Eşyaları elle taşımak zorunda kaldık

Hürriyet Bursa gazetesi okuru Orhanlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Orhan, bakınız ne diyor:

Haberin Devamı

Eşyaları elle taşımak zorunda kaldık

 “Bizleri ziyarete gelen aile dostlarımızı karşılamak için Bursa Terminali’ne gittik. Dostlarımızın yanlarında getirdiği eşyaları epey vardı. Eşyaları terminalin otoparkında bulunan aracımıza taşımak sıkıntılı olacaktı. Bunun için terminal binası içinde bulunan BURULAŞ’ın güzel hizmetlerinden biri olan yük taşıma arabası ile yapalım istedik.

Eşyaları elle taşımak zorunda kaldık

Terminal binasının belli yerlerinde bulunan ve yük arabalarının park edildiği kabinlere gittik. Ancak kabinlerin hiç birinden bu arabalardan yoktu. 15 dakika gibi ber süre yük arabası aradık ama bulamadık. Sanırım ellerinde yeterli sayıda araç yok ki terminale gelenler ihtiyaç duyduğunda yük taşıma aracı bulamıyor. BURULAŞ’tan rica etsek araç sayıları arttırılabilir mi acaba? Şimdiden teşekkür ederiz.” Güzel ve haklı bir rica… BURULAŞ’ın ricanıza değer vereceğini düşünüyorum.

 

Asma dalı tehlike oluşturuyor

Haberin Devamı

Eşyaları elle taşımak zorunda kaldık

İsminin açıklanmamasını rica eden bir işletme sahibi, şöyle diyor: “Osmangazi ilçesinden bulunan Tarihi Abdal Camii önündeki asma ağacının bir bölümü kırılmış. Kırılan kısmı da haftalardır camii önündeki basamaklarda iki seksen uzamış vaziyette duruyor! Bu sebepten dolayı burada iki çocuğun düştüğünü gördüm. Konuyu Büyükşehir Belediyesi’ne bildirildik. Büyükşehir Belediyesi sorunun muhatabı olarak Osmangazi Belediyesi’ni işaret etti. Biz de sizlerden rica ediyoruz. Bu sorunumuzu yayımlar mısınız? Sorunların, vatandaşların şikayetleriyle nasıl ilgilendiğinizi görüyorum. Teşekkür ederim saygılarımla.”

 

Haberin Devamı

Hiçbir işe yaramayan direk olur mu?

 Eşyaları elle taşımak zorunda kaldık

Hürriyet Bursa gazetesi okuru Armutköy Mahallesi sakini Saniye Yılmaztürk: “Osmangazi ilçesinde bulunan mahallemizin girişindeki kaldırımda yan yana bulunan tahta (iki tane) direkten hem rahatsızız hem şikayetçiyiz. Neden mi şikayetçiyiz 1- O direkler görme engelli vatandaşlarımızın hizmetlerine sunulmuş olan özel kabartmalı taşlar (yalan taşları) üzerindedir. 2- Daha da önemlisi o direklerin hiçbir işe yaradığını mahalleli olarak düşünmüyoruz. Yani sadece bomboş bir ağaçtan ibarettir. Üstelik bu komedinin geçmişi on yıl önceye dayanmaktadır. İnanmayan yetkili olursa gelsin baksın; davetlimizdir!” diyor. Saniye Yılmaztürk; bedavadan direk bulmuşsunuz hem de iki tane birden. Bu isyan niye anlamış değilim! Millet bir tane direğe sahip olmak için çalmadık kapı bırakmıyor ve yine diktiremiyorken… (!)

Haberin Devamı

Hürriyet Bursa yazıyor sorunlar çözülüyor

 

Tarihi bölgeye tarihi çözüm

Eşyaları elle taşımak zorunda kaldık

ÇOK ÜZÜCÜ BİR DURUM başlıklı yayımımızdan sonra Balibey Han esnafı Hürriyet Bursa okuru Gökhan Uğurlu’ya takibi için teşekkür ediyor ve e-postasını özetimle aktarıyoruz: “Muhammet Bey. Balibey Han yanındaki yürüyen merdivenlerin önündeki alanda bulunan kuyu şikayetini köşenizde okumuştuk. Açıkçası ‘bunu yazmayı neden ben akıl edemedim ki?’ diye sitem etmiştim kendi kendime. Şunu da ayrıca belirteyim. Konuyu Osmangazi Belediyesi’ne ilettik ama gelen giden olmamıştı. Neden gelsinler ki? Derken yayımınız sonrasında birileri geldi ve o kuyunun üzerine kaya tarzı taşları koyup gitti. Sanırım böyle olması geriyordu! Hani bu bölge tarihi bir bölge ya; tarihsel olsun istediler galiba. Fena da durmadı aslında! Tam karşısında tarihi surlar ve taşlar… Bir tavsiyem olacak o taşlar boyanırsa daha güzel durur bence!”

 

Temizlik yapıldı

Haberin Devamı

Eşyaları elle taşımak zorunda kaldık

KİM İLGİLENİYOR başlıklı yayımımızdan sonra Türk Telekom Genel Müdürlüğü tarafından arandım. Arayan yetkilinin söylediklerini aktarıyorum sizlere özetimle: “Konuyla ilgili haklısınız. Kurumumuz olarak üzüldük. Şikayetin merkezi olan Osmangazi ilçesi başta olmak üzere ankesörlerimizin tamamı hijyen sağlayan malzemeyle de silinecektir. Ekiplerimiz sahada, en kısa zamanda sorun giderilecek.” Bu açıklamadan iki gün sonra 40 civarı ankesörün temizlenme anına şahit olan videolarını yolladılar. Çok teşekkür ederim Türk Telekom. Takibi de bırakmayınız lütfen.

Yazarın Tüm Yazıları