Mücadele kadının doğasında var

Marvel dünyasının en meşhur kadın süper kahramanlarından Carol Danvers’ın hikâyesini perdeye taşıyan “Kaptan Marvel”, 8 Mart’a denk gelen vizyonuyla dikkat çekiyor. İzlanda filmi “Woman at War”, Penelope Cruz ve Javier Bardem’li Asghar Farhadi filmi “Herkes Biliyor” ve Ali Kemal Çınar’dan “Arada”, haftanın diğer seçenekleri…

Haberin Devamı

 

WOMAN AT WAR
IMDB: 7.6 METACRITIC: 8.3 HÜRRİYET: 6
Yönetmen: Benedikt Erlingsson
Oyuncular: Halldóra Geirharðsdóttir, Jóhann Sigurðarson, Roman Estrada
2018-İZLANDA, FRANSA, UKRAYNA-101’
DRAM, AKSİYON, GERİLİM

İLK BAKIŞTA: 2013’te çektiği ilk filmi “Of Horses and Men” ile dikkatleri çeken İzlandalı yönetmen Benedikt Erlingsson’un ikinci filmi.
NE ANLATIYOR: İzlanda’nın bir şehrinde herkesin kalbini kazanan Halla’nın kimsenin bilmediği bir hayatı daha vardır. Bölgede çevre kirliliğine yol açan bir fabrikaya kendi başına savaş açmıştır.
SON KARAR: Erlingsson kara komediden drama sert bir geçiş yaptığı bu filmiyle bir çok ödülün de sahibi oldu. Özellikle başrolündeki Halldóra Geirharðsdóttir’in unutulmaz oyunculuğuyla öne çıkan “Woman at War”, Nordik sineması tutkunlarının kaçırmaması gereken bir film.

Haberin Devamı

BU BİR SIR DEĞİL Kİ!
HERKES BİLİYOR / EVERYBODY KNOWS
IMDB: 7 METACRITIC: 6.8 HÜRRİYET: 4
Yönetmen: Asghar Farhadi
Oyuncular: Penelope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darin
2018-İTALYA, İSPANYA, FRANSA-133’
SUÇ, DRAM, GERİLİM

İLK BAKIŞTA: İran sinemasının günümüzdeki en önemli temsilici sayılan Asghar Farhadi’nin yazıp yönettiği film, rüya ikili Penelope Cruz ve Javier Bardem’i başrole taşıyor.
NE ANLATIYOR: Laura, kız kardeşinin düğünü için çocuklarıyla birlikte Buenos Aires’ten İspanya’ya, doğduğu bağ köyüne gider. Fakat beklenmedik olaylar düğünün ailenin gizli geçmişini ortaya çıkaran bir krize dönüşmesine neden olur.
SON KARAR: Cruz ve Bardem’in isminin Farhadi’nin önüne geçtiği film, yönetmenin filmografisinde çok da güçlü bir yerde durmuyor ne yazık ki.

KADIN SÜPER KAHRAMANLAR DA VARDIR!
Kaptan Marvel / Captain Marvel
IMDB: 6 METACRITIC: 6.5 HÜRRİYET: 4
Yönetmen: Anna Boden, Ryan Fleck
Oyuncular: Brie Larson, Carol Danvers, Samuel L. Jackson
2019-ABD-124’
AKSİYON, MACERA, BİLİMKURGU

İLK BAKIŞTA: Uzunca bir süredir kulisleri meşgul eden ve hatta Angelina Jolie’nin yöneteceği söylenen yeni Marvel filmi, 2008’de “Sugar” ile başlayan ortaklıklarını “Mississippi Grind” (2015) ile sürdüren bağımsız ikili Anna Boden ve Ryan Fleck’e emanet. Başrolde ise 2015’te “Room/Gizli Dünya” filmiyle Oscar’a uzanan Brie Larson var.
NE ANLATIYOR: 1990’larda geçen Captain Marvel, Carol Danvers’ın evrenin en güçlü kahramanlarından biri haline gelmesini konu alıyor. Hikâye ilerledikçe, iki uzaylı ırkı arasındaki galaktik bir savaş Dünya’ya kadar ulaşıyor ve Danvers müttefiklerden oluşan küçük bir grupla kendisini bir girdabın içinde buluyor.
SON KARAR: Marvel dünyasının en bilinen kadın süper kahramanlarından Carol Danvers’ın ilk sinema filmi de olan “Kaptan Marvel”, “Black Panther” gibi yaratıcı uyarlamaların yapıldığı bir dönemde zayıf halka olarak kalıyor.

