Kapalı spor salonu istiyorlar

Hürriyet Bursa gazetesi okuru iş insanı Seher Gümüş’ün e-postasında kendi imzasıyla birlikte toplam on dokuz kadın okurumuzun da imzası vardı.

Haberin Devamı

Kapalı spor salonu istiyorlar

Okurlarımız, Osmangazi ilçesinde; Mihraplı, Hüdavendigar, Dikkaldırım, Dobruca, Kükürtlü ve Çekirge mahallesinde ikamet ettiklerini belirtmişler. 9 ile 14 yaşları arasında olan başarılı, hevesli, hırslı beraberinde azimli çocuklarının düzenli ve disiplinli olarak okçuluk sporu yaptıklarını belirtmişler e-postalarında. Hatta bu sporcu kardeşlerimizin arasında okullar arası Türkiye Okçuluk Yarışması’nda (15 Nisan 2022’de Mersin’de yapılmıştı) Türkiye dördüncüsü olan ve Türkiye derecesine giren çocuklarımız da varmış. Ama gelin görün ki boş vakitlerinin tamamını böylesi farklı bir sportif etkinlikle değerlendiren çocuklarımıza çalışmalarını icra edecekleri kapalı bir ortam verilmiyormuş!

Haberin Devamı

RİCAMIZI ONLARA İLETTİK

Ciddi özverili çalışma sunan ve bu ciddiyetlerini de kazandıkları dereceleriyle ispatlayan sporcu çocuklarımıza kapalı alan verilmesin… Anneler; dertli, öfkeli, kırgın ve kızgın… Diyorlar ki: “Yine havalar soğumaya başladı. Antrenmanlarımızı fotoğrafımızdaki alanda yani Mihraplı Parkı içindeki bir tenis kortu içinde yapıyoruz. Aynen de öyle. Burasını da biz keşfettik! Çünkü hepimize en yakın ortak nokta burası. Oysaki buraya tam 20 metre uzaklıkta yine Mihraplı Parkı içinde Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan kapalı tenis sahası var. Hem de bu kapalı alan öyle büyük ki biz gibi beş farklı grup dahi aynı anda eğitimini yapabilir. Çocuklarımızın da burada eğitim yapabilmesi için önce Osmangazi Belediyesi’ne ardından da Büyükşehir Belediyesi’ne gittik. Ulaşabildiğimiz her yetkiliye ulaştık. Ricamızı anlattık. Ancak anlattığımızla kaldık; şaşırmadık!

BAŞKANLARA SESLENİYORUZ

En son olarak da ikamet adreslerimize 7 ila 12 kilometre uzaklıkta olan başka spor salonlarına gitmemiz hususunda akıl verildi. Yani biz şunu anlıyoruz. ‘Okçuluk diye spor mu olurmuş. Çocuklarımıza kim sahip çıkacak? Başkanlara sesleniyoruz. Çok zaman kapısı kilitli olan Mihraplı’daki kapalı tenis kortunun bir bölümünün kullanmak istiyoruz. Buna neden izin vermiyorsunuz? Hatırlatırız...

Haberin Devamı

Önemsemediğiniz spor dalı var ya; geçen yıl Tokyo’daki olimpiyat yarışmalarında 22 yaşında olan Türk okçu Mete Gazoz şampiyon olarak Şanlı Türk Bayrağımızı dalgalandırmıştı. Bizim çocuklarımızdan birisinin de Kahraman Mete Gazoz abileri gibi olmayacağı ne malum…” Seher Gümüş, böyle bir ayıbın varlığından Başkan Alinur Aktaş’ın ve Başkan Mustafa Dündar’ın kesinlikle bilgileri yoktur diye düşünüyorum. Sporcu çocuklarımıza hizmet etsin diye yapımına vesile olduğunuz kapalı spor salonumuzdan sporcu çocuklarımızın istifade etmesine izin verilmiyormuş. Burasının da Acemler / Osmangazi Spor Salonu gibi (04 Şubat 2022 tarihli yazım) yok olmasını isteyenler mi var yoksa?

 

 

Tabelaya yazık eden park!

Haberin Devamı

Kapalı spor salonu istiyorlar

Hürriyet Bursa gazetesi abonelerimizden olan iş insanı Ömer Gönülkırmaz, özetimle: “43 yaşındayım. İşim gereği 70 civarında ilimize gittim.

Kapalı spor salonu istiyorlar

Aklıma, gönlüme, fikrime, zihnime takılan yerler de oldu anlar da… Ama memleketim olan Bursa’da, Nilüfer ilçesinde bulunan ve makiyi andıran dikenli alandaki tabelada: “Çocuklar bizim geleceğimizdir. Dut Dinlenme Parkı. Nilüfer Belediyesi” yazılı ‘Dinlenme Parkı’ gibisini inanın hiç görmedim.

Kapalı spor salonu istiyorlar

Bir tek oturma bankı bile olmayan hatta dağ keçilerinin dahi girerken zorlanacakları alana park densin; ‘Güler misin ağlar mısın?’ Tabelaya yazık olmuş…”

 

Burada da takip yok maalesef

Kapalı spor salonu istiyorlar

“Adım İpek Coşkun. İstanbul’da bir şirketin yöneticisiyim. Geçen hafta eğitim için Bursa Büyükşehir Belediyesi hudutlarında bulunan Sheraton Bursa Hotel’indeydim. (Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi Akpınar Caddesi) Hotelden çıkınca tam da önündeki kaldırımda bulunan sivri uçlu tijlere gözüm takıldı. Cidden bir felaketti bu! Çünkü bunun onda biri çalıştığım şirket içindeki alanda olsaydı OHASAS 18001 (İş sağlığı ve iş güvenliği) uzmanları alayımızı topa tutardı inanın!
Bursa belediyelerinde OHSAS 18001 kavramı diye bir şey yok galiba. Olabilir. Ama medya takip sistemleri vardır herhalde! Oradan bari görsünler. Saygılarımla.” Dikkatiniz ve de uğraşılarınız için ben de teşekkür ederim İpek Coşkun.

 

 

 

Haberin Devamı

Hürriyet Bursa yazıyor, sorunlar çözülüyor

 

Kapalı spor salonu istiyorlar

Temizlik çalışması yapıldı

Kapalı spor salonu istiyorlar

‘DOĞUDA ÇÖPLÜDERE BATIDA ÇÖPLÜKBEY’ başlıklı haberinize istinaden, Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince, Balıklı Dere’de temizlik çalışması yapılmıştır. Ayrıca etrafa çöp atmamaları konusunda civardaki vatandaşlara gereken uyarılar yapılmıştır. Bilgilerinize sunarız. Yıldırım Belediyesi Basın ve Yayın Müdürlüğü” Onlarca emekçi kardeşimizi yoran, bütçemize zarar veren bir çalışma ve yine aynı yerde. Of ki ne offf! Çok sağ olunuz Yıldırım Belediyesi.

.

Yazarın Tüm Yazıları