Bari ‘niye?’ diye soraydınız

Keles Belediyesi çalışanı olan ve isminin paylaşılmamasını rica eden okurumuzun şikâyeti gerçekten çok ilginç... Okurumuzun şikâyetini özetimle yayımlıyorum:

Haberin Devamı

Bari ‘niye’ diye soraydınız

“Muhammet Bey, kolay gelsin. 30 Aralık 2021 tarihli yazınızı (SİZİN ARACINIZ HİÇ TUZDAN BOZULDU MU başlıklı) başkanımız gibi biz de okuduk. Şahsım olarak ilgili şikâyetin de mağdurlarından birisi olarak gerçekten çok sevinmiştim ‘ohhh be en nihayetin bu iş bitecek... diye düşünürken, ne oldu biliyor musunuz? 04 Ocak 2022’de aynı yere iki kamyon dolusu daha tuzu boşaltmasınlar mı? Bu esnada tuzların boşaltıldığı gün konuyla alakalı olarak belediyemize yine birçok şikâyet geldi. “Çevremi seviyorum, ağaçları ve yeşili koruyorum. Vatandaşımı kolluyor ve çalışanıma sahip çıkıyorum” masalı dünyanın en güzel masalı olsa gerek. Saygılarımla!”
Bu arada hemen belirteyim; o tuzları bölgeye 14. Karayolları Müdürlüğü boşaltıyor. Ancak belediye yetkililerinin de “Ne oluyor arkadaş? Niye bu tuzları döküyorsunuz?” diye sorması gerekmez mi diye sormaktan alamıyorum kendimi?

 

Haberin Devamı

2022’Yİ KAÇIRMAYIN!

Bari ‘niye’ diye soraydınız

Adını sadece Gamze Hanım olarak belirtmemi isteyen Hürriyet Bursa gazetesi abonesi iş insanı, özetimle şöyle diyor: “Nilüfer ilçesi Altınşehir Mahallesi Uğur Mumcu Bulvarı’ndan her geçişimde gülmekten alamıyorum kendimi. Genellikle umumi tuvaletlerde kullanılan lavabo ve gider ucu yeşil alana sallandırılmış hortumundan ibaret bulunan musluksuz düzeneğiyle tam da komedinin dibi olan saçmalığı görünce inanın gülmeden edemiyorum. “Gülümseyin Nilüfer’desiniz” sloganına çok ciddi katma değeri olan bu projenin çoğaltılmasını istiyorum! Malum, özellikle şu aralar cidden gülmeye ihtiyacımız var” diyor.
KESİN SEÇİLİRDİ
Gerçekten çok ilginç bir durum bu Gamze Hanım. Açıkçası ben de güldüm. Yazdığınıza göre bu düzenek iki yıldır buradaymış. Keşke 2021’in en güldüren projesi yarışmasına katılsaydı. Kesin birinci seçilirdi! Ama merak etmeyin Nilüfer Belediyesi. 2021’i kaçırdınız diye... Olmadı 2022’de katılırsınız.

Haberin Devamı

TAN TUN VE CİVA MESELESİ

Bari ‘niye’ diye soraydınız

Hürriyet Bursa gazetesi okuru tekniker Cem Hızlı: “Osmangazi ilçesi Dikkaldırım Caddesi (Çekirge Devlet Hastanesi otobüs durağı önünde) üzerinde bulunan ve üstünde ‘Bursa Büyükşehir Belediyesi’ yazan menhol kapağı civa gibi oynuyor! Araçlar üzerinden geçerken de çıkartmış olduğu tan tun sesleri yüzlerce metre uzaklıktan duyuluyor. İlgililerin ilgilenmelerini rica etsek ayıp etmiş olmayız değil mi? “diyor.

YÜZLERCE ŞİKAYET VAR AMA SONUÇ YOK

Bari ‘niye’ diye soraydınız

Hürriyet Bursa gazetesi okurlarımızdan Mehmet Masum Altıkardeş’in e-postasını özetimle aktarıyorum: “Büyükşehir Belediyesi Osmangazi ilçesindeki ‘Fevzi Çakmak Caddesi 1’ nolu belediye otobüs durağının kabininde vatandaşa (Yolculara) bildirilmesi zorunlu olan otobüslerin hareket/saat ve güzergâh bilgileri yok. Mevcut olan tek şey, onlarca abuk subuk reklam ilanları… Bildiğim kadarıyla da bu tür ilanların, özellikle duraklarda sunulması yasak diye biliyorum. Yoksa yanılıyor muyum?”
Mehmet Masum Altıkardeş, bence yanılıyorsunuz! Çünkü benzeri şikâyetlerden yüzlerce kez aldım. Okurlarımızı kusura bakmasın lütfen. Bazılarını yayımladık ancak. Keza, tamamını yayımlamaya kalkmış olsaydık değil köşem, gazetemizin sayfaları yetmezdi… BURULAŞ’ın umuru değil, zabıtamızın mı umurunda olsun!

Yazarın Tüm Yazıları