Yasak hemşerim!

Türkiye’de hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan yasakların başını hiç şüphesiz evcil hayvanlarla ilgili olanlar çekiyor.

Haberin Devamı

Son yıllardaki en moda yasak alanı siteler. Yeni bir eve taşınıyorsunuz tüm aile mutlu mesut. İki gün sonra apartman görevlisi kapınızı çalıyor. Merakla soruyor: ‘Köpek sesi sizden mi geliyor?’. Evet kardeşim ne olacak’ derken birkaç gün sonra yönetici buralar benden sorulur edasıyla bahçede önünüzü kesiyor. Bu apartmanda kedi köpek beslemek yasak. Nedenini sorduğunuzda yanıt alamıyorsunuz çünkü nedeni yok. Yasak hemşehrim işte o kadar.
Niye mi yasak çünkü yöneticiniz dahil komşularınızdan bazısı hayvanları sevmiyor. Onlar dünyadaki tek yegane varlığın insan olduğuna inanıyor. Başka canlının ise yaşamaya hakkı yok. Bu komşu sadece size eziyet olmakla kalmıyor ne zaman sokağında bir kedi köpek görse hemen telefona sarılıyor. İlgili belediyeye bir telefon ‘gelin bu sahipsiz kedi köpekleri toplayın’.
Bahçedeki kedinin, sokaktaki köpeğin, parktaki kuşun size ne zararı var diye sorsanız biraz vicdanları acır mı hiç sanmıyorum.
Şimdi ne mi yapacaksınız elbette mücadele edeceksiniz. O ufaklık sizin ailenizin bir ferdi. Bu sitede çocuk istemiyoruz deseler evladınızı terk eder misiniz? İşte sorumluluğunu aldığınız o ufaklığı da terk etmeyeceğinizi biliyoruz.
Direnciniz kırılmasın, moralinizi bozmayın. Yasal haklarınızı en iyi biçimde öğrenmeye çalışın. Kanun sizden yanaysa –ki bazı durumlarda aksi olabiliyor- kiminle yaşayacağınıza kendinizin karar vereceğini, ufaklığın sizinle yaşamaya devam edeceğini anlatın. Yeni evinizde kötü bir başlangıç yapmış olsanız da patili dostlar için çok iyi bir adım atmış olursunuz. O onlar da başka canlının varlığını kabul etmeye, saygı göstermeye başlarlar kim bilir...

Yazarın Tüm Yazıları