Muhammet Kösle

Böyle kaldırım olduğu sürece düşmeyen kalmaz

10 Ekim 2022
Hürriyet Bursa gazetesi okuru olan kuaför İlhan Karadayı’ya çok büyük geçmiş olsun diyorum. Karadayı’nın ilgili fotoğraflarını incelerken içimi cız ettiren şikâyetinin özetini çıkarttım, yayımlıyoruz:

“4 Ekim 2022’de saat 09.57’de Şehreküstü Metro İstasyonu yanındaki kaldırımda yürüyordum. Derken çok feci şekilde yere düştüm. Vatandaşlardan bazıları yerden kalkabilmem için yardımcı oldu. Orada bulunan bir esnafın verdiği sandalyeye oturtuldum. Bu esnada pantolonumun diz kısmının ve gömleğimin dirsek kısmının yırtılmış olduğunu fark ettim. Onları sıyırınca da dizimin ve dirseğimin kanadığını gördüm. Oradaki bir esnaf; ‘Kaç tane vatandaşımız burada düştü. Hatta birinin burnu çok feci şekilde kanamıştı. Taksi ile hastaneye götürmüşlerdi...” deyince öfkem zirve yapmıştı! İşlerini laf olsun diyerek yapanlara, iş yaptı desinler diye görünenlere isyanım var!”

İÇİMİZ CIZ EDİYOR

Okurumuzun dizindeki ve kolundaki kanları görünce; (Onları yayımlamamız etik olmazdı) yetkilileri bilmem ama benim içim cız etti. Ardı arkası kesilmeden benzeri binlerce yayımlarımız var ama ‘Biz bu işleri de düzene koyacağız diye yola çıktık. Neyi ve neden başaramadık?’ diyen yetkili yok; Yazık...

3 YIL ÖNCE KESİLDİ BÖYLE BIRAKILDI

OKURLARIMIZDAN olan ve adının açıklanmamasını isteyen bir veteriner hekim: “Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Poliklinikler Bölümü önündeki kaldırımda da birileri hazine aradı herhalde! İnanın bu ilgisizlikleri görür olmaktan kafayı yemek üzereyim! Üç yıl önce kesildikten sonra gördüğünüz vaziyette bırakılan kaldırım sebebiyle birçok kişinin düştüğü bilgisine de sahibim. Böyle disiplinsiz çalışmalar bize kimden miras kaldı acaba?” diyor.

Yazının Devamını Oku

Alışırsan dert etmezsin

6 Ekim 2022
Okurlarımızdan Nilüfer ilçesi sakini Seçil Altun, özetimle diyor ki:

“Dağ yürüyüşlerini, doğa gezilerini, fotoğraf çekmeyi, farklı adresleri ziyaret etmeyi ve de bilhassa bisikletime binmeyi çok seviyorum. Dağ, bayır, dere, tepe gezmelerimde karşıma çıkan engellerden şikâyetçi değilim. Adı üstünde; dere tepe, dağ bayır, taş kaya. Ayrıca bu engelleri bilerek ve kabul ederek yola çıkıyoruz zaten. Ancak bisiklet yolu olarak ve asla 100 metreden fazla özgürce kullanamadığım bisiklet yollarına bilhassa yetkililerce kurulmuş olan tuzaklarımıza alışamadım gitti. Dert ediyorum bunları kendime.”

Seçil Altun, “Alışamadım” deyince Haluk Levent’in ve Sibel Bilgiç’in ‘Alışamadım’ isimli şarkıları var. İkisi de güzel şarkı. Sırayla dileyin ve böyle şeyleri dert etmeyin lütfen. Hem alışırsan dert de etmezsin!

GÖRMEK İÇİN BAKMAK GEREK

ADINI ‘köpek dostu’ olarak belirtmemi rica eden okurumuz, bakınız ne diyor: “Osmangazi ilçesi Çekirge Caddesi Çukurköşk Belediye Otobüs Durağı önündeki kaldırımda 20 santimlik kuyu var. Bunu da dostum olan Aşir’le birlikte sunalım istedik. Bunları denetleyen ya da gören bir tane de olsa yetkili yok mu?”

Yazının Devamını Oku

Ne zaman devrilir diye bekliyoruz

4 Ekim 2022
Ticari taksi sürücüsü olan Hakan Öztürk’e dikkati için teşekkür ediyor ve ihbarını özetimle aktarıyorum:

 “Çelik Palas Hotel önündeki kaldırımda hizmet veren aydınlatma direğine 5 ay önce bir araç çarptı. O gün bugündür haftanın altı günü bu direğin önünden geçiyorum. Her geçtiğimde armatürü de yön değiştiren devrilme potansiyeli yüksek olan direği izliyorum. Ne vakit devrilecek çok merak ediyorum. Durun onu da söyleyeyim! Malum, Bursa’nın fırtınası ve çok etkili esen lodosu basında manşet haber oluyor. Hatta en son esen lodos bu direğin 20 metre yanındaki direği 2,80 yere yatırmıştı. Şu günler fırtına ve lodos günlerinin başladığı aydır. Komşusu olan sağlam direk 2.80 uzanmıştı ya... Bakalım bu direk kaç seksen uzanacak? İster misiniz oradan geçerken benim aracımın üzerine devrilsin...”
Hakan Öztürk, devrilir mi devrilir. Kaderse elden ne gelir? Kıymetli UEDAŞ, siz ne dersiniz bu kader işine?

