “Osmangazi İlkokulu önündeki kaldırımda bulunan ‘yasaklı bodrum girişi’ sebebiyle birilerinin düşeceğine inanıyorum. Ayrıca bu durumun uygun olduğunu düşünmüyorum. Konuyu aracılığınızla sorunun muhatabı olan yetkililere ihbar ediyorum. Gereğinin yapılacağını umut ederek; saygılarımı sunarım.”
Geçen hafta Yıldırım, Şirinevler Mahallesi 2. Aktar Sokak’ta bulunan benzeri bir kesik haberini yayımlamıştık. Demek ki bu yılın trend modası bu!

Haberin Devamı

DUA ETTİREN KALDIRIM...

Zemin görevi gören somun
ADININ açıklanmamasını isteyen bir kamu çalışanı, bakınız ne diyor: “Bursa İl Müftülüğü önündeki kaldırımın hali ne olacak? Dua ediyorum ki bir kardeşimiz burada düşmesin!”

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

ESTETİK BÖYLE OLUR

Zemin görevi gören somunZemin görevi gören somun

‘TOPRAK Alan Yeşil Alana Dönüştürülsün’ başlıklı yayımımız sonrasında ilgili alanın (Çatalfırın Viyadüğü) yeşillendirilmiş olduğunu gördüm. Yayımımız sonrasında beni arayarak, “Bu durumun oluşumu Bursa’mız için hiç de yakışı kaçan bir durum değildir. Gerekli olan çalışma derhal yapılacaktır” açıklamasını yapmıştı Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Müdürlüğü. Ve sonrası; teşekkür ederim Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Müdürlüğü...

Yazarın Tüm Yazıları