Para iadesi sessiz sedasız iptal edildi

Tarihler 1 Ekim 2012’yi gösteriyordu. Köşemde ‘Kaç istasyon gittin, o kadar kontör’ başlıklı bir yazım olmuştu.

Haberin Devamı

Para iadesi sessiz sedasız iptal edildi

İçeriğinde BURULAŞ’a bir öneride bulunmuştum. Önerimde de “Bir istasyonluk mesafede seyahat edenle otuz sekiz istasyon seyahat eden yolcu aynı parayı ödemesin. Validatör diye tanımlanan sistemi oluşturun. Yolcu, istasyonunda indiğinde hesap edilecek para iadesini kartına yükletsin...” demiştim.

1’LE 38 ARASI FARK YOK!

Daha sonra BURULAŞ: “Gereği yapılacaktır...” açıklamasından kısa bir süre sonra bu hizmeti vermişti. Olması gereken buydu. O vakit teşekkürlerimi iletmiştim BURULAŞ’a ve o dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye. Ve şimdi... Bu sistem sessiz sedasız iptal edildi. Yani 38 istasyon sonra metrodan inen yolcu belirli olan ücreti öderken bir istasyon sonra inen yolcu da aynı ücreti ödemeye mahkum edildi...

Haberin Devamı

SÜS OLARAK KALDI!

Validatör sistemini kontrol eden makineler de süs olarak kaldı maalesef. Pardon, müzeye kaldırılacaksa şayet bu tespitim için özür dilerim! Ücret iadesi için makineye giden her yolcu hüsrana uğruyor artık. Oysaki metroyu en çok kullanan kişiler öğrenciler ve gelir düzeyi düşük olan kişilerden oluşurken... Oldu mu bu şimdi BURULAŞ!

 

HANGİ REKLAMI OKUTSAK OTOBÜS GELİR?

Para iadesi sessiz sedasız iptal edildi

OKURLARIMIZDAN olan ev hanımı Yelda Akar şikayetini şu şekilde dile getiriyor: “Çukurköşk belediye otobüs durağında otobüslerin hareket saatlerini gösteren bilgi yerine çeşitli reklam afişleri asılı. BURULAŞ’a bir ricamız var. Telefonlarımızdaki karekodu hangi reklam üzerine okutalım da durağa yaklaşmakta olan otobüsümüzün nerede olduğunu görelim(!)” diyor. İlginç ve mantıklı bir soru... Fakat bu tez canlılık niye ki Yelda Akar? Bekleyin vakti gelince otobüsünüz gelecektir. Otobüsünüz gelinceye kadar reklam duyurularına bi’göz atın derim!

Haberin Devamı

BU NASIL BİR BOYA?

Para iadesi sessiz sedasız iptal edildi

HÜRRİYET Bursa gazetesi abonesi olan inşaat mühendisi Hakan Aktaş, özetimle diyor ki: “Nilüfer ilçesinde bulunan Sheraton Bursa Hotel önüne kazandırılan bisiklet yolunun boyası haftasında çıktı. Af edersiniz ama bu nasıl bir boya?”

Para iadesi sessiz sedasız iptal edildi

OLAN YİNE BİZE OLDU...

HÜRRİYET Bursa gazetesi abonelerinden olan armatör Sedat Rengiiyiler, “Tek rahatsız olan benim diyor ve: “Kızılay’ın Güzelyalı’ya yaptırdığı tesisler atıl duruma düşüreli yıllar oldu. İşin acı yanı bu hizmet sunulalı henüz on yıl olmadı. Her zaman olduğu gibi burada da olanlar bizim paralarımıza ve tahrip edilen alanlarımıza oldu. İşin ilginciyse bu durumdan kimse rahatsız değil. Sanırım tek rahatsız olan kişi benim!”

Yazarın Tüm Yazıları