Batman ve Wonder Woman sinemada karşılaşır...

Yeni Marvel filmi “Justice League: Adalet Birliği”, Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg ve Flash’ı perdede ilk kez bir araya getiriyor. Juliette Binoche tutkunlarının kaçırmaması gereken komedi “İçimdeki Güneş”, Yorgos Lanthimos’un Cannes’dan ödüllü son filmi “Kutsal Geyiğin Ölümü”, bir ilk film denemesi “Beginner” ve Harry Hole’un ilk sinema macerası “Kardan Adam”, bol seçenekli haftanın diğer filmleri.

Haberin Devamı

Justice League: Adalet Birliği
Yönetmen: Zack Snyder
Oyuncular: Ben Affleck, Gal Gadot, Jason Momoa, Amber Heard
2017-ABD-120’/AKSİYON, FANTASTİK

Marvel dünyasının süper kahramanları bu kez “Adalet Birliği”nde buluşuyor ve Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg ve Flash’tan oluşan ekip, dünyayı kurtarmak için birlikte mücadele ediyor. En son kendi macerasıyla perdeye hızlı bir “merhaba” diyen Wonder Woman’ı yeniden Gal Gadot canlandırırken, Ben Affleck Batman rolüne devam ediyor.

BIRAK GÜNEŞ İÇERİ GİRSİN

İçimdeki Güneş
(Let The Sunshine In)
Yönetmen: Claire Denis
Oyuncular: Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Philippe Katerine
2017-FRANSA, BELÇİKA-94’/KOMEDİ, DRAM, AŞK

Juliette Binoche’u 50’lerinde, eşinden boşanmış, çocuklu, mutsuz ve kararsız sanatçı Isabelle rolünde izleyeceğimiz “İçimdeki Güneş”, aşk ve tutku temalarının etrafında dönmekten asla yılmamış Claire Denis’nin son filmi. Isabelle’in yeniden aşkı aramaya koyuluşunun hikâyesi standart bir rom-com olabilecekken, kıvrak dramatik oyunlarla kenardan geçen Denis, elbette Binoche’un muhteşem oyunculuğundan da destek alarak filmografisinin en iyi filmlerinden birini yaratıyor.

Haberin Devamı

HER BÜNYEYE GİTMEZ

Kutsal Geyiğin Ölümü
(The Killing of a Sacred Deer)
Yönetmen: Yorgos Lanthimos
Oyuncular: Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan, Alicia Silverstone
2017-İNGİLTERE, İRLANDA, ABD-114’/DRAM, GİZEM

“Dogtooth/Köpek Dişi ve “The Lobster” filmleriyle kısa sürede sıkı takipçiler yaratan Yunanistanlı yönetmen Yorgos Lanthimos’un Cannes’da senaryo ödülünü kazanan filmi, babasını kaybetmiş bir genci himayelerine almalarıyla raydan çıkan hayatlarını anlatıyor. Sophia Coppola filmi “The Beguiled”ından sonra yeniden bir araya gelen Colin Farrell ve Nicole Kidman uyumu bu kez teklese de, her bünyeye uygun olmayan cinsten bir Lanthimos filmiyle daha karşı karşıya olduğumuz konusunda uyarırız.

UMUDUN İNGİLİZCESİ

Beginner
Yönetmen: Burçak Üzen
Oyuncular: Güven Kıraç, Birsen Dürülü, Ali Uyandıran
2016-TÜRKİYE-100’/DRAM, KOMEDİ

Burçak Üzen ilk sinema filminde, emekli olmuş ama geçimini sağlamak için çalışmaya devam eden, tekdüze bir hayat süren taksi şoförü Faruk’un, hayatındaki tek yakını İngiltere’deki torununun velayetini alabilmek için umutsuzca İngilizce öğrenmeye çabalamasını anlatıyor. Güven Kıraç’ın başrolünde olduğu film, son dönem Türkiye sinemasını takip edenlerin ilgisini çekecektir.

Haberin Devamı

HARRY HOLE İLK KEZ PERDEDE

Kardan Adam
(The Snowman)
Yönetmen: Tomas Alfredson
Oyuncular: Rebecca Ferguson, Michael Fassbender, Toby Jones, J.K. Simmons, Val Kilmer
2017-İNGİLTERE, ABD, İSVEÇ-119’/SUÇ, DRAM, GİZEM

Norveçli meşhur suç yazarı Jo Nesbø’nun dedektif Harry Hole serisinin beyazperdedeki ilk macerasında, Hole’un tekinsiz görünümlü bir kardan adama sarılmış bir şekilde bulunan kadın cesedinin gizeminin peşine düşmesini izliyoruz. “Let the Right One In/Gir Kanıma” (2008), “Tinker, Tailor, Soldier, Spy/Köstebek” (2011) gibi iki klasiğin yaratıcısı İsveçli yönetmen Tomas Alfredson’un dört gözle beklediğimiz yeni filmi Michael Fassbender’in varlığına rağmen eleştirmenlerden öyle ağır eleştiriler aldı ki, Hole serisinin devamı gelebilecek mi göreceğiz.

Haberin Devamı

YILDIZ TABLOSU

anne! (Mother!) ****
Aşk Notları (The History of Love) **
Avcı’nın İntikamı (The Hunter’s Prayer) *
Ayla **
Belalı Tanık (The Hitman’s Bodyguard) *
Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı (Blade Runner 2049) ****
Cingöz Recai *
Doğu Ekspresinde Cinayet (Murder on the Orient Express) **
İz (Spoor) ****
Kaçış Odası (Escape Room) *
Kare (The Square) ****
Korku Kayıtları (The Crucifixion) *
Mutlu Son (Happy End) ***
O (It) ***
Ölüm Günün Kutlu Olsun (Happy Death Day) *
Son Portre (Final Portrait) **
Soygun (Good Time) ***
Suikastçı (American Assassin) **
Testere: Jigsaw Efsanesi (Jigsaw) *
Umudun Öteki Yüzü (The Other Side Of Hope) ***
Thor: Ragnarok ***
Yol Ayrımı **

Yazarın Tüm Yazıları