Şampiyonun üzüntüsü

Hürriyet Bursa gazetesi okurumuz ve eski Türkiye, Marmara 1. Bölge Karate şampiyonlarından antrenör Ulvi Özdemir:

Haberin Devamı

Şampiyonun üzüntüsü

“Yenişehir ilçemizde TC. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yenişehir ilçe Müdürlüğü önündeki kaldırımda bulunan hiçbir anlamı olmamakla birlikte yüzde yüz saçma sapan bir çalışma eseri sonucu ulu orta gerilen çelik tele bir kadının başını feci şekilde çarptığını gördüm. Çarpma sonucu kısa süreliğine şoka girdi. Düşecekti, atik davranarak düşmemesi için destek verdim. İnanın çok üzüldüm. O an bu saygısız, disiplinsiz ve amaçsız işi yapan kişileri andım. Yapmış olduğum müsabakalarda başıma onlarca tekme yedim. Ama iddia ediyorum burada canı yanan kadının acısı kadar acı hissetmemişimdir. Muhatabı kim olursa olsun kesinlikle kınıyorum...” diyor.
Valla ne desem ki Ulvi Özdemir... İnan ben de çok üzüldüm. Maalesef bizde böyle şampiyon kardeşim! Aklıma gelen en yetkili isim olarak Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın oldu. Vaziyet böyle başkan Aydın...

Haberin Devamı

BU DUVARI KİMSE GÖRMÜYOR MU?

Şampiyonun üzüntüsü

Orhaneli ilçesi sakinlerinden olan okurumuz Şaban Kaya’nın e-postasını özetimle aktarıyorum: “Orhaneli ilçesi İsmetpaşa Mahallesi Cin Sokak’ta bulunan çocuk oyun parkının duvarını cinlerin çarptığını düşünüyorum! Aksi olsaydı yaklaşık bir buçuk yıldır her hafta kayadan örülmüş duvarının bir parçası kopuyor ve başta belediye yetkileri olmak üzere burasını benden başka kimse görmüyor da...”
Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt; siz ne dersiniz?

YOLCU SAYILARI GIRLA OLUNCA...

Şampiyonun üzüntüsü

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi emekli makine mühendisi Ömür Kuru’nun (Çemtaş) bir ricası var. Ricasında: “Yaya trafiğinin en yoğun olarak yaşanmış olduğu Atatürk Caddesi üzerinde bulunan belediye otobüs duraklarının bazılarında kabin yok. Bu eksiklik bizi olumsuz etkiliyor. Malum, karı var, yağmuru var, güneşi var... Alan müsait hizmet gerekçe kriterleri de uygun. Çünkü orada yolcu sayıları gırla! BURULAŞ’ın desteklerini bekliyoruz. Selamlar” diyor.
BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar’ın dikkatlerini çekeceğini düşünüyorum...

Haberin Devamı

ASKIDA DİREĞE TEBRİK VAR!

Şampiyonun üzüntüsü

Hürriyet Bursa gazetesi abonelerinden olan Emekli Oyak Renalut (Fabrika) personeli ve aktif iş güvenliği uzmanı olan Suat Onur, özetimle diyor ki: “Nilüfer ilçesi Uğur Mumcu Bulvarı üzerindeki askıdaki elektrik direği hizmeti için de UEDAŞ’ı tebrik ediyorum! Bu işi böyle sunmak da çok ayrı bir meziyet ister. Tebrik etmem bu sebeptendir!”

O ÜNİTEYE NE OLDU?

Şampiyonun üzüntüsü

dört yaşında geçirmiş olduğu hastalıktan dolayı yaşamını engelli aracıyla idame ettirmeye çalışan arkadaşımızın isyanını ZATEN ACIMIZ BİZE YETİYORKEN başlığımla yayımlamıştık. Yayımımızda, Osmangazi ilçesi Cumhuriyet Caddesi (Tarihi Pirinç Han önünde) üzerine sözüm ona akülü engelli aracı kullananların akülerini şarj etmeleri için akü şarj ünitesi hizmeti sunulmuştu. Ancak oldukça yüksek maliyete sahip olan bu şarj ünitesinin sadece üç aylık bir zaman dilimde hizmet verdiğini daha sonra da yıllarca bozuk biçimde orada öylece süs olarak durduğu gerçeğini köşemde birçok kez yayımlamıştık.

Haberin Devamı

TÖRENLE AÇILMIŞTI

Üniteyi törenle hizmete sunan Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar: “Osmangazi’de engelleri kaldırmak adına çalışıyoruz. Açılışını yaptığımız şarj istasyonları vatandaşlarımızın hayatını biraz daha kolaylaştıracak” demişti.
Sanırım Başkan’ı duyan birkaç işgüzar, meseleyi yanlış anlamış olacak ki o şarj ünitesini tamir ettirmek yerine kökten kaldırmaya yeltenmiş! İşte buna ben yorum yapamam. Sadece tebrik ediyorum sizleri kıymetli Osmangazi Belediyesi. Keşke kaldırırken de tören yapsaydınız!

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

HEP AYNI NAKARAT

Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü OLANLARI BEN DE ANLAMIŞ DEĞİLİM başlıklı yazım üzerine bir açıklama yollamış; “Bahse konu olan Hamitler Mahallesi Kutlukbey Caddesi’nin kenarına çöp, moloz vb. malzeme döktüğü tespit edilen şahıslar hakkında; belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ilgili ekiplerince, son 2 aylık dönemde 5326 sayılı kabahatler kanunun ilgili maddesi gereğince, idari yaptırım karar tutanakları düzenlenmiş olup, konunun takibine ve yasal işlemlere devam edilmektedir. Konuya duyarlılığınıza teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.”
Açıklamanız için çok teşekkür ediyorum kıymetli Osmangazi Belediyesi. Ancak meşhur ‘çöplükbey caddesi’ masalında her sefer bir açıklama var; fakat icraat yok! Usta sanatçı Nazan Öncel’in “Aynı Nakarat” şarkısında da söylediği gibi; “Aynı nakarat hep aynı aynı, aynı nakarat anlat anlat”

Yazarın Tüm Yazıları