Gezici Festival’den 5 film

Bu yıl 21. Yaşını kutlayan Gezici Festival önceki gün başladı.

Haberin Devamı

2 Aralık’a dek sürecek olan festivalin teması ise “Güvencesiz Hayatlar”. Gösterimlerin Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşeceği Gezici Festival’de kaçırmamanız gereken 5 filmi sizler için seçtik.

Paulina

Cannes’dan iki ödülle birden dönen film, avukatlık kariyerini terk ederek Arjantin’in ücra bir bölgesinde öğretmenlik yapan Paulina’nın politik görüşleri nedeniyle yaşadığı sarısıcı olayları konu alıyor.

Gençlik/Youth

İki yıl önce başyapıtı “Güzellik Çağı” ile büyüleyen Paolo Sorrentino’nun son filmi Cannes’da eleştirmenleri adeta ikiye bölmüştü. Harvey Keitel ve Michael Caine’in muhteşem birliktelikleri göz dolduruyor.

Annemle Geçen Yaz/Second Mother

Sao Paolo’lu zengin bir Brezilyalı aile ve onların yanında çalışan hizmetçileri Val’ın hikâyesini konu alan film, Sundance ve Berlin’den ödüllerle dönmüştü. Özellikle başrollerde Regina Casé ve Camila Márdila çok başarılı.

Haberin Devamı

Saltanatın Mezarlığı/Cemetery of Splendor

Taylandlı yönetmen Apichatpong Weerasethakul’un Cannes’da izleyenleri hipnotize eden son filmi, hayaletler için dünyada açılmış bir kapı adeta.

Sarmaşık

İlk filmi “Gişe Memuru”nun ardından ne çekeceğini merakla beklediğimiz Tolga Karaçelik, beş yıl aradan sonra ikinci filmiyle karşımızda. Bir yük gemisinde sıkışıp kalmış işçilerin yaşadıklarını konu alan film, hem yönetmenlik başarısı hem de başroldeki Nadir Sarıbacak’ın unutulmaz oyunuyla yılın en iyi yerli yapımlarından biri.

Yazarın Tüm Yazıları