Bir muhtarın dert yanışı

Hürriyet Bursa gazetesi okuru olan Osmangazi ilçesi Kocanaip Mahallesi Muhtarı Yusuf Şirin, özetimle şöyle diyor:

Haberin Devamı

“Nilüfer ilçesi 23 Nisan Mahallesi Küçük Sanayi Metro durağı civarına dikkat çekmek için uğraştım. Çünkü geçen hafta burada çok ciddi sıkıntılar yaşadım. Araştırdığıma göre civar sakinleri de bu durumdan şikâyetçilermiş.

Bir muhtarın dert yanışı

TAM BİR FELAKET

Burada yaşları ilerlemiş olan büyüklerimiz başta olmak üzere engelli aracı kullananların ve bebek arabalı ebeveynlerin işleri cidden tam bir felaket! Şikâyet ettiğim kurumlardan olan birisi olan BURULAŞ’tan klişe bir yanıt aldım. Hepsi bundan ibaret. En azından “Laf olsun da torba dolsun” da olsa bir yanıt verdi BURULAŞ! Sağ olsun.

MUHATAP BULAMADIM

Muhtarım ve dert yanıyorum. Muhtarım ve muhatap bulamadım diyorum. Alanın sorumlusu kim onu bulmak ne mümkün! Seçilmiş biri olarak muhatap bulamamaktan şikâyetçiyim. Sorunun tamamını anlatmak isterim. Umarım ilgili başkanlar muhtarlarını ararlar da sorunun tamamını anlatma imkânı bulurum.”
Aranacağınızı pek sanmıyorum Yusuf muhtarım. Olur da kazara ararlarsa bana da bildirin lütfen...

Haberin Devamı

KALDIRIMDA 10 METRELİK KUYU

Bir muhtarın dert yanışı

OKURUMUZ iş insanı Ömer Gönülkırmaz, “Bursa Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Nilüfer Bursa Futbol Sahası önündeki kaldırımda derinliği an az 10 metre civarı olan bir kuyu gördüm. Böylesini ilk gördüm. Bunu böyle bırakamazdım. İş yerime komşu olan bir zanaatkâr kardeşimden temin etmiş olduğum tahta makarayı aracımla taşıyarak dipsiz kuyunun üzerine kapak niyetine bıraktım. Bu esnada kuyunun tam üzerinde şık bir tabela ve tabelada da ‘Bursa Büyükşehir Belediyesi’ yazıyor” diyor.
On metrelik kuyu ve hem de kaldırım üzerinde. Şaka mı bu Ömer Bey? Şakaysa hiç de hoş bir şaka değil!

DEZENFEKTAN POMPASINA KİLİT VURULUR MU?

Bir muhtarın dert yanışı

Haberin Devamı

OKURLARIMIZDAN Kurtul Mahallesi sakini Hüseyin Eryavuz, “Geçtiğimiz haftaydı. Gemlik 1 NO’lu Dr. Ziya Kaya Aile Sağlığı Merkezi’ne gitmiştim. Oradaki dezenfektan pompasının asma kilitle kilitlenmiş olduğunu gördüm. Uygulamaya hayran kaldım! Hem şaştım hem de güldüm. İlgili trajikomediye İl Sağlık Müdürü Doktor Fevzi Yavuzyılmaz ne der acaba?” diyor.
Hüseyin Eryavuz, valla ben de şaştım ve güldüm.

SİNİR KATSAYISINI ARTTIRAN IZGARA

Bir muhtarın dert yanışı

OKURLARIMIZDAN olan BOSCH Fabrikası Kalite Mühendisi Emre Çalı, özetimle şöyle diyor: “Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Poliklinikler girişine 40 metre uzaklıkta bulunan cadde üzerindeki yağmur su kapağının zemin seviyesinden aşağıda olması sinir katsayımı arttırdı! Çünkü aracımın buradaki bozuk alana düşmemesi için direksiyonu kırdım. Bu sebepten dolayı da az kalsın karşı yönden gelen araçla çarpışıyordum. Üzgün ve kızgınım.”
Benzeri şikâyet ve ihbarlara ivedi çözüm sunan BUSKİ’nin dikkatlerine diyerek...

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

ÇÖPLÜK OLMAKTAN KURTULDU

Bir muhtarın dert yanışı

EMEKLİ Piyade Albay Selami Sözer’in şikâyetini ‘Çöplükbey’e rakip çıktı’ başlığımla yayımlamıştık. Yayımımızla birlikte aynı günün sabahında alandaki (Paşa Çiftliği yanı, Tabakhaneler bölgesi) çöplerin ve oluşturulan ziyanların giderildiği bilgisini aldım. Bu meşakkatli işi neticesine kavuşturmak bizzat sahada olan Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Memiş Memiş’e ve çok değerli mesai arkadaşlarına teşekkür ediyorum.

Bir muhtarın dert yanışı

POLİS DESTEK VERDİ

Ayrıca süreçte temizlik ekibinin işlerinin sorunsuz gitmesi ve oluşturulan rezaletin tekrar etmemesi için polis desteği veren Osmangazi ilçesi Emniyet Müdürü, Emniyet Müdür Yardımcısı Memduh Pişik’e, ekibinin başında bulunan Osmangazi ilçesi Emniyet Amiri Can Koray Elbistan’a da çok teşekkür ederim. Bu ziyanları verenler; umarım biraz akıllanırsınız.

 

 

Haberin Devamı

6 AYDIR DİKKAT ÇEKMİYORDU VE DÜZELTİLDİ

Bir muhtarın dert yanışı

‘ARAÇLAR zarar görüyor’ başlıklı yayımımızın şikâyet sahibi olan TOFAŞ (Fabrika) Boya Metod Box Bakım Uzmanı olan Üzeyir Uygun: “Şikâyetimi yayımlandınız çok teşekkür ediyorum. Sonrasında da siz yayımladıktan sonra altı aydır dikkat çekmeyen sorun giderildi.

Yazarın Tüm Yazıları