Yanı başlarında savaş var onlar ikinci projeye başlıyor

Haberin Devamı

İZMİR’in en büyük eksiği müteahhit ihraç edememesi. Bu durum da kentin gelişmişlik düzeyinin İstanbul ve Ankara’nın gerisinde kalmasına neden oldu. Ama artık tablo değişmeye başladı. Kentte gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmenin beraberinde İzmirli müteahhitler de yurt dışına açılmaya başladı. Oralarda kazanılan paralar kentte yatırıma dönüşür oldu.

Yanı başlarında savaş var onlar ikinci projeye başlıyor

Erbil’de 630 konut

TMP Group A.Ş. de yurt dışında inşaat yapan İzmirli merkezi bir firma. Kuzey Irak’ta konut üretiyor. Erbil’deki 630 konutluk projesini tamamlayan grup, hemen yanı başındaki savaşa rağmen ikinci projesine başlamaya hazırlanıyor. TMP Group’un da ortağı olan Adnan Kılıçoğlu İnşaat’ın sahibi Adnan Kılıçoğlu ile hem yurt dışındaki yatırımlarını, hem de İzmir’de yürüttükleri projeleri konuştuk.
Yurt dışı açılımının dört yıl önce Ali Meriç, Barbaros Özyılmaz ve Mustafa Erdem’in de ortak olduğu TMP Group A.Ş.’nin kurulmasıyla başladığını anlatan Kılıçoğlu, yatırım bölgesi olarak Kuzey Irak’ı seçtiklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

İkinci proje yolda

Haberin Devamı

“Biz en riskli dönemde gittik ve şu anda orada önemli bir noktaya geldik. Erbil’deki ilk projemiz ‘Pluslife Erbil’... 630 daireden oluşuyor. 91 milyon dolar değerinde. İlk etabına 2011’de başladık ve geçen yıl 300 konutu tamamladık, şu anda orada yaşam başladı. İkinci etap inşaatımız ise devam ediyor. Bunun yanında iki ay içinde yeni bir projeye daha başlıyoruz. ‘FM Plaza’ ana yola cepheli tek blokta toplam 152 rezidans, ofis ve üç mağazadan oluşuyor. Toplamda 20 milyon dolarlık bir yatırım.”

Yanı başlarında savaş var onlar ikinci projeye başlıyor

En güvenli bölge

Adnan Kılıçoğlu, bölgede yaşanan savaşa rağmen ikinci projeye başlamalarının nedenini ise şöyle anlattı: “Kuzey Irak şu anda en güvenli bölge. Savaştan kaçanlar buraya geliyor. Otellerde, evlerde yer kalmadı. Zaten bölgede yoğun bir konut talebi vardı. Bu durum bunu daha da artırdı. Bu bölgedeki yatırımlarımıza devam edeceğiz.”

İZMİR’İN YENİ RÜZGARI
Adnan Kılıçoğlu, Katal İnşaat ortaklığında, ‘Yeni Kent Merkezi’ olarak adlandırılan Bayraklı’da yapımına başladıkları son projeleri ‘Novus&Ventus Towers’ hakkında da bilgi verdi.

Haberin Devamı

Yanı başlarında savaş var onlar ikinci projeye başlıyor

İki kuleli projenin ofis alanlarından oluştuğu bilgisini paylaşan Kılıçoğlu, çalışma alanlarını yeniden tanımlamak için yola çıktıklarını, bu nedenle de konuta yer vermediklerini belirtti. Adnan Kılıçoğlu, “Novus, zemin artı 32 katlı. Ayrıca üç kat da bodrum katı ekleyince toplamda 36’ya ulaşıyoruz. Ventus ise zemin artı 30 kat. Üç kat da bodrum var, yani 34 katlı. 116 ofisin bulunduğu Novus 130.20, 125 ofisin yer aldığı Ventus ise 122.60 metre yüksekliğe sahip. Novus’ta zemin ve birinci kat olmak üzere iki katlı 7 mağaza, Ventus da 2 katlı 8 mağaza alanımız mevcut. Her iki kulede de ikinci katlarımız teraslı restoran olarak ayrıldı” dedi.

KALBİN TAM MERKEZİ
Bayraklı’nın geleceği hakkında da değerlendirmede bulunan Adnan Kılıçoğlu, “Bayraklı, İzmir’in yeni kent merkezi. Çok kısa sürede İzmir’in en önemli şirketlerinin ikamet ettiği bir bölge olacak. Hele hele Bayraklı’nın bu bölgesi İzmir’in yükselen değeri. Novus&Ventus Towers’ın lokasyon avantajı tartışılmaz. Denize çok yakın olduğumuz aşikar ve önümüzde sadece resmi tesis alanı mevcut. Bu sebeple deniz manzarası kapanmayacak. Bayraklı, İzmir’in yeni kalbi ise biz o kalbin tam merkezindeyiz. İzmir’in farklı noktalarında da projelerim var ve bunlara yenilerini ekleyeceğiz” diye konuştu.

Yazarın Tüm Yazıları