Haberin Devamı

BU ‘KELEBEK’ UÇAMIYOR
PAPILLON
IMDB: 7.1 METACRITIC: 5.1 HÜRRİYET: 2
Yönetmen: Michael Noer
Oyuncular: Charlie Hunnam, Rami Malek, Eve Hewson
2017-ÇEK CUMHURİYET, İSPANYA, ABD-133’
SUÇ, DRAM, GİZEM

İLK BAKIŞTA: 70’lerde Steve McQueen ve Dustin Hoffman’lı filmini izledikten sonra, Türkiye’deki bir çok erkeğin başucu kitabına dönüşmüş Henri Charrière romanı “Kelebek”, bir kez daha beyazperdede. Bu kez başrolünde, geçtiğimiz hafta erkek oyuncu Oscar’ını kazanmış Rami Malek oynuyor.
NE ANLATIYOR: Bir cinayetten haksız yere hüküm giymiş olan Henri ‘Papillon’ Charriere, küçük suçlara bulaşmış bir adamdır. Papillon, Fransa’nın kötü ünüyle bilinen Şeytan Adası’ndaki yüksek güvenlikli hapishaneye sevk edilir. Orada Louis Dega ile tanışır.
SON KARAR: Hayli gecikmeli vizyon gören “Papillon”, orijinaline yeni bir şey eklemeden ilerleyen ama romanın tutkunlarını da hayal kırıklığına uğratmayacak bir dram.

Haberin Devamı

ARADA KALMIŞLARIN ÇİLESİ
ARADA/Dİ NAVBERÊ DE
Yönetmen: Ali Kemal Çınar
Oyuncular: Osman Çınar, Fatoş Yıldız, İhsan Şakar
2018-TÜRKİYE–65’
DRAM

İLK BAKIŞTA: İlk filmi “Kısa Film”den beri sinemamızın en özgün ve yaratıcı isimlerinden birine dönüşen Ali Kemal Çınar’ın dördüncü uzun filmi.
NE ANLATIYOR: Osman, Kürtçeyi konuşamayıp anlayan, Türkçeyi de anlayamayıp konuşan biridir. Bu özelliğinden dolayı zaman içinde iki işi aynı anda yapamaz hale gelir.
SON KARAR: Çınar’ın sinemasını takip edenlerin kaçırmaması gereken film, haftanın da en iyi yerli seçimi.

BUNLAR DA VAR

KAPAN
Yönetmen: Kudret Sabancı/2019, TÜRKİYE, DRAM-AKSİYON
Süleyman, Antalya’nın en zengin iş adamlarındandır. Kızı Aslı Amerika’da eğitim görmüş, oğlu Tarık ise vatanında eğitim almayı tercih etmiştir.

Haberin Devamı

HÜDDAM
Yönetmen: Utku Uçar/2019, TÜRKİYE, KORKU
Yeğeni tarafından tecavüze uğrayan doğuştan bedensel ve zihinsel engelli Fatma, bir süre sonra hamile olduğunu fark eder.

KARTOPU SAVAŞLARI 2 (SNOWTIME 2)
Yönetmen: Benoit Godbout, Jean François Pouliot 2018, KANADA, ANİMASYON
Frankie ve ekibi, kasabalarında bir kızak yarışması düzenlemeye karar verirler. Ancak kasabaya yeni gelen Zac’e karşı yarışan Frankie ve ekibinin kızakları tam da bitiş çizgisinden önce parçalanır. Bunun arkasında Zac’ın olduğundan şüphelenirler.

Yazarın Tüm Yazıları