Alışırsan dert etmezsin

Okurlarımızdan Nilüfer ilçesi sakini Seçil Altun, özetimle diyor ki:

Haberin Devamı

Alışırsan dert etmezsin

“Dağ yürüyüşlerini, doğa gezilerini, fotoğraf çekmeyi, farklı adresleri ziyaret etmeyi ve de bilhassa bisikletime binmeyi çok seviyorum. Dağ, bayır, dere, tepe gezmelerimde karşıma çıkan engellerden şikâyetçi değilim. Adı üstünde; dere tepe, dağ bayır, taş kaya. Ayrıca bu engelleri bilerek ve kabul ederek yola çıkıyoruz zaten. Ancak bisiklet yolu olarak ve asla 100 metreden fazla özgürce kullanamadığım bisiklet yollarına bilhassa yetkililerce kurulmuş olan tuzaklarımıza alışamadım gitti. Dert ediyorum bunları kendime.”

Alışırsan dert etmezsin

Haberin Devamı

Seçil Altun, “Alışamadım” deyince Haluk Levent’in ve Sibel Bilgiç’in ‘Alışamadım’ isimli şarkıları var. İkisi de güzel şarkı. Sırayla dileyin ve böyle şeyleri dert etmeyin lütfen. Hem alışırsan dert de etmezsin!

GÖRMEK İÇİN BAKMAK GEREK

Alışırsan dert etmezsin

ADINI ‘köpek dostu’ olarak belirtmemi rica eden okurumuz, bakınız ne diyor: “Osmangazi ilçesi Çekirge Caddesi Çukurköşk Belediye Otobüs Durağı önündeki kaldırımda 20 santimlik kuyu var. Bunu da dostum olan Aşir’le birlikte sunalım istedik. Bunları denetleyen ya da gören bir tane de olsa yetkili yok mu?”
Bir değil on binlerce var kıymetli okurumuz. Ancak görmek için bakmak gerekir her şeyden önce!

ÇOK MU ZOR KONTROL ETMEK

Alışırsan dert etmezsin

GEMLİK ilçesi sakinlerinden olan okurumuz Remzi Kaplan şikayetinin çözülmesini istiyor: “Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Serbest Bölgesi üzerinden çıkan ve nefes alışlarımızı dahi etkileyen dumanlardan şikâyetçiyiz. Sanayiye ve üretime asla karşı gelenlerden değiliz. Sanayimizin güçlü olmasıyla ayakta kalacağımızı bilenlerdeniz. Fakat bazıları çok para kazanacak diye filtresiz baca kullanımına da rıza gösterecek değiliz. Şikâyetçiyiz! Not. Bu fotoğrafı onlarca kilometre uzaklıktan çektim.” diyor.

Haberin Devamı

Alışırsan dert etmezsin

NEYSE Kİ HASTANE AÇILACAK

Sol kolda BOSAB’ın (Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi) dumanları tarım arazisi üstünde. Toprağımız perperişan... Sağ kolda da Gemlik Serbest Bölgesi’nin dumanları denizin üzerinde. B12 vitamin kaynağımız da darmaduman. Aldığımız nefeslere gelince; ciğerlerimiz 7/24 değil 7/48 tam kapasite çalışıyor bizler erkenden mahvolmayalım diye. Çok mu zor ki zehir saçan işletmeleri kontrol altına almak? Onlara gerçek filtre taktırmak! Neyse, şehir merkezimizde Hayran Caddesi üzerinde yapımı devam eden tam teşekküllü onkoloji hastanesi inşaatının da bitmesine sayılı günler kaldı...

HERKESE ZARAR VEREN ÇUKUR

Alışırsan dert etmezsin

ADININ açıklanmasını istemeyen BURULAŞ kaptanı, “Osmangazi ilçesi Değirmen ve Hat Caddesi istikametinden Zübeyde Hanım Caddesi’ne çıktığınız anda (Süleyman Çelebi Türbesi istikametine gidiş yoluna çıkış noktası) asfaltta çok ciddi çökme var. Şahsım olarak devletimizin malı olan otobüsü kullanırken buradaki çukurun yanına geldiğim vakit çukurdan kaçmak istiyorum. Ancak alan dar kaçamıyorum. Bu durumda da; 1) Yolcularım sarsıntıya maruz kalıyor. 2) Aracın ömründen ömür çıkıyor. Konuyu menfaatlerimiz için acil olarak değerlendir misiniz?” diyor.
Tabii ki değerlendiririz değerli kaptanımız. Sahiplenme kültürünün diğer kaptanlarımıza örnek olmasını umut ederek; kazasız ve belasız yolculuklar dilerim.

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

BURSAGAZ’DAN DUDAKLI’YA YANIT

BURSAGAZ’dan tarafıma gelen yanıtı olduğu gibi aktarıyorum. Umarım belirtildiği gibi “en kısa süre içinde” Dudaklılı kardeşlerimiz de rahata erişirler... “Sayın Muhammet Kösle, 29 Eylül tarihli köşenizdeki “Bizi duyan yok” başlıklı yazınıza istinaden sizi ve Bursa Dudaklı semti sakinlerini bilgilendirmek isteriz.
Bursagaz olarak, 1.1 milyonu aşkın abonemize sürekli ve güvenli doğal gaz arzı sağlarken, daha fazla haneyi ekonomik, güvenli ve konforlu yakıt doğal gaz ile buluşturmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Doğal gaz yatırımlarımız belirlenen planlar, kaynaklar ve işgücü ölçeğinde yapılabilmektedir. Bu doğrultuda, 2021 ve 2022 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan yatırımlar, Bursa’nın merkezinde yer alan, nüfusu daha yoğun bölgeleri kapsamaktadır. Dudaklı bölgesi de sonraki aşamada, mümkün olan en kısa süre içerisinde planlamalara dahil edilecektir. Konuyu bu çerçevede değerlendirmenize sunar, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına göstereceğiniz hassasiyet için teşekkür ederiz. Saygılarımızla, Bursagaz”
Açıklamanız için teşekkür ediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları