Muhammet Kösle

Keramet’in yolları neden asfalt tutmuyor?

1 Eylül 2022
Hürriyet Bursa gazetesi okuru Em. Piyade Kıdemli Albay Selami Sözer, özetimle şöyle diyor:

“Büyükşehir Belediyesi’nin dikkate almadığı, Orhangazi Belediyesi’nin duymazdan geldiği sözüm ona “gerek tarihi gerekse coğrafi özellikleri bakımından dünyanın en güzel yerlerinden biri” diye tanıtımı yapılan Keramet Mahallesi’nden canlı yayın yapmak istiyorum yine! 700 yıllık tarihi çınar ağaçları, dünyanın en güzel zeytinleri, birçok hastalığa iyi gelen banyoları gibi daha bir çok güzelliği barındıran bir yer. Lakin gelin görün ki yolları...

ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Görenleri hayrete düşüren yolları! Anlamak mümkün değil böylesine yeşil, doğal bir yerin yollarını. Üzerine atılan asfaltı bile haftasında üzerinden atıyor. İşin en ilginç yanı da bunları benim biliyor olmam! Hatta bu bildiğim sır olmasın diye de sizle paylaşmış sizler de 15 Şubat 2022 tarihli köşenizde yayımlamıştınız. Neyse, yazdıklarım kafaları karıştırmasın. Çünkü benim kafam karıştı da! Tutmadı Nasreddin Hoca, tutmadı. Ruhun şad olsun. ‘Kerameti kendinden menkul’ olmak böyle olsa gerek” diyor sevgili okurumuz. Yetkililere duyurulur,

 

Böyle bir hizmet mi olur?

 

Yazının Devamını Oku

Çekirge Meydanı’ndaki kaosa çözüm geldi…

30 Ağustos 2022
Siz değerli okurlarımızın şikayetlerini bu köşede yayınlıyoruz. Çözümler arıyoruz. Bugün de farklı bir konuyu şikayet köşemize taşıyoruz.

Bu farklı konuya değinen Hürriyet Bursa gazetesi okuru telekomünikasyon uzmanı ve bilgisayar mühendisi Mustafa İşittiren’in önerisini özetle yayınlıyoruz: “ Osmangazi Belediyesi’ne, Büyükşehir Belediyesi’ne, UKOME’ye ve Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Tescil Şube Müdürlüğü’ne bir önerim var. Önerimle alakalı olarak sorunun muhatabının kim olduğunu bilmediğim için böyle yazdım.

Ayrıca yetkililerin bilgisi olsun istedim. İlgili kurum isimlerini silmemenizi rica ediyorum. (Öyleyse ben de müdahale etmedim. Çünkü öneriniz çok güzel. Bundan kurumların da bilgisi olsun istedim) Zübeyde Hanım Caddesi ya da Dikkaldırım Caddesi üzerinden gelip Uludağ Yolu istikametine gidecek olan; uzun ve tehlikeli araçların, ağır tonajlı kamyonların, otobüslerin mecburen kullanmak zorunda oldukları 1. Murat Caddesi girişinde büyük bir karmaşa oluyor!

4 AYRI YAZI YAYINLADIK

Örneklerini de yollamış olduğum gibi (1 numaralı fotoğraflar) uzun ve ağır tonajlı araçlar dönüşlerini Zübeyde Hanım Caddesi başlangıcından yaparak 1. Murat Caddesi’ne giriyorlar. Caddeye giriş yapan bu büyük araçlar kendileri için oldukça dar ve sıkıntılı olan alanda dönüş yaparken; kaldırımı parçalıyorlar. (Haklısınız Mustafa İşittiren. Bununla alakalı olarak 4 ayrı yazı yayımlamıştık. Her yayımımız sonrasında darmadağın olan kaldırım onarılmıştı. Demek ki sebebi buymuş…)

TABELA ASILSIN

Yazının Devamını Oku

Eğitim verilmeli

27 Ağustos 2022
Adının açıklanmasını istemeyen bir zabıta komiseri, özetimle bakınız ne diyor:

“Kamu çalışanları da dahil olmak üzere bazı vatandaşlarımız kaldırımların ve yaya geçitlerinin kullanım haklarının sadece yayalara yani araçları olmadan yürüyen kişilere ait olduğunu bilmiyoruz! Bu disiplini kim nasıl ve ne şekilde öğretir onu da çok merak ediyoruz! Vakit daha da geç olmadan anasınıfından itibaren eğitim verilmeli bu konuda. Belki o zaman daha duyarlı olabiliriz ülke olarak." 

 

 

Umarım birileri sesimi duyar

Hürriyet Bursa gazetesi okuru Tofaş Fabrikası İnsan Kaynakları Uzmanı Ahmet Çınay: “Osmangazi ilçesindeki Mihraplı Camii girişindeki kaldırmaların yükseklik mesafeleri Gulliver’in Seyahayatleri’ kitabındaki dev adamlara hitap eder türden.

Yazının Devamını Oku

Durum ortada

25 Ağustos 2022
Hürriyet Bursa gazetesi okuru Fatih Talı, (İpragaz AŞ. SHV Energy Bilgi Güvenliği Sorumlusu) özetimle şöyle diyor:

“Osmangazi ilçesi Sanayi Caddesi No. 341 karşısındaki yol ayrımında (Hamitler Kent Mezarlığı’na ayrılan yol başlangıcı) hizmet verdiği sanılan aydınlatma direğinin; 1) Armatürü yok. Yani sadece bomboş bir direkten ibaret. 2) Daha önemlisi de direk devrildi devrilecek yani eğimle ayakta kalma mücadelesi vermekte! Direk birimizin üzerine devrilirse tek kârımız kent mezarlığına yakın bir mesafede bulunması sanırım!

Valla yazımdaki tiye alma durumuma sorunun ilgilisi ve muhatabı olan UEDAŞ kızmasın. Çünkü bu durum üç aydır böyle. Geçtiğimiz hafta, Bursa’daki yüzlerce aydınlatma direğine “UEDAŞ ŞEHRİN IŞIKLARI SENİNLE PARLIYOR” yazılı devasa pankartlar asıldı.

Ancak UEDAŞ; “Önceliğimiz Önce İş Güvenliği ve İnsan Hayatı” diyor da... Durum da ortada resimde kanıtı. Aklıma gelmişken yine 18 Ocak 2022 tarihinde köşenize yollamış olduğum üzücü, düşündürücü ve utanç verici konumu ‘Önceliğiniz ne olmalı’ başlılığınızla yayımlamıştınız. Yayımladınız da ne oldu? Sonuç alabildik mi? sorusu aklıma geldi. Sonucu merakla bekliyorum.

 

Yağmurda sulama olur mu?

Hürriyet Bursa gazetesi okuru iş insanı Gamze Sinal’ın e-postasını okurken üzüldüm. Özetimle aktarıyorum: “Sevgili Muhammet Bey. İlgili fotoğrafımı 22 Ağustos 2022, (üç gün önce) saat 19.24’de Nilüfer ilçesi Lefkoşe Caddesi’nde çektim. Gördüğünüz gibi cadde ortasındaki yeşil alanın sulanmasını sağlayan fıskiyeler tam gaz çalıştırılmış. ‘Bunda ne var?’ diyeceksiniz doğal olarak bunda çok şey var! Çünkü iki saat öncesi bardaktan boşanırcasına bir yağmur yağdı bu bölgeye de. Hatta fotoğrafı çektiğimiz an yoğunluğu düşük olsa da yağıyordu. Keşke yetkililer hava durumuna göre sulama yapsa. Malum, son yıllarda su en önemli gündem maddelerinden birini oluşturuyor.

Yazının Devamını Oku

Sağa yatsın zaman kazanılsın

24 Ağustos 2022
Özellikle; kuralları tanıyan, bilen ve sayan sürücüler için trafik işaretlerinin hepsi adeta bir candır. Ayrıca trafik ışıklarının pek çoğu da hepimiz için büyük önem taşıyan ‘zaman’ kavramımıza olumlu etki katar.

