O direk devrilince mi geleceksiniz

47 yıllık Hürriyet gazetesi okuru olan Oyak-Renault Otomobil Fabrikası emekli yöneticilerinden olan Suat Onur’a biz kulak verdik.

Haberin Devamı

O direk devrilince mi geleceksiniz

Ancak sorunun asıl muhatapları olan yetkililerinse kulak vermediklerini duyduk! Suat Onur, isyanlarda; hem de ne isyan ki ne isyan... Onur, şikâyetini özetimle şöyle dile getiriyor: “Pisa Kulesi’ni kıskandıracak olan eğik direk tam da Osmangazi Belediyesi önünde duruyor. Tamı tamına dokuz aydır her geçen gün eğilmeye devam ediyor. İlgili tehlikeli durumu; Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne, burunlarının önünde bulunan Osmangazi Belediyesi’ne ve UEDAŞ’a bildirdim. Hem de kaç kez!

ORASI KALABALIK OLUYOR

Olmayınca size de yazmıştım. Siz de yazımı 17 Haziran 2023 tarihinde yayımlamıştınız. Hatta dikkat çeksin diye olsa gerek haber başlığınızda da ‘Tam Sekiz Yıldır Eğik Duruyor’ demiştiniz. Bu bile çok muhterem yetkililerin dikkatlerini çekmeye yetmedi sanırım! İşin ilginç yanı bu direğe araba falan çarpmadı. Kendiliğinden eğildi. Yanında belediye binası olması münasebetiyle önünden, arkasından, sağından ve solundan her gün binlerce insan geçiyor. O direk devrilecek ve birinin üzerine düşecek! Oralarda kimse yok mu?”

Haberin Devamı

DEVRELİNCE BAKILIR

Bu telaşe, endişe ve panik niye? Yetkililerin işleri var güçleri var! Yani... Dertlerinin direk olmasını beklemek çok ayıp! Hem o direk devrildi mi de böyle feryat figan gidiyorsunuz? Hele bi’ devrilsin... O vakit bakılır elbet çaresine. Hem bu işler bizde böyle yürümüyor mu! Vesselam takmışsınız kafayı direğe; direk de direk... Böyle yapmayınız! Hem bizim bilmediğimiz işler de olabilir. Bakarsınız ileriki yıllarda Pisa Kulesi’ne rakip olmuşuz. Olur mu olur?

BU DA KAPAKSIZ PARK!    

O direk devrilince mi geleceksiniz
ADININ “bir anne” olarak yazılmasını rica eden okurumuz, “Burası hem yeşil alan, hem çocuk oyun parkı hem de gençlerin sportif aktivitelerini yaptıkları açık spor kompleksi. Gördüğünüz gibi yeşil alanda bir kuyu var ve o kuyunun kapağı yok. Bir çocuğun düşüp canının yanmaması için ya da sakat kalmaması için... (Belki de hayatı bile son bulabilir) Annelerin babaların yıkılmaması için kapak meselesini Nilüfer Belediyesi’ne aktardık. 153’ü aradık. Ama o kapak halen yok. Ne acı değil mi?” diyor.

Haberin Devamı

Değerli ‘anne’, aramanız bile ayıp aslında. Sosyal belediyecilik böyle olmaz! Neyse; gülümseyin... Ben hep gülümsüyorum da! Burası Nilüfer ilçesi Ertuğrul Mahallesi 408. Sokak üzerindeymiş. Merak eden yetkililere duyurulur! 

YORUM YOK! 

O direk devrilince mi geleceksiniz

HÜRRİYET Bursa gazetesi okuru olan Derya Aydemir şöyle diyor: “Osmangazi ilçesi Kiremitçi Caddesi Tayakadın Mahallesi No. 32 ile 38’in önünü bayram öncesi birileri geldi kazdı, gitti ve tabi ki doğal olarak unutuldu. Bari böyle bırakmasaydılar... Nasıl bir şehir ki bu şehir ne kazması bitiyor ne de kırması. Yorum yok!”

DOMİNO ETKİSİ ALTINDA KALAN BORDÜR TAŞLARI...

O direk devrilince mi geleceksiniz

ADININ açıklanmaması hususunda ricada bulunan okurumuzun e-postasını özetimle aktarıyorum: “Osmangazi ilçesi Dikkaldırım Caddesi başlangıcındaki (Hüdavendigar Mahallesi Ardıç Parkı altı) kaldırım ile yeşil alan arasında kalan bordür taşları domino etkisi altına girmiş. Sabah uyandığımızda etkinin sonucu taşların devrildiğini gördük! Keşke video kaydı alsaydık. Yarışmalara katılırdık!”

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

YILDIRIM HIZIYLA YAPILDI

O direk devrilince mi geleceksiniz

BU Proje Askıda Kalmamalı başlıklı yayımımızdaki vurdumduymazlığa yayımımız sonrası (Yıldırım ilçesi Şirinevler Caddesi) gerekli müdahalenin yapılmış olduğunu gördüm. Hemşehrilerimize hayırlı olsun. Teşekkürler Yıldırım Belediyesi.

Yazarın Tüm Yazıları