Sorunlara artık böyle mi bakmalı!

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi olan Nurer Çalıştıran, (DOSAB’ta hizmet veren PMS Alüminyum Dış Ticaret Müdürü) “UEDAŞ’ı anladıysam belediyemizi de anlamak zorundayım” diyerek vurgu yaptığı şikâyetini özetimle aktarıyorum:

Haberin Devamı

Sorunlara artık böyle mi bakmalı

“MUHAMMET Bey. Dört gün önce ikamet adresimiz olan Nilüfer ilçesi Altınşehir Mahallesi 220. Sokak’ta bulunmayan aydınlatma direklerine yönelik olan yazmış olduğum şikâyetimi yayımlamıştınız. Sonra düşündüm de; işin muhatabı olan UEDAŞ’ın bizi takmayacağı ve takmaması çok doğal! Çünkü asıl amaçları kâr elde etmek ya... Bizler evlerimizden aldığımız elektrik enerjisiyle sokaklarımızı aydınlatıyor muyuz? Evet aydınlatıyoruz. Şimdi... UEDAŞ’ın yerinde olsam bu şikâyeti duymazdan ve de görmezden gelirdim. Çünkü UEDAŞ sokağımıza direk takmış olsa bizler aydınlatma sistemlerimizi toplayacağımız için UEDAŞ’a ödediğimiz elektrik faturalarında azalma olacak. Yani az da olsa UEDAŞ’ın kazancı düşecek!”

Haberin Devamı

NEDEN ONARILSIN Kİ(!)

“Bunu geçelim... Diğer bir hususa gelelim. Bisiklet yolu ve kaldırımı da içine alan sokağımızın girişi az yağan yağmurda dahi göl oluyor. Buradaki sıkıntılı zemini onarmak da Nilüfer Belediyesi’nin işi... Doğru mu? Doğru. Aslında taaa en başında bu iş ya da işler düzgün yapılsa da böyle olmasa... Neyse olmuş bir kez; ölecek değiliz ya! Şimdi, yine empati yaptım. Kendimi Nilüfer Belediyesi Başkanı Turgay Erdem’in yerine koydum. Burasını onarmış olsaydık belediye olarak bir kazancımız olacak mıydı? Hayır. Öyle ise neden onarayım ki(!) Hem üç beş kişi ıslandı diye bu masrafı yapmak günah olurdu! Ayrıca burası Muson iklimde kalan, dolaysıyla en çok yağmur yağan ülke olan Hindistan mıydı? Hayır tabii ki... Bazen kendime çok kızıyorum. Vatandaş olarak amma çok şey istiyorsun eyyy Nurer diyorum!”

KİMSE ÜZÜLMESİN DİYE...

Nurer Çalıştıran. Cidden çok farklı ve çok güzel bir bakış açısı sergilediniz. Konulara bu gözle bakmak lazım aslında. Böylece ne yetkililer yorulur ne de bizler üzülürüz. Bu fikir mutlak suretle ödüllendirilmeli ve hayata geçirilmeli!

33 YILLIK ZANAATKÂR DA AKIL ERDİREMEMİŞ!

Sorunlara artık böyle mi bakmalı

Haberin Devamı

OTASANSİT Sanayi Merkezi’nde vazife yapan bir zanaatkâr okurumuzun e-postasını özetimle aktarıyorum: “Otosansit Metro İstasyonu’nda da hizmet veren ‘yürüyen merdiven’ hizmeti için çok teşekkür ediyoruz. Burada da amaç engelsiz bir hizmet sunmak değil mi? Şimdi öyle ise bu ne? Yürüyen merdiven bitiminde bulunan basamak neyin nesi? 33 yıllık zanaatkâr olarak bu işe bir akıl erdiremedim de!”

 

 

HAYAT SİZLERE GÜZEL!

Sorunlara artık böyle mi bakmalı

ADININ açıklanmasını istemeyen doktor okurumuz dilencilere karşı feryat ediyor. Bakınız ne diyor: “Bursa’da trafik işaret lambalarının uzun süreli olarak hizmet verdiği her alanda muhakkak üç ya da beş dilenci var. İşin ilginç yanı bir de bunları izleyen yani güvenliklerini sağlayan ekipleri var! Geçtiğimiz haftaydı. Sanayi Caddesi’yle Mudanya Bulvarı birleşim noktası üzerindeki (FSM girişi karşısı) trafik işaret lambaları bana da kırmızı yandığı için durmuştum. Aracımda beni sıkıştırmaya başlayan bir dilenciyi kovalamak için aracımdan inip onu uyardığım anda aniden sağımdan ve solumdan biten iki arkadaşı çıka gelmesin mi... Onların kötü sözlerine maruz kalınca aracıma binmek zorunda kaldım. Suçlu olan onlar ama ben suçlu gibi utandım. Güvenli şehir seçilmişti Bursa değil mi? Onca yıl sıkıntı çekerek doktor oldum. Kazancımız bunlardan az. Sistem onlara yürü diyor, bize de dur! Ohh ne ala Mualla. Hayat sizlere güzel valla!”

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR; SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

YENİ KAPAK DA GELECEK

Sorunlara artık böyle mi bakmalı

BURSA Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Müdürlüğü’nce arandım. Müdürlük, “Dört gün önceki köşenizde: “(26 Ekim Dipsiz Kuyu Gibi Karardı Dünyam) ‘Sorunu çözse çözse hem de bir gün sonraya dahi bırakmadan Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Müdürü Yükseler Göktaş ve kıymetli zanaatkâr ekibi çözer. Paslaşma olmadan golü atın gitsin lütfen...’ diye dikkat çekmeye çalıştığınız şikâyetteki fotoğrafınıza bakarak sorunu ortadan kaldıracağını düşündüğümüz standart kapağı alarak Nilüfer ilçesindeki Müzeyyen Senar Caddesi’ne aynı gün içinde gidildi. Ancak kuyunun, belediyelerimizin hizmeti olmadığı görüldü. Bu sebepten dolayı da elimizdeki kapaklar buradaki sorunun giderilmesinde kullanılamadı. Üzgün olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bununla birlikte vatandaşlarımızın burada ziyana uğramamaları için o kuyuyu kapattık. Olması gereken orijinal kapağın biran evvel tedarik ettirilmesi için Büyükşehir Belediyesi Aykome’ye (Alt Yapı Koordinasyon Şube Müdürlüğü) bildirdik. Bizlere yardımcı oluyorsunuz. Sizlere teşekkür ediyoruz...” açıklamasını yaptı. Gerçekten çok güzel işlere imza atıyorsunuz. Genel cerrah gibisiniz. Ben de sizlere teşekkür ediyorum. Ayrıca kapak boyutunu gösteren fotoğrafınız için de sağ olunuz...

Yazarın Tüm Yazıları