Gerçekler beyazperdede!

Bu hafta beyazperdeyi gerçek hayat hikayeleri kaplıyor! Eşcinsel matematikçi Alan Turing’in hayatını konu alan “The Imitation Game”, Angelina Jolie’nin yönetmenlik sınıfını geçtiği filmi “Boyun Eğmez”, sinefillerin izlemesi elzem “Hayatın Kendisi” ve Clint Eastwood’un buram buram Amerikan milliyetçiliği kokan filmi “Keskin Nişancı”, otobiyografik filmlerden hoşlananların ilgisini çekecektir.

Haberin Devamı

Suçu eşcinsel olmak!

The Imitation Game
Yönetmen: Morten Tyldum
2014/İngiktere/114’

100’e yakın adaylık, 40’tan fazla da ödülle yılın en iyileri arasında sayılan “The Imitation Game”, eşcinsel olduğu gerekçesiyle 1952’de göz altına alınan dil bilimci, bilgin, matematikçi, kriptanalist ve savaş kahramanı Alan Turing’in yaşadıklarını anlatıyor. “En İyi Film” başta olmak üzere 8 dalda Oscar adaylığıyla da elini güçlendiren filmde, özellikle başroldeki Benedict Cumberbatch muhteşem! Kaçırmayın.

Jolie sınıfı geçti

Boyun Eğmez
Unbroken
Yönetmen: Angelina Jolie
2014/ABD/137’

Angelina Jolie’nin Laura Hillenbrand’ın aynı adlı kitabından uyarladığı film, 2. Dünya Savaşı’nda bir uçak kazasından sonra iki mürettebatla birlikte bir salda 47 gün boyunca yaşam mücadelesi veren ve ardından Japon Donanması tarafından yakalanarak savaş esirleri kampına gönderilen olimpiyat oyuncusu Louis Zamperini’nin gerçek hayat hikayesi… Başroldeki Jack O’Connell’ın performansıyla çok konuşulan film, Angelina Jolie’nin yönetmenlikteki başarısıyla da övgüler topladı.

Haberin Devamı

Sinefillerin belgeseli

Hayatın Kendisi
Life Itself
Yönetmen: Steve James
2014/ABD/137’

Pulitzer ödülü alan ilk film eleştirmeni Roger Ebert’in hayatına dair samimi ve duygusal bir yolculuğa çıkaran film, kariyerine 25 yaşında Chicago Sun-Times’ta başlayan, film eleştirmenliğinin ciddiye alınması ve kurumsallaşmasında öncü bir rol üstlenen, daha sonra bütün eleştirmenlerin kullanacağı bir yöntem olacak yıldız sisteminin yaratıcısı Ebert’in son yıllarında blog’unda kaleme aldığı otobiyografisinden uyarlandı. Sinemayla yakından uzaktan ilgilenen herkesin izlemesi elzem bir belgesel.

Dolan yine formunda

Mommy
Yönetmen: Xavier Dolan
2014/Kanada/139’

Genç yaşına rağmen sinemanın ustaları arasına şimdiden adını yazdıran Xavier Dolan her filminde bir öncekinden daha iyisiyle karşımıza çıkmayı başarıyor. Mommy de onlardan biri. Eşini kaybetmiş Diana’nın rehabilitasyon merkezinde kalan sorunlu çocuğuyla yaşadıklarını anlatan ve çarpıcı bir anne-oğul ilişkisi sunan film, Xavier Dolan tutkunlarının kaçırmaması gereken bir yapım.

Haberin Devamı

Eastwood’dan savaş taraftarı film

Keskin Nişancı
American Sniper
Yönetmen: Clint Eastwood
2014/ABD/137’

Keskin nişancılığıyla ünlü donanma SEAL komandolarından Chris Kyle’ın Irak’ta başından geçenleri konu alan film, Amerikan milliyetçiliğinin ve savaş taraftarlığının en son örneği.

Meryl Streep şimdi de cadı

Sihirli Orman
Into the Woods
Yönetmen: Rob Marshall
2014/ABD-İngiltere/125’

Kırmızı Başlıklı Kız, Sindrella, Rapunzel gibi klasik pek çok masalın kahramanlarını buluşturan filmde, Meryl Streep’I onları eğiten cadı rolünde izleyeceğiz. Haftanın en eğlenceli seyirliği.

Yazarın Tüm Yazıları