Burgaz fotoromanı!

Geçtiğimiz hafta sonuydu. COVID-19’dan kaynaklı olan yasaklı günlerden sıkılmıştık.

Haberin Devamı

Burgaz fotoromanı

Ailecek insan trafiğinin en az olacağını düşündüğümüz Mudanya ilçesinin Burgaz sahiline gittik. Sahil boyunca yürümeye başladık. Özellikle sahilin kirliliği ve bazı noktalardan denize akan pis su dikkatlerimizden kaçmadı. İlgi yok, takip yok, değer yok, değersizlik pek çok! Sahil boyunca bazı bölümleri dört metreyi bulan uçurumlu yürüme yolunda koruyucu bariyerler yok.

Burgaz fotoromanı

YAPAY ÇİMLERİN HALİ!

Yüzlerce metrekare alana yapay çimlendirme yapılmış, onda da başarılı olunamamış. Çoğu patır patır patlamış. İskeleti olan paslı demirlerin görüntüleri ortaya çıkmış! Hem ‘Yeşil Bursa’ tanımıyla meşhur olan ilimizde yapay yeşile ne gerek varsa; gel de anla! UEDAŞ’a ait bir direk, ne armatürü var ne ampulü. Klemens kapağı olmadığından hava almak için başını dışarıya çıkartmış kablo uçları dikkatlere takılan!

Haberin Devamı

Burgaz fotoromanı

TABELALAR DİNLENİYOR

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na ait devasa tabelalar; ikisi de paslanmış. Biri sahile uzanmış, diğeri de duvara yaslanmış vaziyette yürüme yolunda amuda kalkmış! Kayalıklar önünde devasa boş çerçeve o da önce paslanmış sonra kayalara dayanmış ve en sonunda da hayata küsmüş! Kadın-erkek tuvaleti adı altında ücretli bir kabin koyulmuş, içine girenler görüntüye vurulup kokuya bayılmış!

Burgaz fotoromanı

BETONUN ALTI BOŞALMIŞ

Burgaz fotoromanı

Bunlara şahit olan bir kayık da bedenini yiyip dertlerin gamına dayanamayıp aciz bedenini kıyıya atmış, hayata küsüp için için kendini yemiş! Hele bir alanı var ki tam seyirlik... Sahile iniş yapılan betonun altı boşalmış. Uç kısmına iki kişi ya da ben gibi yüz kiloluk biri sert şekilde bassa oraya basması bir daha nasip olur mu? Kısmet... Evet, çok az bir kısmına yer verdiğim dikkat çekici ayıplarla Burgaz; inanın bu bize hiç ama hiç yakışmaz...

Haberin Devamı

BİR KİŞİ BİLSİN BEN DE ADIMI DEĞİŞTİRECEĞİM

Burgaz fotoromanı

TÜRKÇE Öğretmeni Yeşim Geçici şikayetini şöyle dile getiriyor: “Atatürk Caddesi’ye birleşen caddelerden birisi olan Ressam Şefik Bursalı Caddesi’nin tabelasında ‘Res. Ş. Bursalı Caddesi’ yazıyor. ‘Res. Ş.’ ne anlama gelir bin kişiye soralım bir kişi bilsin ben de adımı değiştireceğim!”
Adınızı değiştirmeyin Yeşim öğretmenim. Şöyle bir önerim var. Tabelanın altına ‘RES. Ş.’ ne anlama geldiğini açıklayan tabela asılsın!

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

CEZA YERİNE SAHİPLENME BÜYÜK ALKIŞ İSTİYOR

Burgaz fotoromanı

‘ÇUKURA ceza verecek yetkili aranıyor’ başlıklı yayımımızda Osmangazi ilçesi Dikkaldırım Caddesi üzerinde hizmet veren Konur Hastanesi önündeki iki aylık derin çukura yer vermiştik. Yayımımızla birlikte aynı gün içinde BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç tarafınca arandım. Gülenç, “... Yazınızı okudum. O esnada civarda bulunan tamir ekibimize ilgili yere de bakılmasını söyledim. Ekibimiz; ‘Oluşturulan çukurun sorumlusu BUSKİ değildir...’ dedi. Ancak ortada hemşehrilerimizi ilgilendiren bir sorun vardı. Hazır ilgili personel ve ekipmanlar da sahadayken ekibimize: ‘Muhatabı biz olmasak bile gerekli onarımı siz yine de yapınız. Ardından asfaltı atınız.’ talimatını verdim. Tarafıma yollanan fotoğrafla da sorunun giderildiği bilgisini aldım. BUSKİ olarak kıymetli hemşehrilerimizin mutlu olmalarına vesile olabilirsek ne mutlu bizlere...” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

HELAL OLSUN GÜLENÇ

‘Ceza’ yerine sahiplenme; işte mantık bu olmalı. Helal olsun Güngör Gülenç müdür, helal olsun... İlgili ekibinize de ayrıca teşekkür ederim. Bu esnada da o çukuru bırakıp gidenlere selam olsun!

Yazarın Tüm Yazıları