Bizi duyan yok

Kestel, Dudaklı Mahallesi sakinlerinden olan okurumuz Kamil Gümüş’ün e-postası adresi üzerinden aldığım 193 mahalle sakininin imzası bulunan isteklerinin özetini çıkartım:

Haberin Devamı

Bizi duyan yok

“Biz yine kapınızı çaldık kusura bakmayınız ne olur. Hatırlayacağınız gibi sizlere de ‘Yapılarımız ve arazilerimiz imar yasasına uygun olduğu halde doğal gazımız yok. Oysaki bir kilometre uzaklıkta olan yani iç içe yaşamış olduğumuz Narlıdere Mahallesi’nde doğal gaz hizmeti var...’ diye belirtmiş ve bunları köşenizde, 31 Ağustos 2021’de ‘Bizim hakkımız değil mi?, 19 Ekim 2021’de ise Neredesin Bursagaz başlıklarıyla yayımlamıştınız.

VAAT VAR AMA...

Hatta bizzat Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne, Kestel Belediyesi’ne ve BURSAGAZ’a, da yalvardık. Aynen öyle oldu yalvardık... Ama ne hikmetse bizi duyan yok. Şunu çok merak ediyoruz. “Yeşil Bursa’ya yakışanı sunacağız. Daha sağlıklı bir insan ve kent için varız. Bursa’da hava kirliliğine son vermek için doğal gaz kullanımına hız vereceğiz...” cinsinden olan vaatlere ve aktarımlara bizler de destek verelim diyoruz. Diyoruz demesine de derdimize dertlerimize çözüm olacak ilgili mercilere ne ulaşabiliyoruz ne de ulaştırılıyoruz!.

Haberin Devamı

LAF GAZI VERİLİYOR

Biz şunu anladık. BURSAGAZ bize hizmet gazı değil laf gazı veriyormuş. Bu esnada BURSAGAZ’ın Dudaklı Mahallesi’ne bir garezi mi var acaba?”

AÇIKLAMA YAPILMADI

Garez kısmında size ‘katılmıyorum’ diyesim var Kamil Gümüş. Ancak daha önce ilgili isteğinizle ve isteklerinizle alakalı olarak yapmış olduğumuz yayımlarımıza yönelik olarak bizlere de bir açıklama yapmamıştı BURSAGAZ. SOCAR’la birleşerek gücüne daha da güç katan BURSAGAZ; hadi artık.

 

 

O sunta ya kırılsa

Bizi duyan yok

Hürriyet Bursa gazetesi okurlarımızdan olan TOFAŞ (Fabrika) çalışanı Koray Akın, “Osmangazi ilçesi İntizam Parkı içinde bulunan katlı otopark asansörünün kapısı yok. Kapının yokluğu sebebiyle oluşması çok ama çok yüksek tehlikelerin önlenmesi anlamında civar esnafı sunta plakayı kapıya çakmış. Fotoğrafımda da gördüğünüz gibi bir çocuk, çocuksu merakıyla alakalı olsa gerek asansör boşluğunu kapatması için çakılmış olan suntaya yaslanmış ve suntanın arkasında ne var diye bakmaya çalışıyor!

Haberin Devamı

SONU FELAKET OLUR

O sunta o esnada kırılsa ya da kopsa çocuğun, sonu felaket olur mu; olur... Güler misin ağlar mısın? Derecelendirmeye göre “199 şehrin yer aldığı dünyanın en sağlıklı kentleri listesinde Bursa 5. sırada yer aldı” diye yapılan açıklamayı aklıma getirdim de... Önce güldüm sonra da ağlayasım geldi ama ağlamadım!”
Aman, Allah da ağlattırmasın Koray Akın kardeşim... Osmangazi Belediyesi’nin acilen soruna yönelmelerini tavsiye ederim.

 

Birinin canı da yandı ama umursanmıyor

Bizi duyan yok

Basın mensubu olan meslektaşım Burak Türker’in isyanı tam gaz devam ediyor. İsyanında haklı mı kıymetli meslektaşım; haklı... Çünkü Osmangazi ilçesi Timurtaş Paşa yanındaki (Balibey Han karşısı) yeşil alanda canları yanmış ve bir başkasının da canları yanmasın diye uğraşısı var. Lakin neticesi yok. Muhabir Türker, “Basın mensubu olmama rağmen bile ihbar niteliğindeki yazım yetkililerce dikkate alınmıyorsa vay derdini anlatma yeteneği, cesareti, ilgisi, bilgisi olmayan canları yanmış ve yanacak olan vatandaşlarımıza vay” diyor.

Haberin Devamı

DENETLEME MEKANİZMASI

Mevzu şu; 6 Eylül tarihli köşemde ‘Denetçileri denetleyen yok’ başlığımla yayımladığımız ve 7 yaşındaki oğlu Yunus Emre Türker’in yaralanmasına vesile olan ihmalkârlık eseri rezalete halen müdahale edilmemiş olması. O gün belirttiğim gibi ‘tek çare; denetçilerin denetlenmesi için denetçileri denetleyen müdürlük ve bunları da ayrıca denetleyecek denetçiler daire başkanlığı kurulması yönündeki tavsiyemin acilen devreye alın’ derim! Üzüntün ve öfkende yerden göğe kadar haklısın kıymetli meslektaşım. Kaderin buymuş diyor ve sabır etmeni tavsiye ediyorum!

 

3 AY OLDU

Bizi duyan yok

Adının açıklanmasını istemeyen bir polis şöyle diyor: “Çekirge Polis Merkezi yanındaki yeşil alan üzerine bırakılan üzeri parke taşları ile dolu olan tahta paletlerin akıbeti ne olacak? Hani üç ay oldu da! Ayrıca oradaki yeşil alan yani çimler ve ekili çiçekler bu taş parkeleri taşıyan paletler yüzünden zarara uğradı. Bu işleri kontrol eden biri yok mu?” diyor.
BİRAZ SABIR
İyi hoş dedin de polis kardeşim! Üzerine parke taşların dizili olduğu paletleri caddeye mi bırakmalarını istiyordun? Ayrıca daha henüz üç ay olmuş. Bu aceleniz niye? Sanırsınız üç yıl olmuş. Hele az sabır! Ezilen çimlere ve çiçeklere gelince... Yine dikerler; dert etme!

 

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Kolaylaştırıldı

Bizi duyan yok

‘Sağa yatsın zaman kazanılsın’ başlıklı yayımımızdan sonra ilgili kolaylaştırıcı önerimin devreye alınmış olduğunu gördüm. Destekleri için Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum...

Yazarın Tüm Yazıları