Çoklu girişimci

AİLE geleneğini bozmaz ve iç mimarlık okur. Üniversitenin ardından kurumsal iş hayatına ilk adımını atar. Ama bir süre sonra yeni bir hikaye yazmak adına kendi mimarlık ofisini kurma kararı alır. Hem yurtiçi hem de yurtdışında lüks konutlardan otellere birçok projeye imza atar. Demir Atilla, süreç içinde gayrimenkul danışmanlığına da farklı bir soluk getirir. Kariyer yolculuğuna yoga ve meditasyon eğitmenliğini ekler. Bu yolculuğu Demir Atilla’ya yeni bir kapı daha açar: Otelcilik... İzmir’de Bir Dem Urla’yı hayata geçirir. Bugün 7 farklı kulvarda çalışmalarına devam eden Demir Atilla’nın gündeminde ise emlak sektöründe hayata geçirdiği evdex.com’u büyütmek ve buradan elde edeceği gelirle de bir engelli okulu kurmak var.

Haberin Devamı

Çoklu girişimci

DEMİR Atilla... ‘İki karpuz bir koltuğa sığmaz’ atasözünün aksine aynı anda birçok girişimi hayata geçiren bir iş insanı. Bu girişimlerini de genelde hikayesine ortak ettiği isimlerle yapmayı tercih eden rehber bir girişimci. Bir Dem Urla, Villa Vip, evdex.com gibi girişimlerin kurucularından Demir Atilla ile kariyer yolcuğundan gelecek planlarına kadar birçok konuyu konuştuk. Mimar bir anne ve babanın oğlu olarak 1981’de İzmir’de dünyaya gelen Demir Atilla, büyüdüğü ortamın da etkisiyle ortaokul döneminden itibaren hep ‘mimar’ olmayı hedefler. Yeditepe Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nü kazanan Demir Atilla, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

KENDİ HİKAYESİNİ YAZDI
“Üniversiteden mezun olduktan sonra da Milano’da tasarım programlarına katıldım. Daha sonra da İzmir’e geldim ve bir şirkette profesyonel iş hayatı serüvenim başladı. Burada önemli işlere imza attım ama bir süre sonra profesyonel olarak gidebileceğim yerin sınırlı olduğunu gördüm. Bu düşünceyle birlikte de 2006’da İzmir’de kendi mimarlık ofisimi açmaya karar verdim. Burada ağırlığımı lüks yapılara yönelttim. Gece kulüplerinden otellere, restoranlardan lüks villalara kadar birçok projeye imza attım.”

Çoklu girişimci

EMLAKÇILIK MI YAPACAKSIN
Ekonomik dalgalanmalar nedeniyle zaman zaman işleri yavaşlayan Demir Atilla, bir yandan lüks villa projelerine imza atarken ‘neden bunların satışına da odaklanmıyorum’ demeye başlar. Bu düşüncelerle birlikte Demir Atilla, mevcut işinin yanına gayrimenkul danışmanlık ve geliştirme hizmetlerini de ekler. Atilla, “Tabii bu işe girdiğim zamanlar babam, ‘Sen yüksek mimarsın, emlakçılık mı yapacaksın, prestijin düşecek’ diye bana karşı çıktı. Benim yaklaşımım ise bu işi Avrupa ve Amerika’daki gibi yapmaktı. Aslında Avrupa’da da çok prestijli bir meslek. Ben hem lüks yapı satıp, hem de onlara mimarlık hizmeti de vermeye başladım. İzmir’de güzel işler yaptıktan sonra İstanbul’a gitme kararı aldım. Ofis açtım ve İstanbul’da da güzel işler yaptım. Buradaki bağlantılarım bana yurtdışının da kapısını açtı” diyerek, Fransa Nice’de bölgenin en büyük villalarından birinin renovasyonunu yaptığını anlattı.

