İntam Denizi ikinci sezon birinci bölüm

23 Şubat 2006 tarihinde başta hemşehrilerimizi olmak üzere Türkiye’yi derinden üzen İntam faciasıyla sarsılmıştık. Çok da korkmuştuk.

Haberin Devamı

İntam Denizi ikinci sezon birinci bölüm
Olayın üzerinden tam 6072 gün geçti. Ama henüz netice yok! Olayın ilgisizliğindeki boyuta dikkat çekmek için farklı bir örnek vereyim istedim. Şöyle ki; o gün sigortalı olarak işe giren bir çalışanın en son düzenlenen yasaya göre emekli olmak için aranan prim gün şartı olan 7000 gününün dolmasına sadece 928 gün kaldı. Yani emeklik yaklaştı! Ancak gelin görün ki bizim İntam faciasındaki korku henüz bitmiş değil.

SONUÇ ALAMADINIZ

İntam Denizi ikinci sezon birinci bölüm
Keza; İNTAM DENİZİ’NE DAVETLİSİNİZ, İNTAM DENİZİNDE MUHTEŞEM HİZMET, ARTIK PLAJI DA VAR en son olarak da 09 Temmuz 2022’de İNTAM DENİZİ BİRİNCİ SEZON DÖRDÜNCÜ BÖLÜM başlıklı yayımımız olmuştu. En son ki yayımımızda da ‘AKAN BİR SU VAR İntam Denizi’nin suyunu dalgıç pompa ile boşaltırsınız. Boşalttınız da. Olmadı, üzerine yüzlerce ton toprak sererek suyu emdirdiniz, bu da tutmadı! Yetmeyince kum takviyesi de yaptınız, iyi yaptınız. Ama sonuç alamadınız çünkü oraya onlarca noktadan şaldır şaldır akan bir su var.

Haberin Devamı

KESİN ÇÖZÜM SUYU KESMEK

İntam Denizi ikinci sezon birinci bölüm
İzin verirseniz âcizane şöyle bir tavsiye de bulunmak isterim. Tüm bunları yapmak yerine su kaçağının kökünü bulup da suyu kesseniz diyorum. Hem bakınız yine söylüyorum. Bu deniz, yani İntam Denizi üst tarafında bulunan Baro Evleri’nin de gümbür diye yuvarlanmasına sebep olacak. Suyun gücüne ne fore kazık dayanır ne de hare mermer! Ama yine de siz en iyisini bilirsiniz!’ demiştim… Bu yayımlarımız sonrasında değişen ne oldu biliyor musunuz? Binlerce metreküp suyun akmasıyla oluşan göleti saklamak için alana dökülen toprakların boyu beş katlı bir binanın boyunu aştı. Dökülen toprakların ağırlıkları kaç yüz ton orasını bilemem! Bu kadar toprağın civarlardan temin edilmesi mümkün değil. Acaba nereden getiriliyor çok merak ediyorum! Derseniz; ‘derdin bu mu Kösle?’ Dert çok bizde de toprak takıldı sadece ilgime! Yangına dikkat çekemiyoruz Bakmışsınız dumana dikkat çektirmeyi başarmışız. Neyse yangın, duman derken kafanızı karıştırmayayım! Bizi pek dikkate almayınız. Dedim ya; Ama yine de siz en iyisini bilirsiniz! İntam Denizi ikinci sezon filmi başladı. Seyri için davetlisiniz; bekliyoruz!

Haberin Devamı

KAPKARANLIK ÇOCUK OYUN PARKI OLUR MU?

İntam Denizi ikinci sezon birinci bölüm
Okurlarımızdan olan bir siyasi partinin ilçe başkan yardımcısı olan Ümit Akkuş, özetimle şöyle diyor: “Tarihi Eski Kaplıca Hamamı yanında bulunan (Osmangazi ilçesi) çocuk oyun parkındaki aydınlatma sisteminin tamamı çalışmıyor. Alanın kapkaranlık olması civar sakinlerini endişelendiriyor. Muhatabı olan sorumluların sorunu acilen gidermeleri gerekiyor.”

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

ÇÖPLÜKBEY’DEN HABER VAR

Osmangazi Belediyesi’nce tarafıma yapılan açıklamaları aktarıyorum. Teşekkür ederim Osmangazi Belediyesi! “Sayın Muhammet KÖSLE Hürriyet Bursa’nın 22 Eylül 2022 tarihli sayısında yer alan köşenizde ‘ÇÖPLÜKBEY’E RAKİP ÇIKTI başlıklı şikâyete yer verilmiştir. Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ilgili ekiplerince 7/24 saat esası ile ilçemiz 136 mahallede çöp toplama, taşıma ve temizlik hizmetleri hız kesmeden özenli bir şekilde yapılmaktadır. Mücavir olan sınırlar içerisinde de program dâhilinde düzenli olarak atıklar toplanmaktadır. Yazıda şikâyete konu olan Eski Tabakhaneler Bölgesinde de ilgili ekiplerce, sürekli olarak temizlik çalışmaları yapılmakta olup, her tür atık düzenli olarak alınmaktadır. Fakat düzensiz atık çıkarılması ve gelişigüzel atıkların bu bölgeye bırakılması, bölgede yapılan çalışmaları etkisiz hale getirmektedir.

Haberin Devamı

HAFTADA ÜÇ KEZ TOPLANIYOR

Bahsi geçen bölgede ekipler, atıkların düzensiz olarak çıkarılmaması için birçok kez çalışma yaparak, hemşehrilerimizin de desteğinin sağlanması hedeflenmiştir. Yine Temizlik İşleri Müdürlüğü ilgili ekiplerimizce, bölgede haftada üç gün evsel atıklar toplanırken, her hafta da kepçe ile inşaat, tadilat atıkları ve kaba atıklar için çalışma yapılmaktadır. (Ek olarak; Tabakhaneler bölgesinin bir kısmı Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait olup, bir kısmında da Büyükşehir tarafından Toplu Konut İdari Başkanlığı’na (TOKİ) devri yapılmıştır. Bu alanların mülkiyeti belediyemize ait değildir.) Ayrıca; belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ilgili ekiplerince de sorumluluk alanımıza giren bölge dahilinde gece-gündüz kontroller azami ölçüde yapılırken; kabahati işleyenler hakkında da cezai işlemler yapılmaktadır.

Haberin Devamı

33 DEFA KEPÇE İLE TEMİZLENDİ

Ayrıca; ‘HEP AYNI GÖRÜNTÜ’ başlıklı şikâyete yer verilmiştir. Temizlik İşleri Müdürlüğü ilgili ekiplerince 7/24 saat esası ile 136 mahallede çöp toplama, taşıma ve temizlik hizmetleri hız kesmeden özenli bir şekilde yapılmaktadır. Mücavir olan sınırlar içerisinde program dâhilinde düzenli olarak atıklar toplanmaktadır. Yazıda bahse konu olan bölgeye ilişkin de belediyemiz ekiplerince, atıkların düzensiz olarak çıkarılmaması için defalarca çalışmalar yapılmıştır. Her hafta kepçe ile inşaat, tadilat ve kaba atıklar toplanmaktadır. Bölgede yaklaşık bir yıl içerisinde 33 defa kepçe ile temizlik çalışması yapılmıştır. Ayrıca Zabıta Müdürlüğü ilgili ekiplerince de yalnızca son 2 ay içerisinde aynı bölgede 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ilgili maddesi gereğince idari yaptırım karar tutanakları düzenlenmiştir. Konunun takibine ve yasal işlemlere devam edilmektedir. Konuya duyarlılığınıza teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz. Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü.”

Yazarın Tüm Yazıları