Bir tek aylaklar eksik!

Hürriyet Bursa gazetesi abonelerinden Tofaş (Fabrika) Boya Metodbox uzmanı olan Üzeyir Uygun, bakınız ne diyor:

Haberin Devamı

Bir tek aylaklar eksik

Geçtiğimiz hafta köşemde İlker Çelikcan Hastanesi’nin temizliğiyle alakalı bir e-postayı yayımlamıştık. Çok da sevinmiştim bu e-postaya…
Derken iki gün önce Nilüfer Toplum Sağlığı Merkezi Nilüfer 6 Nolu Çalı Aile Sağlığı Merkezi önünden geçiyordum ki sağlık merkezinin önünde dağılmış kaldırım dikkatimi çekti birden; ve sağlık merkezinin etrafını şöyle bir dolaşayım dedim. Keşke dolaşmasaydım!
Gördüklerim karşısında hem çok utandım hem çok üzüldüm. Sağı, solu, önü ve arkası The Walking Dead dizisindeki terk edilmiş evler gibi. Bir tek aylaklar eksikti! Geçen hafta böyle; bugün böyle…
Aklıma ‘şikâyetlerinizi bize memnuniyetlerinizi dostlarınıza’ söyleyin sözü gelse de şikâyetlerimi söyleyemedim sağlık merkezi yönetimine! Memnuniyet kısmına gelince bilemedim ne desem! Birden İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz geldi aklıma. Bir aksaklık var burada ama…

Haberin Devamı

Ani hareketten kaçınsın ve korse taksın!

Bir tek aylaklar eksik

Adının açıklanmasını istemeyen bir kamu çalışanı, özetimle: “Yıldırım ilçesi Demetevler Mahallesi İsmetiye Caddesi B 201 Sokak birleşim noktasındaki DUR levhası altı aydır eğik vaziyette duruyor. Romatizmal bir rahatsızlığının olduğu düşünüyorum! Tedavisi için ne yapalım?” diyor.

Ani hareketlerden kaçınsın ve korse taksın. Bence faydası olur!

Neymiş her gün değilmiş!

Bir tek aylaklar eksik

Okurlarımızdan aşçı Zeliha Önal’a katılıyorum ve e-postasını özetimle aktarıyorum: “Nilüfer ilçesi sakiniyim. Kaldırım işgallerini görmezden gelen Nilüfer Belediyesi yöneticilerinden şikâyetçiyim. Bakınız burası Uğur Mumcu Bulvarı. Her gün böyle... 70 metrelik bir mesafede önüme gelen engelleri fotoğraflarımla aktarıyorum. İşin ilginç yanıysa bu engeller bir de görme engeli olan vatandaşlarımızın güven içinde yürümeleri için döşenmiş olan özel kabartmalı taşların (YALAN TAŞLARI) üzerinde olması…”
Zeliha Önal, yerden göğe haklısınız. Ancak bir konuda yanlışınız var. Şöyle ki; ‘her gün böyle’ diyorsunuz ya… 03 Aralık tarihinde yani Dünya Engelliler Gününde boş oluyor buraları. Lütfen 364 gün deyin bir dahaki sefere. Bir gün bir gündür!

 

Haberin Devamı

En başarılı kapaksız yarışması yapın

Bir tek aylaklar eksik

“Ailecek severek okuduğumuz gazetemiz olan Hürriyet Bursa ekinde en çok dikkatimizi çeken konulardan birisi aydınlatma direklerindeki klemens yuvalarının açık olmasıdır. Koskoca UEDAŞ yetkilileri böylesine tehlikeli bir durumu neden ve nasıl görmezden gelirler? Hani UEDAŞ her yıl ‘Şehrin Işıkları’ adlı fotoğraf yarışması açıyor ya… Bir yıl da ‘En başarılı kapaksız direk’ kategorisi adında yarışma düzenlesin. Bende 51 adet fotoğraf var. Birinci olamasam da ilk üçe gireceğime dair iddiaya girerim! Mesela bu kapaksız direk Tarihi Ördekli Kültür Merkezi önündeki aydınlatma direğinde. Çok başarılı olduğunu düşünüyorum! Aman anneler babalar çocuklarınıza tembih edin. ‘Akşam olunca bu kablolarda elektik var. Aman ellemeyin’ deyin…”

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

NASIL OLSA DİKKATE ALMAYACAKLAR başlıklı yayımımızda UEDAŞ’ın bina tipi trafolarından birisi olan (Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yanı) hizmet alanlarındaki sorunun giderildiği bilgisini aldım. Artık o çatı su oluğunun bir hemşehrimizin başına düşme ihtimalinin ortadan kalkmış olmasına çok sevindim. Bu esnada özellikle sizlerin menfaatlerine olan ihbarımızı bu kez dikkate almış olmanız ne güzel bir olay UEDAŞ! Hemşehrilerimize geçmiş olsun. Gözümüz aydın.

Yazarın Tüm Yazıları