Ödüller İzmir’e

SEÇİM koşuşturmacası nihayet bitti.

Haberin Devamı

Sandıktan AK Parti iktidarı çıktı. Artık 4 yıl boyunca gündemde seçim görünmüyor. İnşaat sektörü de sonuçlardan memnun. Sektör temsilcileri bu tablonun inşaatı şahlandıracağı görüşünde. Yaşayıp göreceğiz. Tabii merak edilen bir konu daha var: Faizler... Şu an bir değişiklik olmasa da bankalar faiz oranlarını indirme sinyali vermeye başladı. Tüm bu gelişmeler yaşanırken İzmir için bir güzel haber de İstanbul’dan geldi. Sign of the City Awards 2015’ten İzmir’e 3 ödül çıktı. Gayrimenkul sektörünü uluslararası platformlara taşımak ve en iyiyi teşvik etmek amacıyla düzenlenen organizasyonda Ontan Gayrimenkul Geliştirme, ‘Ontan Bayraklı’ projesiyle ‘en iyi rezidans’ ödülünün sahibi oldu. ‘Genç mimar teşvik’ ödülü ‘Port Alsancak’ ile mimar Gizem Yazıcı’ya geldi. Soyak Yapı A.Ş. de ‘Soyak Siesta Oxygen’le ‘en iyi yeşil bina’ ödülünü İzmir’e kazandırdı. Hürriyet tarafından düzenlenen ve Türkiye gayrimenkul sektörünün en prestijli yarışması olarak nitelendirilen Sign of the City Awards 2015, Karma Holding’in proje ortaklığında yapıldı.

Haberin Devamı

Ödüller İzmir’e

EN İYİ REZİDANS
Kurulduğu günden itibaren profesyonellik ve mühendislik mimarisini ön plana çıkaran konut, sanayi, turizm, iş ve alışveriş merkezleri projelerini hayata geçiren Ontan, başarısını bir yerde aldığı bu ödülle tescillemiş oldu. Ulusal platformda çok büyük öneme sahip Sign of City Awards 2015’te ödül alan ‘Ontan Bayraklı’, İzmir’in yeni merkezi Bayraklı’da 30 bin metrekare inşaat alanına sahip. Yatay yükselen mimarisi, çatı ve kat bahçeleri, Körfez manzarası, sosyal tesisleri ve rezidans hizmetiyle sıra dışı bir proje. Ontan Bayraklı’da 329 bağımsız bölüm bulunuyor. Bunların 261’i rezidans, 51’i ofis ve 17’si de mağazadan oluşuyor.

EN İYİ YEŞİL BİNA
İzmir’e bugüne kadar birçok önemli projeyi kazandıran Soyak Yapı A.Ş., şu an devam eden ‘Siesta Oxygen’le en iyi yeşil bina ödülünün sahibi oldu. Körfez manzarasına sahip ve oksijen temasıyla satışa sunulan proje toplam 600 konuttan oluşuyor. Yeşil bina olarak tasarlanan ve Leed Silver sertifika adayı olan Soyak Siesta Oxygen, bu temaya uygun pek çok alana sahip.

Haberin Devamı

Ödüller İzmir’e

Enerji ve su tasarrufu sağlayacak uygulamaların yanı sıra Soyak Siesta Oxygen’in doğal aydınlatmayı destekleyen mimari bir tasarımı mevcut. Bisiklet park alanları, elektrikli araç şarj ünitelerinin yer aldığı projede, ısı tasarrufu sağlayan konfor camlar kullanılıyor.

GENÇ MİMAR TEŞVİK
Bu yıl İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölümü’nden mezun olan ve fakültesini ikincilikle bitiren Gizem Yazıcı da ‘Port Alsancak’la genç mimar teşvik ödülünü kazanan isim oldu.

Ödüller İzmir’e

Şu an M artı D Mimarlık’ta çalışan Yazıcı’ya ödül getiren Port Alsancak, onun İYTE Mimarlık Bölümü 4’üncü sınıf bitirme projesi. Proje, Alsancak Limanı ve yakın çevresinin yeniden ele alınarak tasarlanması ile İzmir’e yeni bir yolcu limanı yapılmasını öngörüyor. Gizem Yazıcı projesiyle hem kentsel, hem de mimari ölçekte İzmir’e yeni bir soluk getirmeyi hedeflemiş.

Haberin Devamı

Ödüller İzmir’e
Ödüller İzmir’e

Yazarın Tüm Yazıları