Yumurta küfesi ağır gelmiş

Haberin Devamı

OLUR olmaz bir yerlerde “yumurta küfesi” görürseniz şaşırmayın, paniğe kapılmayın; herhalde iktidar bırakmıştır...


*


Ne yumurta küfesi? Ne iktidarı?
Açıklayayım...
7 Haziran seçimleri öncesinde muhalefet partileri seçim bildirgelerini açıkladıktan sonra gürültü kopmuştu.
Özellikle CHP’nin asgari ücreti 1500 TL’ye yükseltme ve emeklilere iki maaş ikramiye vaatleri seçim öncesinde epeyce çene ve bilek yormuştu.


*


Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Mehmet Şimşek başta olmak üzere iktidar cephesi ekonomik vaatleri “hayalcilik, yalancılık, pervasızlık, ‘marjinallik’, saçmalık” olarak değerlendirmişti.
Mitinglerde muhalefetin vaatlerinin yuhalatılması gibi hakikaten enteresan hadiselere bile tanıklık ettik bu süreçte:
Hatip: Bunlar var ya bunlar; asgari ücreti 1500 TL yapmak istiyollaaaa!
Halk: Yuuuuuh!
Olaylar başbakanın muhalefetin vaatlerine ses çıkarmayan iş dünyası başta olmak üzere, “Yav tamam da kaynak gösteriyor adamlar, niye olmasın ki?” diyen herkesin fırçalanmasına kadar uzadı.


*

Haberin Devamı


Hatta o kadar büyüdü ki tartışma...
O ana kadar, girdiği handa düşmanlarının sataşmalarına uzun süre dayanan Malkoçoğlu gibi duran Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Nıhaayyt!” diye narayı basıp masayı devirdi, hancıyı yolcuyu düzledi şöyle söylev ve demeçlerle:
“Şimdi de sırtında yumurta küfesi olmayanlar ne diyor, ‘Asgari ücreti şuralara getireceğim’ diyor. Kurusıkı atıp tutuyor. Devlet yönetmenin de bir ahlakı vardır. Türk milleti, hep dürüst siyasetçi arayışında olmuştur, kendini aldatmak isteyenlere prim vermemek gerekir...”
Tarafsızlığının şanlı bir nişanesi daha işte!


*


Seçim bitti, takke düştü, sonuç göründü.
Hep birlikte yaşıyoruz bu acılarla, şoklarla, hayal kırıklıklarıyla dolu gündemin içinde.
Seçimden bu yana ne değişti hepimiz biliyoruz.
Peki bunca acı arasında bir ekonomik mucize yaşandı da haberimiz mi olmadı acaba?
AKP, pazar günü 1 Kasım için hazırladığı bildirgeyi sundu.
Davutoğlu’nun vaatler fışkıran bildirgesinde asgari ücretin 1300 TL’ye yükselteceklerini, gençlere iş kolaylıkları sunacaklarını, emeklilere de 1 maaşa denk gelen bir zam yapacaklarını duyurması dikkat çekti.
Dün muhalefet partileri bıyık altından gülerek “Kaynak var mı cicim?” diye sormaya başlamıştı AKP’ye; gayet haklı olarak...
Dikkatimi çeken, kafamı karıştıran bir noktayı daha paylaşmak isterim.
7 Haziran öncesinde aldıkları sufleyle muhalefetin vaatlerine manşetlerinde, köşelerinde “Temelsiiiiz! Kaynaksıııız! Hainliiiik!” diye saldıranları hatırlıyoruz.
Dün manşetlerinde AKP’nin benzer vaatleri vardı: “Pıravooo! İşte müjdeler konvoyu!”
Peki köşe yazarları ne yazmıştı? Çark etme sanatının klasiklerine şahitlik edebilmek umuduyla sayfaları karıştırdım dün...
İktidarın yılmaz savunucusu Star gazetesinde AKP’nin seçim bildirgesini yazmaya değer bulan köşe yazarı sayısı “0” (yazıyla sıfır) idi.
Ve mesela Yeni Şafak’ta sadece iki yazar AKP’nin seçim haritasını yazmaya değer bulmuştu.
Halihazırda AKP’den milletvekili olan ve önümüzdeki seçimde de adaylıklarını koymuş bulunan Yasin Aktay, Markar Esayan ve Orhan Miroğlu’nun bile bu gazetelerdeki sütunlarında AKP’nin seçim bildirgesinden satır bahsetmemesi de enteresandı tabii.
Herhalde yumurta küfesi ağır geldi...

Yazarın Tüm Yazıları