Almanlar asfaltı biz yamayı icat ettik

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi, Keles ilçesi Sorgun Köyü, Köy Kalkındırma Dernek Başkanı Muharrem ULUTAŞ’ın çok samimi ve masumane duygularıyla yazmış olduğunu hissettiğim 87 ayrı kare fotoğrafıyla da desteklediği e-postasını özetimle aktarıyorum

Haberin Devamı

Almanlar asfaltı biz yamayı icat ettik

“Muhammet Bey, merhaba. Daha önce de bu e-postamda anlatmaya çalışacağım şikâyetimi yayımlamıştınız. Derdimiz asfalt derdi. Pardon, asfalta benzeyen ya da benzemeye çalışan asfalt derdi! O da bizi gerdi! Gelelim şikâyetimize... Bizim ricamıza verdiğiniz değer sonrasında şikâyetimizi yayımlamıştınız. Yayımınızdan üç gün sonra da irili ufaklı olan yüzlercesi çukurların hepsi soğuk asfalt yamasıyla onarılmıştı. Hani derler ya: “Almanlar asfaltı, biz yamayı icat ettik” her şey ortada...”

YAMALARIN HEPSİ UÇTU

Almanlar asfaltı biz yamayı icat ettik

Haberin Devamı

“Hele ki soğuk yama; hiç olmayacak iş bu. Öküzü çamaşır ipiyle bağlasan sabitlemeye yeter mi? İşte bizim olay da aynen böyle oldu... Yamaların hepsi uçtu gitti. Sanırsınız burası Ay, yer çekimi yok! Çeşitli dünya ülkelerine de ihraç ettiğimiz lezzetiyle kalitesi asla tartışılmaz keyifli olan kirazımız ve en doğal haliyle zerre hilesiz olarak ürettiğimiz Sorgun peynirinin de transportunun yapıldığı yollarımızdan illallah ettik! Daha önce de belirtmiştik. Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün: “Köylü milletin efendisidir.” sözüne sahip çıkanlardanız. Bu sözü yaşatmak için şehre inmeyeceğiz. Biz ecdadımızın mirasına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Köyümüzün, ilçemizin ve Bursa’mızın ismine değer katma başarısında hız kesmeyeceğiz.”

İÇİMİZE SİNDİREMİYORUZ

Almanlar asfaltı biz yamayı icat ettik

“Bizler böyle mücadele ederken milyar kez hakkımız olan ve “medeniyet” olarak tarif edilen kusursuz yol hizmetinden mahrum bırakılmış olmamızı içimize sindirmeyeceğiz! İsyanımızı; muhtarlığımıza, Keles Belediyesi’ne, Orhaneli Belediyesi’ne, Osmangazi Belediyesi’ne, Büyükşehir Belediyesi’ne ve bazı milletvekillerine bildirdik. Köylüyüz diye dikkate alınmadığımız çok belli. Olsun canları sağ olsun! Seçim vakti oy istemek için bizlere de gelecekler. Az kaldı... O zaman biz de onları dikkate almayacağız! Artık köylü eski ‘saf köylü’ değil bunu da böyle bilsinler isteriz!”

 

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLAR YETERLİ GELMEDİYSE...

Almanlar asfaltı biz yamayı icat ettik

OKURLARIMIZDAN olan Ayça Belek, özetimle: “Bir sorum olacak. Mevzu elektrik meselesi ve elektrik denilince akla ilk gelen isim olan UEDAŞ’a soruyorum. Osmangazi ilçesi Sönmez Caddesi Adalet Mahallesi (Pazar yeri) üzeri sizin kontrolünü dışında mı? Hani oralarda çok tehlikeli durumlar var da!” diyor. UEDAŞ, fotoğraflar yeterli gelmediyse ve mevzuyu derinden öğrenmek isterseniz okurumun iletişim bilgilerini verebilirim...

 

Aklımı yitirme noktasına geliyorum

Almanlar asfaltı biz yamayı icat ettik

OKURLARIMIZDAN olan metod bakım uzmanı Yılmaz Değirmenci, diyor ki: “Mimar Sinan / BTÜ Metro İstasyonu karşısına denk düşen kaldırım üzerindeki (Ankara’ya gidiş istikameti) sorumsuz çalışmaya şahsım olarak ilk kez rast geldim. Yüksek enerji hattının bir bölümünü taşıdığını düşündüğüm kablo, kaldırım üzerinde hem de görme engeli olan kardeşlerimizin hizmetine sunulan özel taşların üzerinden açıkta geçirilmiştir. Bunları gördükçe aklımı yitirme noktasına geliyorum! Sorumlusu UEDAŞ olsa gerek. Ya da her kimse burada görünen bir risk var. Bakalım kim ilgilenecek?”

 

Haberin Devamı

BOSAB’DA SİMSİYAH...

Almanlar asfaltı biz yamayı icat ettik

ADININ açıklanmasını istemeyen bir iş insanı, bakınız ne diyor: “BOSAB’daki (Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi) fabrika bacalarının bazıları mesai saatleri dışında simsiyah duman salıyor. Bunu da yetkililer görmezden geliyor. Pardon; görmek istemiyor. Söyleyeceklerim bundan ibarettir. Saygılarımı sunmuyorum!”

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Almanlar asfaltı biz yamayı icat ettik

NE GELDİYSE BAŞIMA MERAKTAN GELDİ başlıklı yayımımızla alakalı olarak Türk Telekom tarafınca arandım. Riskli bölgenin daha net tarif edilebilmesi için şikâyetin sahibi olan Hürriyet Bursa gazetesi abonesi İş İnsanı Ömer Gönülkırmaz’ın telefon bilgisi rica edildi. Gönülkırmaz’ın onayını aldıktan sonra kendilerine telefon numarasını verdim. İki saat sonra da Gönülkırmaz: “Belirttiğiniz gibi arandım. Ekiple birlikte olay yerine gittik. Ekip, tellerin bazılarını değiştirdi ve bazılarını da gerdirdi. Yani sorun giderildi. Sizlere ve Türk Telekom ekibine sonsuz teşekkürler ediyorum.” Geçmiş olsun Ömer Gönülkırmaz. Ben de sahiplenmeniz için size ve bizlere değer veren Türk Telekom’a teşekkür ediyorum. Darısı, bizleri dikkate alma konusunda kararsız kalan diğerler kurumların başına diyeyim...

Yazarın Tüm Yazıları