Korku 40 yaşında

Haftanın en heyecan veren filmi, 40. yaşına özel bir kopyayla gösterime giren, sinema tarihinin en korkutucu filmlerinden ‘Teksas Katliamı’. Hız arayanlar için ‘Hızlı ve Öfkeli 7’, komedi isteyenlere ‘Şans Ayağıma Geldi’, yerli korku meraklılarına da ‘Münafık” haftanın diğer seçenekleri.

Haberin Devamı

Teksas Katliamı
The Texas Chain Saw Massacre
Yönetmen: Tobe Hooper
1974/ABD/83’

Sinema tarihinin en etkileyici korku filmlerinden “Teksas Katliamı”, 40. yıldönümünde yenilenmiş kopyasıyla gösterimde! İçlerinden birinin çocukluk evini ziyarete giden 5 gencin, insan yiyen bir ailenin eline düşmesiyle yaşadığı kabusu anlatan film, hafızaları tazelemek isteyenler ve gerçek korku arayanlar için birebir.

BU KEZ DAHA HIZLI

Hızlı ve Öfkeli 7
Furious 7
Yönetmen: James Wan
2015/ABD/137’

Hiç bitmeyecekmiş gibi görünen “Hızlı ve Öfkeli” serisinde 7. filme geldik. Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez ve Dwayne Johnson’lı kadromuz bıraktığımız gibi; bu kez kamera arkasına ise “Saw/Testere”nin yaratıcısı James Wan oturuyor. Hızlı ve Öfkeli ekibi bu kez, onlardan intikam almak isteyen bir İngiliz suikastçısının gazabından kurtulmaya çalışıyor. Kötü adam rolü ise, bir diğer meşhur aksiyon oyuncusu Jason Statham’ın. Aksiyon arıyorsanız doğru seçim.

Haberin Devamı

YERLİ KORKU ARAYANLARA

Münafık
Yönetmen: Özkan Aksular
2015/Türkiye

Sovyetler Birliği’nde parapsikolojik olaylar üzerine incelemeler yapan ESP Laboratuvarlarından birinde çalışmakta olan Valeria, eski sevgilisi Nazım’ın daveti üzerine, “Cinli Nazife” olarak anılan Nazife Hanım ile ilgili araştırma yapmak üzere Türkiye’ye gelir. Valeria bir süre sonra hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolacak,
Köylüler Nazife Hanım’ı felç geçirmiş, Nazım’ı ise delirmiş bir halde bulacaklardır. Yerli korku sinemasına ilginiz varsa…

SİHİRLİ YOLCULUK

Şans Ayağıma Geldi
The Cobbler
Yönetmen: Tom McCarthy
2014/ABD/99’

“The Station Agent/Hayatın İçinden” ve “Win Win/Kazananlar Kulübü” gibi bağımsız filmlerden tanıdığımız Tom McCarthy’nin son filmi fantastik ögelerle süslü bir komedi. Günlerini kuşaklardır ailesine ait olan dükkânı işletmekle geçiren bir ayakkabı tamircisi olan Max’in hayatı son derece sıkıcı geçmektedir. Oysa en büyük hayali dünyaya açılmak ve yeni yerler görmek olan Max’in hayatı, dükkânın bodrumunda bulduğu baba yadigârı makinenin sihirli güçleri olduğunu fark ettiğinde sonsuza dek değişecektir. Adam Sandler, Dustin Hoffman, Steve Buscemi gibi isimleri buluşturan film, çok iddialı olmasa da eğlnceli seçenek arayanlara.

Yazarın Tüm Yazıları