Sorumluluğun yükü ölümden ağırdır

Okurken üzüldüğüm bununla birlikte konu anlatımıyla da oldukça başarılı bir e-posta daha aldım. O e-postlardan birisi de Hürriyet Bursa gazetesi abonelerinden Ayşe Yener’den geldi.

Haberin Devamı

Sorumluluğun yükü ölümden ağırdır

Yazının noktasına dahi müdahale etmedim. Buyurun hep birlikte okuyalım:
“Merhaba Muhammet Bey. Ben Ayşe Yener 2 çocuk annesi bir ev hanımıyım. Aslen Bursalı olsak da eşimin işi gereği İstanbul’da ikamet etmekteyiz. Geçen günlerde gezmek için Budo vasıtası ile Mudanya’ya geldik. En son yapılan sahil düzenlemesi sonrası ilk gelişimizdi. Yeni yapılan sahil bandında yürüyelim dedik ve akabinde edindiğimiz acı izlenimlerimizi köşeniz aracılığı ile vatandaşlara duyurmak istedik. Gidecek olanları şimdiden uyaralım; eğer bizim gibi bebek arabası ve küçük çocukla yürümek isterseniz yandınız! Yer yer kırık, yer yer kopuk, yer yer ise tuzaklı zeminde 5 yaşındaki çocuğumun ayağı, kopmuş zemine takıldı ve çok kötü düştü."

Sorumluluğun yükü ölümden ağırdır

"Engelli parkur misali sık aralıklarla konulan anlamsız basamaklar bebek arabasındaki bebeğim ile bize zor anlar yaşattı. Her şeye rağmen bugün de hatıra kalsın diye fotoğraf çekilmek için destek aldığımız demirlerin pası kıyafetlerimizi boyadı. Sinirlerimiz bozulmuş halde oradan uzaklaşmaya çalışırken sağlam gibi gözüken zemindeki parça üstüne basmamızla adeta şahlandı ve çocuğuma çarparak tekrardan düşmesine sebep oldu."

Sorumluluğun yükü ölümden ağırdır

"Güzelim Mudanyama ne olmuş böyle? Bir daha asla gitmeyi düşünmüyoruz. Gidecek olanlar, korkuluk demirlere sürtünme ihtimali için koyu renkli mümkünse siyah kıyafet tercih etsinler. Yanınıza düşme ihtimaliniz çok yüksek olduğu için ilkyardım çantası almayı da unutmayın. Aklıma gelmişken ben bebek arabası ile zorlanırken engelli bireylerimiz o basamaklı yolda ne yapacak acaba?”
Çok büyük geçmiş olsun Ayşe Yener. Yorum yok! Diyorum ve “Sorumluluğun yükü ölümden ağırdır” sözünü hatırlatmak geldi aklıma.

 

Haberin Devamı

UYARSAK BİLE DİKKATE ALMIYORLAR!

Sorumluluğun yükü ölümden ağırdır

Haberin Devamı

Adının yazılmasını istemeyen bir okurumuzun e-postasını özetimle aktarıyorum:
“Uzun yıllar sonra doğup büyüdüğüm Bursa’daydım yine. İş güç sahibi olarak ayrılıp yuva kurduğum Kıbrıs’tan geldiğimde gözlemledim. Bursa pek değişmemişti. Göze batanlar; yoğun araç trafiği, şehrin yok edilen yeşili, plansız yapılaşması, saygı ve hoşgörü dairesinden uzaklaşmış toplum oldu. Havalar sıcak seyrediyor demedim. Sabahın erken saatlerinde Teleferik’ten yola koyuldum, Emirsultan, Yeşil, Altıparmak, Çekirge İnkaya…"

Sorumluluğun yükü ölümden ağırdır

"Yürüdüm de yürüdüm. Sütçü beygiri gibi dolaştım! Elbette çocukluk ve gençlik yıllarımızın en özellerinden birisi olan Reşat Oyal Parkı’na da uğradım. (Kültüpark) Onlarca yıl sonra; içimden bir şey cız etmişti. Aşkların, eğlencelerin, sohbetlerin, pikniklerin, keyiflerin, umutların, kısacası güzelden ve özelden yana ne varsa duyguların tavan yaptığı adresti burası. Açık söylemek gerekirse duygularım canlanmadı öfkem tavan yaptı! Parkta Türkçe konuşan yoktu desem abartmış sayılmazdım! Meşhur Göl Park’ın yanından geçerken (yapay göl) göl içinde yüzen kişileri görünce dondum kaldım. Doğal olarak endişe ettim. Derhal bir zabıta buldum. Yüzen kişileri göstererek ihbar ettim. Zabıta: “Onlar Suriyeli biz karışamıyoruz. Uyarsak bile bizi dikkate almıyorlar…” deyince başımı önüme eğdim ve oradan ayrıldım. Ömrüm bir kez daha Bursa’ya gelmeme yeter mi bilemiyorum ama sanırım bir daha gelmem. Yorumsuzum!”

Haberin Devamı

KENYA, AFRİKA, SOMALİ VE SUDAN’A GİTTİM DE…

Sorumluluğun yükü ölümden ağırdır

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi bahçıvan Mümin Taran, özetimle şöyle diyor:
“Yarım asra yakın zaman olacak Tofaş’ta (Fabrika) bahçıvan olarak vazife yapmaktayım. İşimle alakalı olarak; Kenya, Afrika, Somali, Sudan’a da gittim. Bunları neden mi anlatıyorum... Çünkü oralarda dahi bizim Gemlik Belediyesi’nin sorumluğunda bulunan ve Bursa’nın antik ilçelerinden birisi olan Kurşunlu / Kumsaz üzerinde hizmet vermeye çalışan bol kraterli cadde asfaltının bir benzerine dahi denk gelmedim. Bizlere Ay’da seyahat edermiş gibi his veren ve bunu da başaran çok kıymetli belediye başkanlarımıza sonsuz hamdü senalar olsun!”

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Osmangazi Belediyesi

AKLINIZA GELMİYOR MU?’ başlıklı yayımınızdaki şikâyetiniz incelendi. Yazıda bahse konu olan yerde, belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ilgili ekiplerince yapılan denetim neticesinde; herhangi bir çöp ve atık maddeye rastlanılmamıştır. Zabıta Müdürlüğümüz ilgili ekiplerince, çevre-gürültü-koku kirliliği gibi toplum sağlığını doğrudan ilgilendiren şikâyet ve taleplere anında müdahale edilmekte olup, bu konular hakkında da denetim ve kontrollere azami özen gösterilmektedir. Teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz. Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü.” Öyle olsun Osmangazi Belediyesi! Açıklamanız için teşekkür ediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları