Birinci olmazsak adımı değiştireceğim!

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi iş insanı Ömer Gönülkırmaz, özetimle:

Haberin Devamı

Birinci olmazsak adımı değiştireceğim

“01 Haziran 2021 tarihli köşenizde Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi Kutlukbey Caddesi üzerindeki parselli çöplük alanımızla (!) ilgili olan şikâyetimi (!) ÇÖPLÜKBEY OLSUN başlığınızla yayımlamıştınız, teşekkür ederiz. Yayımınızla birlikte de sabahın erken saatlerinde o çöpler yine iş makinelerinin desteğiyle toplanmıştı. Ardından 05 Haziran 2021 tarihli köşenizde de Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü diye tanıttığınız Memiş Memiş beyefendiye teşekkürünüz olmuştu. Hatta o yazınızın bir bölümünde:

Birinci olmazsak adımı değiştireceğim

Haberin Devamı

“Ancak burası değil Osmangazi’nin, Bursa’nın kanayan bir yarası. İnanıyorum ki şu satırları yazdığım anda dahi o bölgenin saygısız yaratıkları yine iş başında! Yani sil baştan... Böylesine acı ve utanç verici bir müzmin ayıbımız için başkanların neden cezai işlem uygulaması yönünde talimatları olmaz ki! Haftaya yine hazır olunuz Memiş Müdür. Çöplükbey’e davet olacak...” diye yazmıştınız. Evet, aynen dediğiniz gibi oldu. Daha haftası gelmeden kamyonlar dolusu çöp toplandıktan sonra aynı gün içinde yine çöpleri yığmaya başladı o varlıklar! Başta, Başkan Mustafa Dündar olmak üzere Osmangazi’deki hiçbir başkan Bursa’nın kanayan yarası için dertlenmedi. Aksini diyorlarsa, her şey ortada. Başkanları bilemem ama ben çok dertleniyorum. Helal olsun başkanlar sizlere, sizleri candan tebrik ediyorum! Bizlere bir tavsiyeniz var mı Muhammet Bey?”

Birinci olmazsak adımı değiştireceğim

Ömer Gönülkırmaz. 53 yaşımdayım. Ne böyle bir şey duydum ne de gördüm. Kent çöplüğü para etmez burasının yanında!
Tavsiyem şu olabilir ancak: Osmangazi Belediyesi Guinness Dünya Rekorları kitabına müracaat etsin. Kent merkezine dökülen çöpler kategorisi istesin. Daha sonra da Çöplükbey üzerinden (Kutlukbey) bu kategoriye katılsın. Birinci olmazsak adımı değiştireceğim!

Haberin Devamı

İŞTE HİZMET BÖYLE OLUR!

Birinci olmazsak adımı değiştireceğim

Adının açıklanmasını istemeyen bir esnaf okurumuz: “Bursa Büyükşehir Güzelyalı Belediyesi otobüs durağı önüne asfalt atıldı. Bu esnada BUSKİ’ye ait olan menhol kapağı asfalt seviyesinden 20 santim civarı aşağıda bırakıldı. Bu akılsız davranışlarından dolayı ilgili ekibi uyardık. Ancak ekip bize sağır ve dilsiz numarası yaptı! Orası tam da araç tekerine rast gelen bir yer. Aracıyla bu çukura düşen her vatandaş iyi niyet temennilerini canı gönülden dillendiriyor! İnanmayan varsa buyursun çukura tekeri denk gelenlerin ağız hareketlerini okusun. İşte hizmet böyle olur!”

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Birinci olmazsak adımı değiştireceğim

“‘YUVARLANIRSIN ATLASAN GÜCÜN YETMEZ ZIPLASAN’ başlıklı, Emirsultan Mahallesi 3.Hamam Sokak’ta bulunan merdiven basamakları ile ilgili düzenleme, Belediyemiz Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince yerine getirilmiştir. Bilgilerinize sunarız. Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü”
Şahit fotoğrafınız için de ayrıca teşekkür ediyorum Yıldırım Belediyesi. İyi çalışmalar diliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları