Bir faremiz eksikti!

OKURLARIMIZDAN olan Esra A.’ya ‘geçmiş olsun’ diyor ve e-postasını özetimle aktarıyorum:

Haberin Devamı

Bir faremiz eksikti

“Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi, Yunuseli Kanalı yanında sabah yürüyüşümü yapıyordum. Fotoğrafımda odaklandığım kuyudan fırlayarak önüme çıkan fareyi görünce çok korktum ve çığlık attım. Korkum geçtikten sonra cesaretimi toplayarak kuyunun içine baktım. Kuyunun içinde elektrik kabloları vardı. Sorunun muhatabının UEDAŞ olacağını düşünüyorum. Ayıca burada yürüyüş yapan vatandaşımızın özellikle de çocukların bu kuyuya düşme ihtimalleri çok yüksek. Gerekli tedbirin derhal alınması konusunda talebim var. Bakalım talebim itibar görecek mi?”
Bir faremiz eksikti o da gelmiş! Bremen Mızıkacıları gibiyiz mübarek!

Haberin Devamı

İLAN ALMAYAN DİREK YOK!

Bir faremiz eksikti

HÜRRİYET Bursa gazetesi abonesi Serkan Özgiray, (ODTÜ 99 Yüksek Makine ve Yüksek Endüstri Mühendisi) özetimle diyor ki: “16 Eylül 2021 tarihli yayımınızda: “Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Sadık Kibar’ın dikkatlerine... Okurumuz yerden göğe kadar haklı. Bursa dilencilere teslim olmuş durumda!” demiştiniz. Dilenci meselesi cidden zıvanadan çıktı. Açıkçası ailecek korkmaya başladık. Adres bildiren nokta atışınız sonrasında da yetkililerden ‘klasik bir açıklama’ alacağınızı tahmin ediyorum. Hayırlısı olsun diyorum! Dilenci meselenin çözümü zor mu? Orasını bilemem!”

BİR BABA NASİHATİ

“Ancak bir mesele var ki hem elle tutulur hem de gözle görülür cinsinden. Çözümü de istenilirse çok basit. Bakınız lütfen. İlgili fotoğraflarımı Nilüfer ilçesinde elli metrelik mesafe içinde çektim. İlan almayan direk ve otobüs durağı yok desem yeridir. Benzeri çirkinliklerin Bursa’mıza hâkim olması çok düşündürücü! 79 farklı ülke ziyaretinde bulunmuş biri olarak diyeceğim şudur. Çözümü çok basit olan bir meseleye dahi yetkin olmayan zabıta yönetimi varsa karşımızda... Yaşı ilerlemiş olmasına rağmen halen ülkemizin saygın profesörleri arasında bulunan ve seminerler vermeye devam eden babamın nasihatidir bana: “Haklı ve doğruysan karşındakinden asla korkma ve susma.” der. Başkan Sadık Kibar’a da ben de böyle diyeyim o vakit! Saygılarımla.”

Haberin Devamı

NASA’YA BİLDİRİN DERİM!

Bir faremiz eksikti

ESNAF okurumuz Tahsin Dikmen şikayetini şöyle bildiriyor: “Osmangazi ilçesi Fatih Mahallesi Güçlü Caddesi başlangıcındaki (Metro AVM yanı) Ufo Uzay gemisi kamara giriş kapağı, üzerinden geçen araçların canına okuyor. Bu can okuma işi iki yıldır devam ediyor! Ufonun sahibi kim bir türlü bağlantı sağlayamıyoruz! Bizlere fayda olur düşüncesiyle; Büyükşehir Belediyesi’ni, Osmangazi Belediyesi’ni, BUSKİ’yi, UEDAŞ’ı, PTT’yi, Türk Telekom’u aradık. Ancak onlar da bir bağlantı kuramamış olsa gerek! Bizlere de bir tavsiyeniz olur mu acaba?” diyor. Tahsin Dikmen.

BİR DE ORAYI DENEYİN

“Ufo Uzay gemisi” derken sorunun muhatabını belirtmişsiniz aslında. Mesela ‘sadece bir tek kibritiniz var, içinde bir gaz lambası, bir gaz sobası ve bir de mum bulunan karanlık ve soğuk bir odaya girdiniz... Önce hangisini yakarsınız?’ sorusunda olduğu gibi. Cevabının; KİBRİT olması gibi. Dolayısıyla; Türkçe açılımıyla Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi olan NASA’ya bildirdiniz mi bu konuyu. Bir de oraya bildirin derim!

Haberin Devamı

KAMUOYU DA ŞAHİT OLSUN LÜTFEN

Bir faremiz eksikti

ADININ açıklanmasını istemeyen bir abonemiz, (İlgililer isterlerse adını ve iletişim bilgilerini veririm) “Tekerlekli sandalye ile yaşam mücadelesi veren annemin 57 yaşındaki oğluyum. Diyeceğim şu. Hayat bizim için çok zor. Özellikle de kaldırımlarda olmayan engelli rampaları, çalışmayan asansörler, yayalar için öngörülen geçitlerdeki imkânsızlıklar gibi... Bu konuda yetkililere hakkımızı helal etmediğimiz hususu belgeli olsun diye köşenize yazdık. Yazdık ki kamuoyu da şahit olsun lütfen. Bakınız lütfen. Fotoğrafı çektiğim adres; Metro Dörtçelik Çocuk İstasyonu pasajıdır. Tarih 14 Eylül saat 07.41 hem asansör hem de yürüyen merdiven çalışmıyordu. Hatta ertesi günde aynıydı. Pekâlâ, bu durumda biz ve biz gibiler ne yapacak? Empatiyi yılda bir gün daha önceden planlamış olduğunuz alanda yapmayın eyy yetkililer!“ diyor.
“Eşekten düşenin halini eşekten düşer anlarmış.” misali. Allah yardımcınız olsun kıymetli okurumuz; zor...

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

YETKİ ALANI DEĞİLMİŞ!

“İNCİR dalı meselesi’ yazınızda bahse konu olan incir ağacının bulunduğu Dikkaldırım Caddesi, meclis kararına göre Büyükşehir Belediyesi’nin tasarruf alanında kalmaktadır. Konuya duyarlılığınıza teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz. Osmangazi Belediyesi. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü.”

BASİT SORUN AMA...

Açıklamanız için teşekkür ediyorum. Ancak bu açıklamayı yapana kadar sorumlusu olduğunuz ilçenizdeki basit sorunu gidermiş olsaydınız da vatandaşın oradaki engeli ortadan kalkmış olsaydı! Değerli Bursa Büyükşehir Belediyesi. Osmangazi Belediyesi bu esnada açıklamayı 16 Eylül 2021 tarihinde yapmıştı. Bugün kontrol ettim de; o dallar halen duruyordu? Yoksa sizde de mi Park Bahçeler Müdürlüğü yok (!)

Yazarın Tüm Yazıları