Haberin Devamı

Çoklu girişimci

HER ŞEY BİR DİLEKLE BAŞLADI
Nice’de gördüğü manzaranın ardından ‘sen Akdeniz çocuğusun’ diyerek rotasını yeniden İzmir’e çeviren Demir Atilla, iki kentin ortak noktaları nedeniyle böyle bir karar aldığını söyleyerek, o süreci şöyle anlattı:
“Yaklaşık 1,5 yıl kaldığım Nice’de iş yapabiliyorsam, ikliminden yaşam şartlarına birçok ortak noktası olan İzmir’de de bu işi gayet güzel yapabilirim dedim. Geçmişte bana kızan babam da Çeşme’deki mimarlık ofisini gayrimenkul ofisine çevirdi. Tüm bunların yanında spiritüel öğretilere karşı da bir ilgim vardı. Nice dönüşü, bu öğreti bana köklenmem gerektiğini gösterdi. Yoga ve meditasyon eğitmenliği yolculuğum da başladı. Bu süreçte de pandemiyle birlikte kendim için de bir yaşam alanı arayışı ortaya çıktı. Burada da ‘bir yerim olsun, yeşillikler içinde sadece bana değil herkese şifa olsun’ dileğinde bulundum. Bu dilek beni Urla’ya getirdi. Evim de olacak bir yer buldum. Burada hem yoga merkezi, hem de otel mantığıyla Bir Dem Urla doğdu. Bir butik yaşam merkezinden fazlasını tecrübe etmek isteyenler için gastronomi, meditasyon, yoga ve müzik tecrübelerini sunduğumuz bir yeri hayata geçirdik. 2, 3, ve 4 kişilik olarak tasarlanmış 6 farklı odada hizmet veriyoruz.”

Haberin Devamı

Çoklu girişimci


USTALIK ESERİM
GAYRİMENKUL konusunda hem yurtiçi, hem de yurtdışı deneyimi olana Demir Atilla, bu tecrübesinden de yeni bir girişim çıkarmak için çalıştığını dile getirerek, “Bu girişimlerim de evdex.com’a hayat verdi. 2017’de isim hakkını aldım. Pandemide rafa kaldırmıştık ama tekrar çalışmalarımız hızlandı. Şu an büyük bir mentor de buna ortak oldu. Kitlesel fonlamaya çıkmaya hazırlanıyoruz. Alıcının, ‘hangi ev doğu’ gibi aklında birçok soru var. Bu sorulara karşılaştırmalı seçeneklerle alıcıya fikir veriyor. Yine önerilerle birlikte de herkesin kazançlı çıktığı, indirimler kazandığı bir model. Müteahhite de büyük avantajlar sunuyor. Birçok özelliği olan bir sistem. Burada da hedefimiz global bir marka olmak” diyerek, EVDEX’in ustalık eseri olacağını paylaştı.

 

Haberin Devamı

SIRADA
ENGELLİ
OKULU VAR
BUGÜN 7 kulvarda girişim yolculuğuna devam eden Demir Atilla’nın gündeminde bir iş fikri daha var. Kızkardeşinin sınır çocuk olduğunu ifade eden Demir Atilla, “70 IQ nedeniyle hep engelli okullarına gitti. Ben de kız kardeşim Ceyda’nın yaşadıklarından yola çıkarak bir engelli okulu kurmak istiyorum. Almanya’da bulunan bir sistemi Türkiye’ye getirmek gibi bir hedefim var. Burada bu okullar, kendi yağıyla kavrulan bir sistemle işliyor. İlk adımı atmak için sermayeye ihtiyacımız var. evdex.com girişiminden elde edeceğimiz gelirin en az yüzde 20’sini buraya aktarmayı hedefliyorum. Bu da benim sosyal girişimim olacak” diyor.


GÖKKUŞAĞININ
RENKLERİ GİBİ
DEMİR Atilla, kendini çoklu girişimci olarak tanımlıyor. Bunun nedeni de mimarlık ofisi, gayrimenkul danışmanlığı, yoga ve meditasyon eğitmenliği, otelcilik, sanat galerisi, tiny houses ve emlak alanındaki internet portalı şeklinde 7 kulvarda yürüttüğü çalışmaları. Demir Atilla, “Bazen çoklu girişimci olmak beni yavaşlatıyor mu diye düşünüyorum ama o zamanda aklıma gökkuşağı geliyor. Gökkuşağında bu kadar renk olmasaydı bu kadar etkili de olamazdı. Böyle bakınca da doğru bir yol izlediğimi düşünüyorum. Tabii bu girişimlerin birçoğunda beni tamamlayan ortaklarım var. Bungi Tiny Houses’ta Ahmet Acar, Bir Dem Urla’da Aygül Akar Önal, Bir Dem Yolculuk’ta Çağrı Dörter, Galeri Paye’de ise Yeşim Mançe ile ortağız” diyerek, girişimcilikte izlediği stratejiyi paylaştı.

Yazarın Tüm Yazıları