Aşkta ve savaşta

Bu haftanın filmlerinden ikisi İkinci Dünya Savaşı’nda geçiyor. Brad Pitt’li kahramanlık filmi “Fury” ve Türkiye’den savaşta aşk hikayesi “Birleşen Gönüller”, türün meraklılarına sesleniyor. Sıradan aşk filmlerinden sıkılmışlara ise iki güzel önerimiz var: “Ya Aşksa” ve “Aşkın Halleri” bu hafta sinemalarda.

Haberin Devamı

BRAD PİTT SAVAŞTA
Fury
Yönetmen: David Ayer
2014/İngiltere-Çin-ABD/134’

“Sokağın Kralları”, “Sabotaj” gibi aksiyon yüklü dramaların altından başarıyla kalkmış David Ayer, bu kez Nazi Almanya’sında geçen bir kahramanlık hikâyesi anlatıyor. Wardaddy adlı bir çavuşun, sadece bir Sherman tank ve beş kişilik bir ekiple düşman hattı arkasındaki savaşını konu edinen filmde, Brad Pitt başrolde. IMAX seçeneği de olan “Fury”, savaş filmlerinden hoşlananların ilgisini çekebilir.

AŞK DEĞİLSE NE?
Ya Aşksa?
What !f?
Yönetmen: Michael Dowse
2014/Kanada-İrlanda/98’

Önceki ilişkilerinden yara almış Wallace ile halihazırdaki ilişkisinden pek de şikayetçi görünmeyen Chantry’nin tanışması ve arkadaşlıklarını konu alan film, Daniel Radcliffe ve Zoe Kazan gibi iki genç yeteneği bir araya getiriyor. Hikâyesiyle benzerlerinden ayrılan “Ya Aşksa?”, sıradan aşk filmlerinden sıkılanları memnun edecek görünüyor.

Haberin Devamı

BİR İLİŞKİ NEDİR Kİ?
Aşkın Halleri
The Disappearance of Eleanor Rigby: Them
Yönetmen: Ned Benson
2014/ABD/123’

Ned Benson’ın bir ilişkiyi karşı cinslerin gözünden anlattığı ilginç projesi “The Disappearance of Eleanor Rigby”nin ilk iki filmi “Him” ve “Her”ü izleyemedik ama üçüncüsü “Them” bu hafta gösterimde. Bir zamanlar mutlu olan ama son zamanlarda eski heyecanı bulamayan Conor ve Eleanor’ın ilişkilerini sorguladıkları bu hikâyede, James McAvoy ve Jessica Chastain başrolde. Ayrıca William Hurt, Isabelle Huppert, Viola Davis gibi ünlü isimler de onlara eşlik ediyor. İlişkilere kafa yoran filmlere meraklıysanız “Aşkın Halleri”ni kaçırmayın.

KORKUYA MAHAL YOK
Annabelle
Yönetmen: John R. Leonetti
2014/ABD/99’

John Form hamile eşi Mia için sonunda mükemmel hediyeyi bulmuştur: Çok güzel, el yapımı, bembeyaz bir gelinlik giymiş, oyuncak bir bebek. Ancak bu bebeğin karanlık bir hikâyesi vardır ve bu yeni evil çifte musallat olmakta gecikmeyecektir. Bir çok korku filmiyle benzerlikler taşıyan “Annabelle”i, sadece türün iflah olmaz takipçilerine öneririz.

YOLLARIMIZ BURADA AYRILIYOR
Birleşen Gönüller
Yönetmen: Hasan Kıraç
2014/Türkiye

Haberin Devamı

2. Dünya Savaşı döneminde geçen bir diğer film ise Türkiye’den geliyor. Yolları trajik bir şekilde ayrılan iki aşığın hikayesini anlatan filmde Rojda Demirer, Hande Soral ile Serkan Şenalp başrollerde.

Yazarın Tüm Yazıları