Sonbahar geldi sinemalar renklendi

Sonbaharın gelişiyle birlikte sinemalar da renklenmeye başladı. Çok seçenekli haftanın öne çıkan yapımları Türkiye’den geliyor. Derviş Zaim’in Sanem Çelik’li son filmi “Balık” ve Nezahat Gündoğan’ın çarpıcı konusuyla dikkat çeken belgeseli “Hay Way Zaman”ı kaçırmayın. Korku arayanlara “Şeytan Tepesi”, ille de aşk filmi isteyenlere “Unutulmaz Aşk”, dramanın iyisi olsun diyenlere de “Jüri” haftanın diğer seçenekleri.

Haberin Devamı

Her motelde kalınmaz

Şeytan Tepesi
Gallows Hill
Yönetmen: Victor Garcia
2013/ABD/87’

Bir adam ve nişanlısı, eski karısı ve sevgilisi, adam ve kadının asi kızları aksilikler sonrası bir araba yolculuğuna çıkmak zorunda kalırlar. Issız bir yerde geçirdikleri bir kaza sonrasında yaşlı bir adam tarafından işletilen eski bir motele sığınırlar. Korku dolu zamanlar onları beklemektedir. Geçen yıldan kalma bu korku filmini, sadece türün iflah olmaz tutkunlarına öneririz.

Lise aşkları unutulmaz

Unutulmaz Aşk
The Best of Me
Yönetmen: Michael Hoffman
2014/ABD/117’

“Soapdish”, “The Last Station/Aşkın Son Mevsimi”, “Gambit” gibi farklı türlerde filmler yapmış Michael Hoffman’ın yönettiği film, eski lise aşıkları Dawson ve Amanda’nın sevdikleri bir arkadaşlarının cenazesi için 20 yılın aradan sonra doğdukları kasabaya dönüşlerinin hikâyesini anlatıyor. Michelle Monaghan ve James Marsden’in başrolde olduğu film, vasat bir aşk filmi.

Haberin Devamı

Dersim’in kayıp kızı köklerini arıyor

Hay Way Zaman: Dersim’in Kayıp Kızları
Yönetmen: Nezahat Gündoğan
2014/Türkiye

“İki Tutam Saç: Dersim’in Kayıp Kızları” belgeseliyle dikkatleri çeken Nezahat Gündoğan, yüzlerce kayıp kızdan biri olan Emoş Gülver’in hikayesini takip ediyor bu kez. Henüz 5 ya da 6 yaşında olan Emoş, devlet tarafından yüzlerce Dersimliyle birlikte Harçik suyu kenarında öldürülmeye götürülür. Ailesi yüzlerce kişiyle birlikte ailesi öldürülen Emoş, bir çalının dibine saklanabildiği için sağ kalır. Bugün 83 yaşında olan Emoş, 74 yıl sonra, kızıyla birlikte köklerini aramaya karar verir. İşte, Gündoğan’ın bu filmi o küçük kız çocuğunun köklerini arama yolculuğunu anlatıyor.

Baba ve oğulun adaleti

Yargıç
The Judge
Yönetmen: David Dobkin
2014/ABD/141’

“Davetsiz Çapkınlar”, “Hayat Sana Güzel” gibi komedileriyle tanıdığımız David Dobkin, bu kez bir aile dramasıyla karşımızda. Büyük şehirde yaşayan ve çalışan başarılı bir avukat olan Hank Palmer, kasabanın yargıcı olan babası cinayetle suçlandığında çocukluğunu geçirdiği kasabaya geri döner. Araları pek iyi olmasa da, babasının davasının ardındaki gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışan Hank, yıllar önce koptuğu ailesi ile de tekrar bir araya gelmenin yollarını bulacaktır. Başrolleri paylaşan Robert Downey Jr. ve Robert Duvall’ın uyumu izlemeye değer.

Haberin Devamı

İnsan ve doğa ne zaman barışır?

Balık
Yönetmen: Derviş Zaim
2014/Türkiye

Sinemamızın en üretken yönetmenlerinden Derviş Zaim’in son filmi “Balık”, bir gölün kıyısındaki küçük ve güzel bir balıkçı köyünde yaşayan balıkçı ailesi üzerinden doğanın hor kullanılmasını ve insanın bundan zarar görmesi meselesini konu ediniyor. Filmin en büyük kozu, Zaim’in daha önce “Filler ve Çimen”de birlikte çalıştığı Sanem Çelik.

Yazarın Tüm Yazıları