Şişkinlikten kurtaracak 3 günlük çay detoksu

Vücutta rahatsızlık yaratan şişkinlikten kurtulmak mümkün. Bunun için uzman diyetisyen tarafından hazırlanmış 3 günlük çay detoksunu deneyebilirsiniz. Bu süreçte normal yemek düzeninizi sürdürebilirsiniz.

Haberin Devamı

Son zamanlarda kendinizi şişkin hissediyorsanız çay detoksunu deneyebilirsiniz. Uzman diyetisyenimizle birlikte şişkinliğinizden kurtulmanız için 3 günlük bir plan oluşturduk. 3 gün boyunca her öğünde aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Şişkinlikten kurtaracak 3 günlük çay detoksu

SABAH

Çay kombosu:

1 fincan matcha ve
1 fincan zencefil çayı

Matcha bir yeşil çay türüdür. Normal yeşil çayda çay yaprağından bileşenler alınır ve sıcak suda demlenir. Matcha çayında ise toz haline getirilip sıcak suyla karıştırıldığı için yaprağın tamamı kullanılır. Matcha’daki antioksidanlar bağırsaklarınızda yaşayan iyi bakterileri desteklemeye yardımcı olur. Zencefilse bulantı, hazımsızlık, ishal ve şişkinlik gibi birçok mide bağırsak problemine iyi gelmesiyle bilinir.

Haberin Devamı

Kahvaltı: Yumurta, mercanköşk, avokado

Güne protein kaynağı yumurtayla başlayın. Antioksidan, anti-inflamatuar ve anti-mikrobiyal faydalar içinse kahvaltınıza taze mercanköşk ekleyebilirsiniz. Avokado sağlıklı yağ ve potasyum deposudur. Vücutta su tutulmasını önler.

Şişkinlikten kurtaracak 3 günlük çay detoksu
Zencefil, hazımsızlığın yanı sıra bulantıya da iyi geliyor.

ÖĞLEN

Çay kombosu:

1 fincan rezene çayı ve
1 fincan melisa çayı

Rezene tohumu çayını soğuk veya sıcak olarak tüketebilirsiniz. Bitki uzmanlarına göre rezene tohumu ve melisa mide-bağırsak sistemindeki düz kasları
rahatlatır ve mide kramplarını azaltır.

Öğle yemeği: Kuşkonmazlı ıspanak salatası, enginar ve somon

Öğlen yemeğinde kuşkonmaz, enginar ve somonlu bir ıspanak salatası hazırlayın. Zeytinyağı ve limonla soslayın. Hem yüksek oranda su ve lif içerdikleri hem de düşük kalorili oldukları için arınma sırasında yeşillikler çok etkilidir. Enginarsa kafeoilkinik asit olarak bilinen bitkisel bileşenleri içerir, onlar da yağların sindirimine yardımcı olan safra sıvısı akışını arttırır.

AKŞAM

Çay kombosu:

1 fincan karahindiba çayı ve 1 fincan papatya çayı

Haberin Devamı

Günü bitirmek için karahindiba çayı ve papatya çayı için. Karahindiba çayı şişkinliğe sebep olan yüksek yağlı öğünlerin parçalanmasını sağlar. Sindirime yardımcı olan karahindiba çayı aynı zamanda su tutulmasının azalmasına da yardımcı olur. İyi bir gece uykusu için papatya çayı yardımınıza koşacaktır.

Akşam yemeği: Tavuk çorbası

Çay detoksunun en önemli kuralı yeteri kadar su almaktır. Bu yüzden akşam yemeği için çorba mükemmel bir alternatiftir. Tavuk çorbası hem bağırsaklarınızın çalışmasına hem de daha tok hissetmenize yardımcı olan liflerle doludur. Öğününüze ekstra lif için bol yeşil yapraklı bir salata ve daha doyurucu olması için gövdeli sebzeler ekleyebilirsiniz. 

Yazarın Tüm Yazıları