İsraf yürek burkuyor

Beş gün önceki yazımda UEDAŞ’a hitaben ‘Direklerin kapakları için bir bölüm mü kurulsun’ başlığımla ihbar niteliğinde bir şikâyetimiz olmuştu.

Haberin Devamı

İsraf yürek burkuyor

Bu yazım sonrasında UEDAŞ, özetimle tarafıma: “… Kapaklar takılarak risk önlendi…” açılamasını yapmıştı. Şahit fotoğrafları da yolladılar. Teşekkür ediyorum. Ancak yapılan işin isteksizce ve samimiyetsizce olduğu anlamak için ulema olmaya gerek yok! Çünkü takılan kapaklar sadece bir vida ile tutturulmuştu. Oysa ki bunun standart uygulanması talimatında orijinal kapak takılması ve iki vida ile sabitlenmesi zorunluluğu gerektiriyordu. Şimdi ne mi olacak? İki şıkla anlatayım bunu.

1) Hurdacılar o kapakları kopartacak ve kendilerine 1 liralık kazanç kapısı yaratacak.

2) Hurdacılar bunları fark etmezse (Ki bu çok zayıf bir ihtimal) üç ya da dört aya kadar düşecek ve mevzu yine başa dönecek! Samimi ve kalıcı hizmet almak istiyorsak (En azından iki ya da üç yıl için) muhakkak birimizin çarpılarak ölmesi mi gerek! Bu esnada kontrol ettim de Çekirge Caddesi üzerindeki Gökçen Apartmanı önündeki galoşla emniyet tedbiri aldırılan klemens yuvasının kapağı takılmamış. Boşa giden emekler ve aile bütçemizden aktardığımız paralarımız bir yana ülke ekonomimize balta vuran israfa varan harcamalar yürek burkuyor…

Haberin Devamı

Ödüllü soru!

İsraf yürek burkuyor

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi Talha Aydemir’in bir sorusu var. Cevabını verecek olanlar ödüllendirilecektir! Soru şöyle: “Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi Kutlukbey Caddesi (Yunuseli Şehit Gürcan Ulucan İlkokulu önü) hurda araç toplama merkezi mi oldu? Şahsım olarak ben yanıtını bulamadım da!”
Evet soru basit:O cadde hurda araç toplama merkezi mi oldu?

İki seksen uzanınca…

İsraf yürek burkuyor

Okurlarımızdan Cüneyt Kürşat, bakınız ne diyor: “Yıldırım ilçesi Otosansit Metro istasyonu önündeki kaldırımda iki seksen uzanan otobüs durağı levhası var. Vakti zamanı gelince her şey iki seksen uzanacak buna itirazımız yok. Ancak bu uzanma iki ayı geçti. Yakında kokmaya başlayacak. Kokmaması için durağın tuzlanmasını rica ediyorum!” BURULAŞ’ın da tuzlama ekibi var diye biliyorum. O durağı tuzlayın lütfen!

Haberin Devamı

‘Sen niye utanıyorsun’ diyor eşim

İsraf yürek burkuyor

Okurlarımızdan Öykü Özden: “Sözüm ona vaat edilen ‘Nilüfer’de yaşamanın ayrıcalığını’ ben de görmek istiyorum. Bu ayrıcalığı da en çok bisiklet yollarında arıyorum. Ardı arkası kesilmeyen onlarca bisiklet yolundaki benzeri ayıpları görür olmaktan utanıyorum. “Sana ne oluyor? Sen niye utanıyorsun?” diyerek bana sitem etse de eşim… Benim ki de böyle bir takıntı işte utanıyorum! Utanma konusundaki saplantım konusunda siz kimden yanasınız Muhammet Bey?” diyor.
Ben anlamam Öykü Özden... ‘Özden’ bir yanıt bekliyorsanız Nilüfer Belediyesi’ne danışın derim!
Bu arada ilgilenen biri çıkarsa diye adres: Cumhuriyet Mahallesi Hisar Caddesi Neslim Sitesi önüymüş.

Yazarın Tüm Yazıları