Bebekli ailelerin kaldırım isyanı

Adını “bir anne” olarak belirtmemi isteyen okurumuzun isyanını aktarıyorum:

Haberin Devamı

Bebekli ailelerin kaldırım isyanı

“İkame etmekte olduğumuz Bursa’mızdaki kaldırımlardan yana isyanım var! Bebeğimizi taşımakta kullanmış olduğumuz bebek arabamız bize işkence ediyor! Her iniş ve çıkışlarımızda bebek arabamızı tahterevalli gibi kaldırmak bizi üzüyor. Kaldırımlarımız neden yüksek? Kaldırımlarda neden çıkış rampası yok?”

OLMAYINCA OLMUYOR!

Değerli okurumuz. Benzeri şikâyetleri yüzlerce kez yayımladık. Ancak çözümü oldukça kolay ve basit olan işlerin başkanların ilgi alanlarına girmemiş olmaması da bizlerin bahtsızlığı olsa gerek. Oysaki bahtı açık olanın horozu bile yumurtlarmış! Nasip işte, olmayınca olmuyor...

YILDA BİR GÜN O DA DÜMENDEN

Haberin Devamı

Bebekli ailelerin kaldırım isyanı

HÜRRİYET Bursa gazetesi okurlarımızdan olan Dörtçelik Çocuk Hastanesi doktorlarından A. H. bakınız ne diyor: “28 Haziran 2022 tarihinde saat 07.55’de nöbet çıkışımda BURULAŞ’ın sorumluluğunda olan metro ile evime gitmek üzere istasyona girdim. İstasyonda aynı yöne hizmet veren yürüyen merdiven ve asansör çalışmıyordu. Benim için bu sorun değildi. Gelgelelim hastanemize gelen hastalarımızın büyük çoğunluğu bebek arabası kullanıcısı...

Bebekli ailelerin kaldırım isyanı

Ayrıca engelli aracı kullananlar da var. Onların istasyona girmeleri yani metro hizmetini almaları için mutlak suretle birilerinin yardımı gerekecek. Bana inanmayan yetkili varsa o günkü kayıtlara baksın. Kayıtlar silindiyse olan biten oradaki güvenlik personeline sorulsun. Yılda bir gün dümenden engeli bulunan kardeşlerimize sahip çıktık. Onları çok iyi anlıyoruz diye şov yapan yetkililere çok şey demek istiyorum da diyemiyorum!”

BİSİKLET YOLUNU NASIL KULLANALIM!

Bebekli ailelerin kaldırım isyanı

Haberin Devamı

HÜRRİYET Bursa gazetesi abonelerimizden olan makinist Tamer Beşer şikayetini şöyle dile getiriyor: “Bursa’daki bisiklet yollarının mimarı olan Nilüfer ilçesinden selamlar sunarım. Bisiklet yollarımızın büyük çoğunluğu kullanıma haram edilmiştir! Aklıma gelmişken Nilüfer Belediye Belediye Başkanı Turgay Erdem bir konuşmasında: “Hem sağlık ve hem de çevrenin korunması adına herkesi bisiklet kullanmaya davet ediyorum” demişti. Bu nasıl ve hangi vakitte olacak Turgay Başkan? Çok merak ediyorum da!” diyor.
NE GÜZEL PARK ETMİŞ!
Sevgili Tamer Beşer; koskoca cadde varken bir metre genişliği bile olmayan bisiklet yolunda ne işiniz var? İnsenize caddeye! Adamlar araçlarını ne güzel park ettirmiş, uğraşmasanıza milletle!

Haberin Devamı

BETON YOLU KULLANIN

Bebekli ailelerin kaldırım isyanı

OKURLARIMIZDAN olan serbest muhasebeci Gürcan Pehlivan’a dikkati için teşekkür ediyor ve dikkatine dikkat çekmeye çalıştığı e-postasını özetimle aktarıyorum: “Bir tabelaya dikkat çekmeye çalışacağım. Tabelaya; “Bisiklet kullanıcıları beton yolu kullanın” yazmışlar. Bu tabela Hüdavendigar Kent Parkı (Mihraplı Parkı) içindedir. Bence kültürlü toplumda bu uyarının yapılması üzücü bir hadisedir. Diyelim hayatımız hadise, zaten de öyle! Ancak şunu bir türlü anlamış değilim. Park içinde bu tabeladan onlarcası var. Gereksiz bir uygulama boşuna maliyet... Hadi onu da geçelim. Lakin yaya yolu da beton, bisiklet yolu da beton. İnanınız tabelada ne anlatılmak istendiğini anlamış değilim!”
Gürcan Pehlivan, anlasan da bir şey değişmez. Mutlu olmaya bakınız lütfen...

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

OSMANGAZİ BÜYÜKŞEHİR’E PASLADI

“ORADAN geçeceklerin dikkatine’ başlıklı şikâyete yer verilmiştir. Yazıda bahse konu olan şikâyet, Dikkaldırım Caddesi’nde olup, Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluk alanında kalmaktadır. Konuya duyarlılığınıza teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz. Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü.”

ÇAKILLA YAMA

Değerli Osmangazi Belediyesi; açıklamanız için teşekkür ediyorum. Ancak keşke bu açıklamayı direkt Büyükşehir Belediyesi’ne yapsaydınız. İki iş birden oldu şimdi! Bu esnada Büyükşehir Belediyesi o kuyuya yedi sekiz el arabası çakıl atarak sorunu giderdi! Ayrıca şehir merkezinde ve ana arterdeki caddede çakıl yaması... 2022 yılında sadece bizde olsa gerek!

Yazarın Tüm Yazıları