BAKIMA GİDERKEN BAKIMLIK OLUYORUZ

ADININ açıklanmasını istemeyen bir okul müdiresi, “Nilüfer ilçesi Batıkent Mahallesi sakiniyim. Aracımın muayene zamanı geldi. Gemlik ilçesinde bulunan TÜVTÜRK muayene istasyonuna götürdüm. Toplamda gelgit 85 kilometre yol yaptım. Kıymetli yetkililerden ricamız var. Bakıma giderken bakımlık oluyoruz! Acaba bunun farkında mısınız? Her ilçede araç bakım istasyonları neden yok?” diyor.

ÖĞRENCİSİNE DİYEMEDİĞİ ŞEYE BAKINCA

Yazının Devamını Oku

Yıkılmasını istiyoruz

1 Ekim 2022
Hürriyet Bursa gazetesi okuru olan Hasan Hüseyin Arpaç Kestel Belediyesi Dudaklı Mahallesi’nde tuvalet diye yapılan yapının işlevini kaybettiğini ve yıkılmasını istediklerini söylüyor.

“Kestel Belediyesi Dudaklı Mahallesi girişine üç kilometre uzaklıkta bulunan ve asla ama asla vazifesine yönelik olarak hizmet vermeyen sözüm ona tuvalet diye tarif edilen yapının acilen yıkılmasını istiyoruz. Fotoğrafımda görmüş olduğunuz ve camı tamamen kırık olup kapı kilidi de olmayan sağ kapının ardındaki bölüm kadınlara, sol taraf da erkeklere ait oluyor...

ARAÇLARINI YIKIYORLAR

Burada bulunan ve 7/24 boşa akan musluk suyunu bazı vatandaşlarımızın araçlarını yıkamak için değerlendirmeleri ayrı bir yetenek! Zaten bu tuvaletler buraya yapılırken de karşı çıkmıştım. Ama bizi kim dinler? Karar verilir ve uygulanır! Nasıl olsa benzeri ziyanların yükünü çeken bir zümre var! Sağında, solunda, önünde ardında yanı başında ve yakınında yerleşim yeri olmayan yere bu hizmeti getirenleri candan tebrik ederim!”

BUSKİ’YE ÇAĞRI

Okurumuz Hasan Hüseyin Arpaç’tan gelen fotoğraflardan sadece birisini kullandım. Çok üzücü ve utanç verici durumda en çok üzüldüğüm, “Canlarımızın varlığı ve yaşamımız olan suyun bir damla dahi gereksiz yere aktığını görürseniz ne olur 7/24 bizzat bana bildirin...” diyen BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç; ben görselleri izledim ve kahroldum. O muhteşem hizmeti yaptıran yetkili ‘ben yaptırdım yaptırdığımı yıktırmam’ diyebilir belki! Çünkü kaderimiz böyle! Fakat siz o çeşmeye erişimi kapattırın lütfen. Çünkü “bir damla” değil milyar damlalar boşa akıyor orada...

VATANDAŞ DÜŞMANI TAMİRCİ DOSTU

Yazının Devamını Oku

Bizi duyan yok

29 Eylül 2022
Kestel, Dudaklı Mahallesi sakinlerinden olan okurumuz Kamil Gümüş’ün e-postası adresi üzerinden aldığım 193 mahalle sakininin imzası bulunan isteklerinin özetini çıkartım:

“Biz yine kapınızı çaldık kusura bakmayınız ne olur. Hatırlayacağınız gibi sizlere de ‘Yapılarımız ve arazilerimiz imar yasasına uygun olduğu halde doğal gazımız yok. Oysaki bir kilometre uzaklıkta olan yani iç içe yaşamış olduğumuz Narlıdere Mahallesi’nde doğal gaz hizmeti var...’ diye belirtmiş ve bunları köşenizde, 31 Ağustos 2021’de ‘Bizim hakkımız değil mi?, 19 Ekim 2021’de ise Neredesin Bursagaz başlıklarıyla yayımlamıştınız.

VAAT VAR AMA...

Hatta bizzat Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne, Kestel Belediyesi’ne ve BURSAGAZ’a, da yalvardık. Aynen öyle oldu yalvardık... Ama ne hikmetse bizi duyan yok. Şunu çok merak ediyoruz. “Yeşil Bursa’ya yakışanı sunacağız. Daha sağlıklı bir insan ve kent için varız. Bursa’da hava kirliliğine son vermek için doğal gaz kullanımına hız vereceğiz...” cinsinden olan vaatlere ve aktarımlara bizler de destek verelim diyoruz. Diyoruz demesine de derdimize dertlerimize çözüm olacak ilgili mercilere ne ulaşabiliyoruz ne de ulaştırılıyoruz!.