Buna bir örnek verecek olursam Acemler/Bursaspor Metro İstasyonu ile BUSKİ Genel Müdürlük binası arasındaki Mudanya Bulvarı üzerine montesi yapılan ışıklı yön levhalarını verebilirim. Levhadan 400 metre sonra sağa ve sola olmak üzere ikiye ayrılan yolda, özellikle sağ yönün Mudanya istikametini belirtme sürecindeki yetersizlik hali Bursa’yı tanımayan kişi için ciddi kayıptır diye düşünüyorum.

BENZİN PARASIN DA CEPTE KALIR

İlgili tabelada gösterilen ışıklı yön tariflerinde her iki okunun istikameti de İzmir Yolu’nu belirtmektedir. (Bunu net anlatmak için fotoğraflarımdan birini gece çektim) Ancak 400 metre sonra caddenin yolu keskin bir ayrımla Mudanya istikametine giriş yapmaktadır. Bu ayrıntıyı kaçıran sürücü kilometrelerce mesafe kaybıyla birlikte geri dönmek zorunda kalacaktır. Vaziyet böyle olunca hem zaman kaybı israfı hem de benzin parası zararı olarak yazılıyor hanelere! Dolayısıyla Mudanya istikametini işaret eden yön oklarının sağa yatık olması gerekmektedir. Çünkü herkes Bursa’nın yollarını iyi ya da çok iyi bilmeyebilir. Konuya bu gözle bakılsın derim…

 

Çöplükbey’de durumlar hala aynı

 

Yazının Devamını Oku

Bunun bir benzeri Bursa’mızda yok

20 Ağustos 2022
Hürriyet Bursa okurlarından esnaf Hasan Hüseyin Erdem, özetimle bakınız ne diyor:

“UEDAŞ’ın sorumluluğundaki aydınlatma direklerinin ihmal ve önemsemezlikten kaynaklı olan haberlerinizi çok zaman endişeyle okuyoruz. Yıllardır gözümüzün önünde kabak gibi durduğu halde bile fark edemediğimiz bi’ acayip hizmetin durumunu paylaşıyoruz. Bu elektrik bağlantısının bir benzeri Bursa’mızda yoktur diye düşünüyoruz. İşin uzmanını candan öte sevgilerimizle kutlarız. Bunları nasıl başarırsınız inanın anlamış değiliz.”

BİZLERİ KIRMAYIN

Hasan Hüseyin Erdem, bizler şehrimizi daha da güzelleştirmek için uğraşanlardanız. Bunları yaparken de; canlarımızın, mallarımızın zarar görmemesine vesile oluyoruz. Beraberinde ülkemizin ekonomisine katkı sağlıyoruz. Özetle hep birlikte başarmak için varız. Kıymetli UEDAŞ; burası Atatürk Caddesi Tarihi Çakır Ağa Hamamı yanındaymış. Lütfen bizlere kızmayınız.

KALDIRIMLARDA ÇUKURLAR VAR

ADININ açıklanmasını istemeyen bir matbaa sahibi, “Osmangazi ilçesi Selimiye Mahallesi Sili Sokak’ta hizmet veren kaldırımlarımızda bulunan çukurlara gerekli ilginin gösterilmesini rica ediyorum. Sonsuz saygılarımı sunarım...” diyor. Osmangazi Belediyesi’ne duyurulur...

LÜTFEN BİZLERİ UNUTMAYINIZ

Yazının Devamını Oku

Çöplükbey’in filmi çevrilsin!

16 Ağustos 2022
Hürriyet Bursa gazetesi abonelerimizden olan Emekli Kıdemli Albay Mustafa Aytaç, (Öğretmen) özetimle bakınız ne diyor:



