Sinemada hareket var

Haftanın filmleri yaz sıcağının dayanılmaz ağırlığına karşı bolca aksiyon ve gerilim vadediyor. Korku arayanlar için “Geçmişin Laneti” ve “Şeytanın Gözleri”, gizli ajan komedisi “American Ultra”, Guy Ritchie’nin merakla beklenen aksiyonu “Kod Adı: U.N.C.L.E.”, haftanın hareketli seçenekleri.

Haberin Devamı

Vicdan peşini bırakmaz

Geçmişin Laneti
Visions
Yönetmen: Kevin Greutert
2015/ABD

Geçirdikleri trafik kazası sonucunda küçük bir çocuğun ölümüne sebep olan Eveleigh ve David çifti, yaşadıkları travmanın etkilerini üzerinden atmak için küçük bir kasabaya yerleşir. Bir süre sonra hamile kalan Eveleigh, evde korkutucu sesler duymaya ve görüntüler görmeye başlar. Kasabalıların anlattıkları hikayeler de onun bu sanrılarına eşlik edecektir. “Testere 3D” ve “Jessabelle” gibi korkularla tanıdığımız Kevin Greutert’in yönettiği filmde Isla Fisher başrolde.

Amerikalılar Asyalılardan kaçarken

Kaçış Yok
No Escape
Yönetmen: John Erick Dowdle
2015/ABD/103’

“Devil/Şeytan” ve “As Above, So Below/Derin Kabus” filmleriyle korku takipçilerinin yakından tanıdığı John Erick Dowdle, bu kez politik arka fonlu bir gerilimle karşımızda. Film, Güneydoğu Asya’da bir ülkeye yerleşen Amerikalı bir iş adamı ve su mühendisi olan Jack Dwyer ve ailesinin, kendilerini kanlı bir ayaklanmanın ortasında bulmalarını konu alıyor. Owen Wilson, Lake Bell ve Pierce Brosnan’ın başrolde olduğu film, Amerikalıları mağdur, Asyalıları da şiddet yanlısı göstermesiyle eleştirilmişti. Benim için politik bakışı önemli değil, gerilim olsun yeter diyorsanız tam size göre.

Haberin Devamı

Sevgilim gizli ajan

American Ultra
Yönetmen: Nima Nourizadeh
2015/ABD/121’

Mike ile sevgilisi Phoebe, küçük bir kasabada son derece sakin bir hayat sürmektedirler. Ancak Mike’ın Phoebe’den gizlediği ufak bir sır vardır: Mike esasında hükümet için çalışan bir gizli ajandır. Bu ortaya çıkınca da sakin hayatları birdenbire olağanüstü bir macerayla şenlenecektir. Genç kuşağın iki yıldız ismi Jesse Eisenberg ve Kristen Stewart başrollerde.

Bir starın gizli günlükleri

Aşk ve Merhamet
Love & Mercy
Yönetmen: Bill Pohlad
2015/ABD/121’

60’ların meşhur rock gruplarından Beach Boys’un kurucularından şarkıcı ve söz yazarı Brian Wilson’un sinir hastalıkları ve ilaç bağımlılığıyla boğuştuğu yıllara odaklanan film, Paul Dano, Elizabeth Banks, John Cusack ve Paul Giamatti gibi oyuncuların performanslarıyla göz dolduruyor. Grubun hayranları ve biyografik hikayeleri sevenler kaçırmasın.

Haberin Devamı

80’ler korku filmlerine selam

Şeytanın Gözleri
Starry Eyes
Yönetmen: Kevin Kölsch, Dennis Widmyer
2014/ABD-Belçika/98’

Time Magazine’in “Lynch ve Cronenberg’in buluşması”, Sightsound’un “Yılın en iyi korkusu”, Bloody Disgusting’in de “Yılın en tutkulu korku filmi” saydığı “Starry Eyes”, Hollywood’da ilk büyük rolünü alabilmek için her şeyi yapmaya hazır, kararlı bir aktrist olan Sarah’nın bir film projesine dahil olması ve burada yaşadığı korkunç olayları konu alıyor.

Aşk mı dostluk mu?

Aşkın Ritmi
We Are Your Friends
Yönetmen: Max Joseph
2015/ABD-Fransa/96’

Büyük bir yıldız olmak isteyen 23 yaşındaki DJ Cole’un hayatı, DJ James ile tanışmasıyla karmaşık bir hal alır. Çünkü Cole, James’in güzel kız arkadaşına aşık olmuştur. Yasak ilişkisinin derinleşmesi ve arkadaşlarıyla arasının eskisi gibi olmaması Cole’u aşk, dostluk, sadakat ve gelecek arasında seçim yapmaya zorlayacaktır. Ortalama bir dramdan öteye geçemeyen filmde Zac Efron’a Emily Ratajkowski eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Düşmanlar düşmana karşı

Kod Adı: U.N.C.L.E.
The Man From U.N.C.L.E.
Yönetmen: Guy Ritchie
2015/ABD-İngiltere/116’

1960’ların soğuk savaş ortamında geçen film, o güne dek hep karşı karşıya gelmiş CIA ajanı Solo ve KGB ajanı Kuryakin’in uluslararası bir suç örgütünü çökertmek için takım olarak çalışmak zorunda kalışlarını anlatıyor. İkilinin elindeki tek ipucu ise, suç örgütüne ulaşmak için bulmaları gereken Alman bir bilim insanının kızıdır. Yeni nesil Superman Henry Cavill ile Armie Hammer gibi yakışıklı aktörleri başrole taşıyan filmin en büyük kozu, en son “Exmachine”de harikalar yaratan Alicia Vikander.

Yazarın Tüm Yazıları