Nükleerden turizme

Okuldan kalan zamanlarında babasının tekstilden ayakkabıya birçok ürünün satıldığı dükkanında çalışarak deneyim kazanır. O yıllarda da butik açma hayalleri kurar. Sezin Sinmaz Uzman, işletme eğitiminin ardından da yüksek lisans tezi için Amerika’ya gider. Daha sonra nükleer yedek parça satışı yapmaya başlar. Bu alanda kariyer basamaklarını birer birer çıkan Sezin Sinmaz Uzman’ın yolu süreç içinde Bodrum’a da çıkar. Bodrum, Abu Dabi ve Amerika arasında mekik dokuyan Uzman, emeklilik projesi olarak turizm sektörüne de adım atar. Bodrum’da Sezz Hotels’i kurar. Hedef ise turizmde önemli bir marka yaratmak.

Haberin Devamı

 Nükleerden turizme

SEZİN Sinmaz Uzman... Alışılanın dışında bir alanda yaptığı kariyerine yeni halka ekleyen bir profesyonel iş insanı. Seyahat etme hobisinde edindiği deneyimleri kendi işine aktaran yeni bir girişimci. Sezz Hotels’in kurucularından Sezin Sinmaz Uzman ile sıra dışı kariyer yolculuğundan otelciliğe uzanan serüvenini konuştuk. 1972 Adana doğumlu Sezin Sinmaz Uzman, ilkokuldan üniversiteye tüm eğitiminin ise Eskişehir’de devam ettiğini paylaşarak, şöyle devam etti:

TEZ İÇİN AMERİKA’YA
“Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunuyum. Mezun olduktan sonra da aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak 4 yıl çalıştım. ‘Pazarlama’ üzerine yüksek lisans eğitimi aldım. Bu süreç içinde de tez konumu araştırmak üzere Amerika’nın Michigan eyaletine kısa bir süreliğine gittim. Tezimi tamamladıktan sonra, Pittsburgh Point Park Üniversitesi’nde ikinci master eğitimi olarak MBA yapmaya karar verdim. Bu kararla da Amerika’daki yaşantım daha uzun bir dönem olarak başlamış oldu. Ohio State Üniversitesi’nde doktora eğitimi alan Mesut Barış Uzman ile yollarım kesişti ve 1999 evlendim. MBA eğitimine yakın bir zamanda da muhteşem ikizlere hamileydim.”

Haberin Devamı

Nükleerden turizme

FARKLI ALANDA KARİYER
Ceren ve Berk’in doğumuyla birlikte Sezin Sinmaz Uzman, bir süre çalışma hayatında uzak kalır. İkizler 3 yaşına geldiğinde de artık iş hayatına dönmeye hazır olan Sezin Sinmaz Uzman, eşinin çalıştığı şirkete iş başvurusunda bulunur. Uzman, “Westinghouse Electric Company (WEC), Türkiye’de genel bilginin aksine artık buzdolabı değil nükleer santral üretip satıyordu. Bu şirketin yedek parça satış bölümünde çalışmaya başladım. Birkaç sene içinde de nükleer kariyerim hızla ilerledi ve müşteri ilişkileri bölümünde bir süre yöneticilik yaptım. Daha sonra ise Abu Dabi’de bir nükleer santralde yolculuğum devam etti” diyerek, kariyer yolculuğunu paylaştı.

Haberin Devamı

EMEKLİLİK PROJESİ OTEL
Eskişehir’de okuduğu yıllarda, okul çıkışı ve hafta sonları yardım için babasının tekstilden mutfak eşyasına ve ayakkabıya birçok şeyi sattığı dükkanına giden Sezin Sinmaz Uzman, burada önemli bir deneyim edinir. Çocukluğundan itibaren de girişimci bir ailede büyüyen ve o günlerde de butik açma hayalleri kuran Uzman, profesyonel hayatta koşuştururken yolu Bodrum’a da çıkar. Girişimci bir aileden gelen Uzman, kendi hikayesinin doğuş sürecini ise şöyle aktardı:
“Pandemi döneminde Abu Dabi’da nükleer santralde çalışıyordum. Santral her yere çok uzaktı. Çölün ortasında hiçbir yere gidemiyordum. Hep kapalı kalmak beni çok bunalttı. O dönem bir arkadaşım yatırım amaçlı bizim de evimizin bulunduğu Bodrum Yalıkavak’tan yer sormuştu. Bir otelin satılık olduğunu gördük. Pandeminin verdiği bıkkınlıkla, emeklilikte Bodrum’a yerleşip bir otel işletme fikri bir anda çok cazip geldi. Sezz Hotels ortaya çıktı.”

Haberin Devamı


Nükleerden turizme
Nükleerden turizme


FARKLI BİR DİZAYN
SAĞLIK ve spa temalı Sezz Hotels’in Bodrum’daki diğer otellerden çok farklı bir tarzda dizayn edildiğini dile getiren Sezin Sinmaz Uzman, mimarisinde Selçuklu esintileri ve Orta Doğu dokunuşlarının hakim olduğunu paylaştı. Uzman, “Kullandığımız aksesuvarlar; Haiti’den Abu Dabi’ye, Hindistan’dan Japonya’ya birçok ülkeye uzanıyor. Eşim ve ben, kurumsal bir hayattan geliyoruz. Bu nedenle de işletme yönetimini kurumsal tutmak istedik, ancak bu bizim çok sıcak bir Türk ailesi kültürünü otelimize getirmemizi engellemedi” diyerek, Sezz Hotels’i sektöründe önemli bir marka yapmayı hedeflediklerini paylaştı.

 

KISA KISA

* İki yıldır Bodrum’da yaşadıklarını ifade eden Sezin Sinmaz Uzman, nükleer alanındaki çalışmaları nedeniyle de Abu Dabi ve Amerika’ya seyahatler yapıyor. Üç lokasyon arasında mekik dokuyan Uzman, “Sabah 8 ile akşam 11 saatleri arasında çalışıyorum. Gün içinde otel, akşamları ise nükleer konusunda yol aldığım bir mesaim var” diyor.

Haberin Devamı

* Seyahat etme hobisindeki deneyimlerini turizm sektörüne de aktaran Sezin Sinmaz Uzman, “Bu seyahatlerde topladığım Starbucks bardaklarım var. 200’ün üzerinde parçadan oluşan bir koleksiyon. Değişik ülkelerden olan bu bardak koleksiyonumla otelde görsel olarak kullandığımız bir köşe yaptık” diyor.

Yazarın Tüm Yazıları