Reese Oscar yolunda

Oscar yarışının kahramanlarını tanımaya bu hafta da devam ediyoruz.

Haberin Devamı

Kadın oyuncularının ikisine birden adaylık getiren “Yaban” ve yarışın tek kadın yönetmenli filmi “Özgürlük Yürüyüşü” gösterimde. Yabancı dilde en iyi film dalında bu yarışa giremese de Altın Kürelerde boy gösteren “Turist”, yılın en iyilerinden, kaçırmayın!

Yaban
Wild
Yönetmen: Jean Marc Vallee
2014/ABD/115’

“Crazy/Çılgın” ve geçen yıl erkek oyuncularına ödüller yağdıran “Dallas Buyers Club”ın yönetmeni Jean Marc Vallee, bir kez daha yaşanmış bir hikayeye çeviriyor kamerasını ve Amerika’daki en uzun, en zorlu ve en vahşi transit yol olan Pasific Crest Yol’unu tek başına yürüyen Strayed adlı genç bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Başrollerdeki Reese Witherspoon ve Laura Dern’e Oscar adaylığı getiren “Yaban”, yol filmlerinden hoşlananlara iyi gelecek.

Haberin Devamı

Süngerbob karada!
Süngerbob Karepantolon
Spongebob: Sponge Out of Water
Yönetmen: Paul Tibbitt
2014/ABD/93’

Çizgi dünyasının en tartışmalı kahramanlarından Süngerbob Karepantolon da nihayet kendi filmine kavuşuyor. Bikini kasabasında kendisi kadar arızalı arkadaşlarıyla yaşayan Süngerbob, bu kez karaya çıkıyor ve Yengeç Burger’in çalınan çok gizli tarifini geri almak için türlü maceralara atılıyor. Kahramanlarımıza semapti duyanlara ve çocuklara seslendiğini hatırlatalım.

Bu yürüyüş unutulmaz!
Özgürlük Yürüyüşü
Selma
Yönetmen: Ava DuVernay
2014/İngiltere-ABD/128’

Oscar yarışının tek kadın yönetmenli ve siyahi kahramanlı filmi “Selma”, gösterimde. 1965 yılında Martin Luther King öncülüğünde başlayan ve Alabama’nın Selma kentinden eyalet başkentine yapılan tarihi protesto yürüyüşlerini konu alan film, insan hakları mücadelesinde insanlık dersi veriyor adeta. Oyuncuları ve konusuyla yılın en iyilerinden biri olmaya aday olan “Özgürlük Yürüyüşü”nü kaçırmayın.

Nefes kesiyor
Turist
Force Majeure
Yönetmen: Ruben Östlund
2014/İsveç-Fransa-Norveç/120’
Alplere kayak tatiline giden İsveçli bir ailenin dağ manzaralı bir restoranda öğle yemeklerini yedikleri sırada çığ düşmesi sırasında babanın davranışıyla değişen, yavaş yavaş da çözülen bir ailenin tuhaf dramını anlatıyor. Ruben Östlund’un zekice yazılmış ve kusursuzca oynanıp kurgulanmış filmi, kuşkusuz yılın en iyilerinden. Özellikle çığ düşme sahnesinde nefesinizi tutacağınız ve Östlund’un yeteneğine hayran kalacağınız kesin. Kaçırmayın!

Haberin Devamı

Wachowski’lerin yeni bilimkurgusu
Jupiter Yükseliyor
Jupiter Ascending
Yönetmen: Lana Wachowski, Andy Wachowski
2015/ABD/127’

Wachowski kardeşlerin eleştirmenleri ikiye bölen “Cloud Atlas”ından sonra çektikleri yeni bilimkurguları “Jupiter Yükseliyor”, aynı etkiyi yaratmış görünüyor. Doğduğu günden beri kaderinde çok büyük olaylar yaşayacağına dair pek çok işaret taşıyan Jupiter Jones adlı genç bir adamın maceralarını konu alan filmin başrolünde Channing Tatum ve Mila Kunis’i izliyoruz. Eleştirilere aldırmadan, Wachowski’lerin bir bildiği vardır elbet diyenlerdenseniz görkemli bir yolculuk sizi bekliyor.

Özcan Deniz’den romantik komedi
Sevimli Tehlikeli
Yönetmen: Özcan Deniz
2015/Türkiye

Zarok, yıllar önce Edirne’de beşikteki bir çocuğu çalıp büyük acıların yaşanmasına sebep olur. Yıllar sonra bu vicdan azabından kurtulacağı bir fırsat yakalayan Zarok, kaçırdığı kızı ikinci kez kaçırıp gerçek ailesine geri götürür. Yönetmenlikte ısrarcı olan Özcan Deniz, bu kez romantik komediyle karşımızda. Şükrü Özyıldız ve Ayça Ayşin Turan başrolde.

Yazarın Tüm Yazıları