Kork bizden Kül Kedisi Sindirella…

Sözüm ona görme engeli olan vatandaşlarımız evlerinden çıkıp caddelerde ve sokaklarda güvenle yürüsün diye bir masal uydurmuşlar.

Haberin Devamı

Kork bizden Kül Kedisi Sindirella…

Masalın adını da ‘Görme Engelli Vatandaş Yürüme Yolu Taşları’ koymuşlar! Masal bu ya güvenli olması zorunlu olan yolların tam da üzerine belediye otobüs duraklarının montajını yapmışlar. ‘Kesmez bu’ demiş olmalılar ki; yön levhası dikmişler. Kâfi görmemişler; inşaat yapmışlar. Devam demişler; aralıklarla sivri uçlu tijleri çakmışlar. Hız kesilmesin istemişler; başlangıcını uçuruma sonu da ana caddeyle vermişler. Özetle akla hayale gelmeyen her senaryoyu uygulamışlar.
Masalın ismi çok güzelmiş! Sonra biri çıkmış gelmiş bizim masala kısa isim yakışır diyerek masalın adını YALAN TAŞLARI olarak değiştirelim demiş! Masalımızın devamı yeni kahramanlarıyla devam edecekmiş. Bu güzel haber elbette... Bir güzel haber daha vereyim. Masalın yayım izni Hürriyet Bursa gazetesindeki köşeme verilmiş! Bugünkü bölümde Nilüfer ilçesi Abdi İpekçi Caddesi üzerindeki (Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi karşısı) YALAN TAŞLARI canavarı varmış! Ona da bisiklet süren çocukları devir talimatı verilmiş! “Kül Kedisi Sindirella” hani sen en çok okunanlar arasındasın ya artık kork bizden. Pabucunu dama atacağız!

Haberin Devamı

Adam ‘aldırma da geç git’ diyemem

Kork bizden Kül Kedisi Sindirella…

Okurlarımızdan H Ç.’ye dikkati için teşekkür ediyorum. ACİL olarak yetkililerin dikkatlerine diyerek e-postasını özetlimle aktarıyorum: “Osmangazi ilçesi (Tophane Semti) Kaplıca Kapısı karşısında bulunan taş duvarın içinin boşalmış olduğunu gördüm ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un Zulmü Alkışlayamam şiirinin “Adam aldırma da geç git diyemem aldırırım.” mısrası aklıma geldi. O yüzdendir ki buradaki dört büyük tehlikeyi görmezden gelemezdim.
1) Taş duvarın üzerinde yürüyen haylaz gençler var. Duvarın kırılma ihtimali çok yüksektir. Kırılınca da duvarın alt yönü uçurumdur.
2) Meraklı bir çocuk, arkası uçurum olan duvarın içinden geçmeyi deneyebilir.
3) Duvarın kendiliğinden göçmesi de kaçınılmaz bir gerçektir.
4) Bunları hiç mi gören olmaz?”

Haberin Devamı

Sıra Ülkü Köy Göleti’nde!

Kork bizden Kül Kedisi Sindirella…

Adının açıklanmasını istemeyen okurlarımızdan bir jandarma subayı özetimle bakınız ne diyor: “Mudanya ilçesi hudutlarında olan Ülkü Köy Göleti’nin etrafı da içler acısı… Adım başı çöplük, adım başı üzüntü… Temizliğin lideri ve öğreticisi olan bizlere ne olmuş böyle?” Komutanım tam yerinde bir soru bu… Ancak bu soruyu YKS sınavında sormuş olsalar dahi üç milyona yakın kişiden dahi yanıtını alamayacağımızı düşünüyorum. Yazık…

 HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

 Yıldırım Belediyesi

Kork bizden Kül Kedisi Sindirella…

“ ‘Taşlarda Saygı Kalmayınca…’ başlıklı, Ahmet Taner Kışlalı Meydanı üzerinde bulunan bozuk taşlar, Belediyemiz Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince ivedilikle onarılmıştır. Bilgilerinize sunarız. Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü.” Üzerinizdeki nazarın etkisini yitirmiş olmasına çok sevindim Yıldırım Belediyesi! Çözümünüz ve fotoğraflı geri bildiriminiz için teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

Kork bizden Kül Kedisi Sindirella…

Yazarın Tüm Yazıları