LAF GAZI VERİLİYOR

Biz şunu anladık. BURSAGAZ bize hizmet gazı değil laf gazı veriyormuş. Bu esnada BURSAGAZ’ın Dudaklı Mahallesi’ne bir garezi mi var acaba?”

AÇIKLAMA YAPILMADI

Garez kısmında size ‘katılmıyorum’ diyesim var Kamil Gümüş. Ancak daha önce ilgili isteğinizle ve isteklerinizle alakalı olarak yapmış olduğumuz yayımlarımıza yönelik olarak bizlere de bir açıklama yapmamıştı BURSAGAZ. SOCAR’la birleşerek gücüne daha da güç katan BURSAGAZ; hadi artık.

Yazının Devamını Oku

Bir muhtarın dert yanışı

28 Eylül 2022
Hürriyet Bursa gazetesi okuru olan Osmangazi ilçesi Kocanaip Mahallesi Muhtarı Yusuf Şirin, özetimle şöyle diyor:

“Nilüfer ilçesi 23 Nisan Mahallesi Küçük Sanayi Metro durağı civarına dikkat çekmek için uğraştım. Çünkü geçen hafta burada çok ciddi sıkıntılar yaşadım. Araştırdığıma göre civar sakinleri de bu durumdan şikâyetçilermiş.

TAM BİR FELAKET

Burada yaşları ilerlemiş olan büyüklerimiz başta olmak üzere engelli aracı kullananların ve bebek arabalı ebeveynlerin işleri cidden tam bir felaket! Şikâyet ettiğim kurumlardan olan birisi olan BURULAŞ’tan klişe bir yanıt aldım. Hepsi bundan ibaret. En azından “Laf olsun da torba dolsun” da olsa bir yanıt verdi BURULAŞ! Sağ olsun.

MUHATAP BULAMADIM

Muhtarım ve dert yanıyorum. Muhtarım ve muhatap bulamadım diyorum. Alanın sorumlusu kim onu bulmak ne mümkün! Seçilmiş biri olarak muhatap bulamamaktan şikâyetçiyim. Sorunun tamamını anlatmak isterim. Umarım ilgili başkanlar muhtarlarını ararlar da sorunun tamamını anlatma imkânı bulurum.”
Aranacağınızı pek sanmıyorum Yusuf muhtarım. Olur da kazara ararlarsa bana da bildirin lütfen...

KALDIRIMDA 10 METRELİK KUYU

Yazının Devamını Oku

Yenisini döşersiniz dert etmeyiniz

24 Eylül 2022
Hürriyet Bursa gazetesi okurlarımızdan olan Sevde Sağlam, özetimle bakınız ne diyor:


 “Bursa Büyükşehir Belediyesi Mudanya Bulvarı üzerindeki (BUSKİ Genel Müdürlük Hizmet Binası karşısı) yaya üst geçidinin zemini geçtiğimiz sene kauçuk zemin kaplamasıyla kaplanmıştı. Bu yıl da senesi dolmaya yakın o malzemelerin tamamı tıraş makinesinin oynar başlı bıçakları gibi oldu. Tutabilene aşk olsun! Kış mevsimi girmek üzere. Suda yüzdüklerini de göreceğiz nasip olursa! Yani amacı hasıl oldu, döşenecekti ve döşendi! Kıymetli yetkililer ne olur; yapıştırıcılar vazifesini yapamadı da kauçuk malzemeler ayrıldı diye dert etmeyiniz. Yenisini döşersiniz!”

HEP BİZE İHBAR GELECEK DEĞİL YA…


Adının açıklanmasını istemeyen bir zabıta memuru: “Başkanlığımız olan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı önüne denk düşen alanda bulunan kuyuya dikkat! Bu kuyu ne kuyusu derseniz… Daha önce bu kuyunun olduğu yerde bir ağaç vardı. Ağaç yok edildi ve hatıra kalsın diye olsa gerek kuyusu da gördüğünüz gibi havuz niyetine bırakıldı! Bakalım ihbarım dikkate alınacak mı?” diyor.

DEMEK Kİ NEYMİŞ…


Yazının Devamını Oku

Hep aynı görüntü

22 Eylül 2022
Hürriyet Bursa gazetesi abonesi olan emekli Kıdemli Albay (Öğretmen) Mustafa Aytaç, özetimle:



 “Sevgili Muhammet Bey. Sorumluluğu da Osmangazi Belediyesi’nde bulunan Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi Çöplükbey Caddesi (Albayım da benimsemiş bu ismi, gerçek adı Kutlukbey Caddesi) üzerindeki kaldırıma atılmış, atılan, atılmaya devam eden ve beraberinde de ana caddeye kadar taşan yüzlerce ton çöplerle alakalı olan bu yazımı da yayımlarsanız tamı tamına yirmi ikinci yayımınız olacak.
Gördüğünüz fotoğrafları 18 Eylül 2022’de (Dört gün önce) saat 08.34’de çektim. Ayrıca bugün gidelim yine aynı olacağını söyleyebilirim.

 ÇÖPLÜKBEY’E RAKİP ÇIKTI



Yazının Devamını Oku