Sporcu çukurunu gittim ve gördüm

Hürriyet Bursa okuru Selma Ilgaz, e-postasında özetimle

Haberin Devamı

Sporcu çukurunu gittim ve gördüm

“Gemlik Sahili’ndeki yürüme yolunun bir bölümü geçtiğimiz yıl kazıldı. Ardından kazılan yere boru yatırıldı. Sonra da o işi yapan ekip alıştığımız sisteme aykırı gelmedi ve orasını onarmadan çekip gitti…” diye yazmıştı. E-postada fotoğraf yoktu. Konu dikkatimi çekti ve Gemlik’e gittim. Gerçekten de aynen öyle olmuş. Kazmışlar, yatırmışlar ve öylece bırakıp gitmişler! Ortada ciddi riskler var. Ancak sporcu isen buradan uçarak geçebilirsin. Dolayısıyla riskler en aza iner! Bizleri spora özendirme anlamında fevkalade güzel bir hizmet. Çok isabetli olmuş. Aynı kazıları her yirmi metreye uygulayın lütfen. Çok spor çok sağlık!

Haberin Devamı

Kaplumbağaların hatırına gelin lütfen

Sporcu çukurunu gittim ve gördüm

Okurlarımızdan Feray Yılmaz, özetimle bakınız ne diyor: “Nilüfer ilçesi sakiniyim. 100. Yıl Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Bir Nilüferli olarak şunu ifade etmek isterim ki Ayvalı Deresi bu bölgenin şansı olduğu kadar şanssızlığıdır da aynı zamanda! Şansızlık kısmına değineyim müsaadenizle. Derenin çok kirli olması ve bu kirlilikten kaynaklı olarak da çevreye yaydığı iğrenç koku bizleri Nilüfer’e küstürdü. Uzun yıllardır var olan bu sorunu kim çözecek? Büyükşehir Belediyesi Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Belediyesi de Büyükşehir Belediyesi diyor! İki gün önce bu derede fındık ezmesi kavanozu, konserve kutusu ve plastik şişe atıklarına rağmen yaşam savaşı veren kaplumbağaları görünce içim parçalandı. Yetkililerden çok rica ediyorum. Siyasi hesaplaşmalarınızı en azından doğa ve insan sağlığı söz konusu olduğunda bir kenara bırakın.”

Alt geçit ne işe yarıyor?

Sporcu çukurunu gittim ve gördüm

Okurumuz Trafik Polisi A. T. “Kentimizin en hareketli yaya trafiğine sahne olan bir adres burası, yani Atatürk Caddesi. (Setbaşı girişi) Gördüğünüz gibi yayalar hemen 5 metre yanı başlarında yüzde yüz kontrollü ve güvenli olan Atatürk Alt Geçidi varken araç trafiğini hiçe sayarak ana caddeye atlıyorlar! Üstelik caddenin her iki yönünde de ‘yapılan geçişin tehlikeli olduğunu ve alt geçitlerin kullanılması gerektiğini’ anlatmaya çalışan uyarı levhası asılıyken! Hatta resmi kıyafetli bizleri de görmezden geliyorlar. İnanın burada yaya alt geçidi olmasa ‘yaya alt geçidimiz yok. Yaya alt geçidi istiyoruz’ diye feryat figan ederler. Var da ne işe yarıyor? Sonra bazı vatandaşlar bize sitem ediyor; “neden müdahale etmiyorsunuz?” diyerek! Hangi birine nasıl müdahale edelim? Saygılarımla” diyor. Polis A. T. , ‘Önce Eğitim’ masalı gerçeğe dönüşmediği müddetçe siz ayrı yazarsınız biz de ayrı. Biz size, siz de bize dert yanar gideriz!

Haberin Devamı

Kapaksız modası çok tuttu!

Sporcu çukurunu gittim ve gördüm

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi Tansel Ordulu: “Yıldırım Musababa Caddesi No. 34 önündeki aydınlatma direği de kapaksız direk modasına uydu. Sanırım bu moda çok tuttu! Her yıl ‘Şehrin Işıkları’ yarışması düzenleyip ilginç fotoğraflara ödül veren UEDAŞ, kapaksız direkler kategorisi adı altında da bir yarışma açsın. Söz veriyorum ben 40 fotoğrafla katılacağım. Birinci olmayı hedefliyorum. Haydi, UEDAŞ kırmayın beni!”

 Hürriyet Bursa yazıyor sorunlar çözülüyor

ÇÖKÜNTÜ DÜZELTİLDİ

Sporcu çukurunu gittim ve gördüm

BİR DE BİZ İSTEYELİM başlıklı yayımımızla gündem olan (Namazgah Caddesi ile Selçuk Hatun Caddesi kesişim noktası) çöküntünün düzeltilmiş olduğu gördüm.

Haberin Devamı

Sporcu çukurunu gittim ve gördüm

Hürriyet Bursa gazetesi ekibi olarak Bursalılara faydalı olmanın sevinci içinde olduğumuzu belirtmek isterim. İlgili yetkililere teşekkür ediyorum!

 

Yazarın Tüm Yazıları