İyi ki belediyeci değilmişim!

Geçtiğimiz haftaydı. Bir taziye ziyaretinde bulunmuştum. İlk kez gelmiştim buraya…

Haberin Devamı

İyi ki belediyeci değilmişim

Sokağı öyle bir dağıtmışlar ki sanırsınız buğday hasadı yapılmış! Tozu harman misali uçuşan sokakta fotoğraf çekiyordum ki bir grup aile geldi yanıma. Beni belediye çalışanı sanmışlar, kötü sözlerle üzerime yürüdüler. Ucuz kurtuldum dayak yemekten! Korkmadım da değil.
Ailelere kendimi ve amacımı tanıtınca “Kusura bakmayın ne olur. Canımız burnumuzda. Allah yolladı sizi bize o vakit. Nasıl bir belaya düştüysek böyle, balkonları kullanamıyoruz. Camlarımızı da açamaz olduk tozdan. Arabalarımız haşat, üst başlarımız berbat... Aylar oldu burasını kazdılar ve böyle bırakıp gittiler. Muhatap olarak hiç kimseyi bulamıyoruz. Ne olur dediğiniz gibi yapın bu konuyu yazın…” diyerek teşekkür ettiler.

Haberin Devamı

ÜSTELİK YENİ YERLEŞİM

Kıymetli yetkililere bir sözüm olacak. Sizin ikametiniz burada olsaydı böyle bir durum olur muydu acaba? Üstelik buraları yeni yerleşim... Hiç yarınlarımızı ilgilendiren planlarınız olmaz ki? Bu esnada ne yolu yol ne kaldırımı kaldırım olmasına rağmen Görme Engelli Yön Taşlarının (YALAN TAŞLARI) yarım da olsa yalandan yere döşenmesinin ihmal edilmediğini gördüm. İşte bu işin güzel yanı!
Adresi yazıyorum ilgilenen olursa; Nilüfer ilçesi Çalı Mahallesi 18. Sokak, sokağın tamamı!

İncirli sokak!

İyi ki belediyeci değilmişim

Okurlarımızdan olan Atilla Ortanca: “Rampası meşhur olan Yıldırım Caddesi Musababa Öğünç Sokak ortasında bir incir ağacı vardı. Devleşen ağaç bizlere zarar vermeye başlayınca onlarca başvurumuz sonrasında ağacı belediye ekipleri geçen yıl kesmişti. Ancak ne hikmetse ağacı kökten aldıramadık. ‘Bu böyle olur…’ dediler de başka bir şey demediler. Birçok araç bu kesik ağaç yüzünden daha da zarar gördü. Hem bu yüzden dolayı sizlerin de gördüğü gibi merdiven ile yol arasında kalan alana asfalt atılamıyor” diyor.
Yıldırım Belediyesi’ne duyurulur. Şimdiden kolay gelsin.

Haberin Devamı

Yakışıyorsa sözüm yok!

İyi ki belediyeci değilmişim

Emekli banka müdiresi Reyhan Ilıca, bakınız ne diyor: “Osmangazi ilçesinde hizmet veren İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi önünde bulunan belediye otobüs durağının koltuklarını gördüm de… Böylesi rezalet mi olur? BURULAŞ bunları hiç mi denetlemezsiniz? Ayrıca durak adı Bursa Asker Hastanesi olarak tanımlanmış. Bu tanım da yanlıştır! Öfkeli olduğumu kalemime de yansıttım sanırım. Haksızsam, yani yakışıyorsa bu durum özür dilerim.”

Garanti veriyorum…

İyi ki belediyeci değilmişim

Okurlarımızdan F. Kahraman özetimle şöyle diyor: “Gemlik ilçesi Demirsubaşı Mahallesi Dr. Ziya Kaya Bulvarı 27/a yanında bulunan çöplük alanının (Garanti Bankası yanı) kapatılmasını rica ediyoruz! Kışın sorun olmuyor; ancak yaz geliyor. Garanti veriyorum çok fena kokacak yine! Malum, geçen yıldan tecrübe ettik de…”

Haberin Devamı

 HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

İyi ki belediyeci değilmişim

KORK BİZDEN KÜL KEDİSİ SİNDİRELLA başlıklı yazımımızdan sonra yaptığım iş – bitiş kontrolüm sonucunda yazımdaki sorunun giderildiğini gördüm. Hemşehrilerimize hayırlı olsun.

YENİ YOL HAYIRLI OLSUN

Geçtiğimiz hafta GÖYNÜKBELEN İLGİ BEKLİYOR başlıklı yayımımız sonrasında TBMM gündemine de alınan Göynükbelen yollarında acınası durumdaki yüzlerce çukurun onarıldığı bilgisini aldım.
Göynükbelen sakinleri özetimle: “Yollarımız dökme soğuk asfalt ile onarıldı. Sıcak asfat ile onarılmış olsaydı kaliteli ve kalıcı olacaktı elbette. Ancak bu bile bizler için bir mucize! Size çok teşekkür ediyor sevgilerimizi ve saygılarımızı sunarak diyoruz ki; iyi ki varsınız Hürriyet Bursa gazetesi ekibi...” diyor.
Bizlerden de sizlere selam olsun kıymetli Göynükbelenli hemşehrilerim. Yollarınız hayırlı olsun...

Yazarın Tüm Yazıları