Beyazperdede yerli haftası

Yılın son haftasında perdeyi yerli yapımlar işgal ediyor. Yıl içinde ulusal festivallerden ödüllerle dönen ‘Kar Korsanları’ ve ‘Saklı’, bu hafta izleyiciyle buluşuyor. Yorgos Lanthimos’un beklenen absürd filmi “The Lobster” ve aksiyon arayanlara ‘Point Break’ haftanın diğer seçenekleri...

Haberin Devamı

Beyazperdede yerli haftası

BATAN GEMİNİN ARDINDAN

Ertuğrul 1890
Yönetmen: Mitsutoshi Tanaka
2015/Türkiye-Japonya/132’

1887 yılında bir Japon heyetinin İstanbul’a gelmesinin ardından, iade-i ziyaret olarak yola çıkan Osmanlı fırkateyni Ertuğrul’un çıkan şiddetli bir fırtınada batması sonrası gelişen olayları konu alan “Ertuğrul 1890”, Kültür ve Turizm Bakanlığı yapımcılığında gerçekleşmesiyle dikkat çekiyor. Aylardır Taksim meydanındaki AKM’nin ön cephesini kaplayan reklamıyla da çok tartışılan film, Seiyou Uchino, Kenan Ece, Shioli Kutsuna ile Alican Yücesoy’u buluşturuyor. Türk-Japon dostluğunu pekiştiren iki gerçek hikayenin anlatıldığı ‘Ertuğrul 1890’ filminin dünya prömiyeri Tokyo’da yapıldı. Prömiyere oyuncular Kenan Ece ve Alican Yücesoy da katıldı.

Haberin Devamı

Beyazperdede yerli haftası

12 EYLÜL’DE ÜŞÜMEK

Kar Korsanları
Yönetmen: Faruk Hacıhafızoğlu
2015/Türkiye

Kars’ta 12 Eylül darbesinin gölgesinde üç çocuğun evlerini ısıtabilme uğruna kömür bulmak için verdikleri mücadeleyi anlatan ve yılın öne çıkan yerli yapımlarından olan “Kar Korsanları”, en son Malatya ve Edirne film festivallerinde en iyi film seçildi.

Beyazperdede yerli haftası

SAKLANMAK ZORUNDA KALANLAR

Saklı
Yönetmen: Selim Evci
2015/Türkiye

Vakur kişiliğiyle tanınan bir müzisyen olan Mahir ile kızının arkadaşı Duru arasındaki saklı bir ilişkiyi konu alan film, dünya prömiyerini Montreal’de yapmıştı. Gerek konusu gerek Türkü Turan’ın oyunculuğuyla yılın en dikkat çeken yerli yapımlarından birine dönüşen “Saklı”, İlhan Şeşen, Settar Tanrıöğen ve Pelin Akil gibi isimleri de bir araya getiriyor.

Beyazperdede yerli haftası

Haberin Devamı

 RUH EŞİNİ OTELDE ARIYOR

The Lobster
Yönetmen: Yorgos Lanthimos
2015/İrlanda-İngiltere-Fransa/118’

Karısı tarafından terk edilen David, kendisi gibi bekâr insanların eş bulmak üzere yerleştiği bir otelde kalmaya başlar. Ruh eşini bulması için 45 günü vardır ve eğer bunu başaramazsa seçeceği bir hayvana dönüştürülecektir. Yunan sinemasının medar-ı iftiharı Yorgos Lanthimos’un son filmi “The Lobster”ın konusu işte bu absürt hikâyeye dayanıyor. “Dogtooth” ve “Alps” filmleriyle çıtayı yükselten Lanthimos, Cannes’da Jüri Özel Ödülü dahil 3 ödül birden kazanan son filmiyle hayranlarının beklentilerini yeterince karşılayamasa da Colin Farrell, Rachel Weisz ve Olivia Colman’ın performanslarıyla izlenmeyi hak ediyor.

Haberin Devamı

Beyazperdede yerli haftası

EFSANENİN ARDINDAKİ YALANLAR

Son Efsane
The Program
Yönetmen: Stephen Frears
2015/İngiltere-Fransa/103’

Spor yazarı David Walsh, Fransa Bisiklet Turu şampiyonluğuyla dünyaca ünlü bir efsaneye dönüşen Lance Armstrong’un başarılarının gerisinde başka bir hikâyenin yattığını ve doping kullandığına inanmaktadır. Ve bu yalanı ortaya çıkarmak için elinden geleni yapacaktır. Spor tarihinin en skandal olaylarından birinin perde arkasını konu alan film, bir yerden sonra dağınık bir hale bürünse de sıradışı rollerle sessiz sessiz ilerleyen Ben Foster ve İrlandalı başarılı aktör Chris O’Dowd’un karşılıklı performansları görülmeye değer.

Beyazperdede yerli haftası

YENİDEN ‘KIRILMA NOKTASI’

Haberin Devamı

Point Break
Yönetmen: Ericson Core
2015/Almanya-Çin-ABD/113’

Kathyrn Bigelow’un Patrick Swayze ve Keanu Reeves’i buluşturduğu ve sinema tarihinin en iyi aksiyonlarından biri sayılan “Point Break/Kırılma Noktası”, bu kez adını çok da duymadığımız Ericson Core tarafından yeniden beyazperdede. Genç FBI ajanı Johnny’nin, karizmatik lider Bodhi tarafından idare edilen ve elit sporculardan oluşturulmuş hırsızlık çetesine sızmasını anlatan film, orijinali gibi bir klasiğe dönüşmeyecek belki ama perdede hız görmek isteyenlere önerebiliriz. Filmin başrollerinde, Luke Bracey, Teresa Palmer ve Edgar Ramirez rol alıyor.

Yazarın Tüm Yazıları