“Üşenmedim ve tek tek yayımlarınızı taradım. Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi’nde bulunan Çöplükbey Caddesi (Gerçek adı Kutlukbey Caddesi!) rezaletini tamı tamına 21 kez yayımlamışsınız. Hatta 7 Temmuz 2022 tarihinde de benim haberime yer vermiştiniz. En son olarak ise 11 Ağustos 2022 tarihinde Bursa Şehir Hastanesi’nde vazifeli olduğunu belirtmiş olduğunuz bir doktor hanımın ismiyle aktarmıştınız. Konu başlığınız da “Çöplükbey’in romanı yazılmalı ve okutulmalı” olmuştu. Şimdi bu fotoğrafları yine aynı yerde; 12 Ağustos 2022 saat 18.07’de Çöplükbey Caddesi’nde çektim. Türkiye’de, Türk basınının amiral gemisi olan ve 39 yıldır hiç aksatmadan okuduğum Hürriyet gazetesi bile bu işi çözmeye yeterli olmuyorsa söylenecek tek şey kalıyor geriye! O da roman işinin askıya alınarak derhal filminin çevrilmesi için uzman prodüktörlerle görüşmelere başlanması gerekmektedir. Fikir babası ben olduğuma göre galasına davet edilirim inşallah!”
Mustafa Aytaç albayım. Bakınız bu fikir çok güzel. Umarım değerlenir de Çöplükbey meselesiyle dünyaya tanıtırız Osmangazi ilçemizi.

CAZİBE’DE CAZİBE HAK GETİRE!


OKURLARIMIZDAN olan Nilgün Cebelli şikayetini şöyle dile getiriyor: “Yıldırım ilçesinde bulunan ve asla bir cazipliği bulunmayan Cazibe Merkezi giriş kapısına yaslandırılan taş parkelerin kaldırılması için bir çocuğun canının yanması mı bekleniyor? ‘Çocuğun‘ dedim çünkü birçok çocuğun bu taşların üzerine tırmandıklarına tanık oldum. Bu sebeptendir. Taşları o şekilde dizenlere hesap sorulmasını rica ediyorum. Cazibe Merkezi’nde cazibe hak getire!” diyor. Yıldırım Belediyesi’nin dikkatlerine! Okurumuz Nilgün Cebelli haklı...

UZMANI BİLMİYOR Kİ VATANDAŞ BİLSİN

Yazının Devamını Oku

Eşyaları elle taşımak zorunda kaldık

13 Ağustos 2022
Hürriyet Bursa gazetesi okuru Orhanlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Orhan, bakınız ne diyor:

 “Bizleri ziyarete gelen aile dostlarımızı karşılamak için Bursa Terminali’ne gittik. Dostlarımızın yanlarında getirdiği eşyaları epey vardı. Eşyaları terminalin otoparkında bulunan aracımıza taşımak sıkıntılı olacaktı. Bunun için terminal binası içinde bulunan BURULAŞ’ın güzel hizmetlerinden biri olan yük taşıma arabası ile yapalım istedik.

Terminal binasının belli yerlerinde bulunan ve yük arabalarının park edildiği kabinlere gittik. Ancak kabinlerin hiç birinden bu arabalardan yoktu. 15 dakika gibi ber süre yük arabası aradık ama bulamadık. Sanırım ellerinde yeterli sayıda araç yok ki terminale gelenler ihtiyaç duyduğunda yük taşıma aracı bulamıyor. BURULAŞ’tan rica etsek araç sayıları arttırılabilir mi acaba? Şimdiden teşekkür ederiz.” Güzel ve haklı bir rica… BURULAŞ’ın ricanıza değer vereceğini düşünüyorum.

 

Asma dalı tehlike oluşturuyor

İsminin açıklanmamasını rica eden bir işletme sahibi, şöyle diyor: “Osmangazi ilçesinden bulunan Tarihi Abdal Camii önündeki asma ağacının bir bölümü kırılmış. Kırılan kısmı da haftalardır camii önündeki basamaklarda iki seksen uzamış vaziyette duruyor! Bu sebepten dolayı burada iki çocuğun düştüğünü gördüm. Konuyu Büyükşehir Belediyesi’ne bildirildik. Büyükşehir Belediyesi sorunun muhatabı olarak Osmangazi Belediyesi’ni işaret etti. Biz de sizlerden rica ediyoruz. Bu sorunumuzu yayımlar mısınız? Sorunların, vatandaşların şikayetleriyle nasıl ilgilendiğinizi görüyorum. Teşekkür ederim saygılarımla.”

Yazının Devamını Oku