Kapalı gişe 100 oyun

Klasik müziğin dâhi çocuğu Mozart’ın hayatını, en büyük rakibi saray müzisyeni Salieri’nin anlatımıyla sahneye taşıyor Peter Shaffer’in ‘Amadeus’u.

Haberin Devamı

1979 yılında yazılan oyun 80’li yıllarda sahnelerin en popüler eseri olmuş, fırtına gibi esmişti. 1984 yılında Milos Forman tarafından beyazperdeye de aktarıldığında 8 dalda Oscar almıştı.

Amadeus’la bizi yıllar sonra yeniden buluşturan Çolpan İlhan&Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertainment oldu.

Kapalı gişe 100 oyun

250 BİN SEYİRCİ

Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği, Salieri’yi Selçuk Yöntem, Mozart’ı Tansu Biçer, Constanze’ı Dilan Çiçek Deniz’in oynadığı Amadeus, pazartesi akşamı Zorlu PSM’de yüzüncü kez açtı perdesini. Her gösterim kapalı gişe olmak üzere şimdiye kadar 250 bin kişi izledi oyunu.

Yıllar önce Londra’da ve Broadway’de yakaladığı başarı İstanbul’da tekrarlanıyor şimdi.

Haberin Devamı

Oyunculuklarından koro ve orkestrasına, sahne tasarımından kostümlerine ve makyajına kadar dört dörtlük bir prodüksüyon. 70 kişilik kadro yüzüncü temsili yapmanın rahatlığını ve ustalığını yansıtıyordu sahneden.

İlk başlarda Mozart rolünü üstlenen Okan Bayülgen de olmak üzere bugüne kadar katkıda bulunanlar ve çeşitli nedenlerle kadrodan ayrılanlar anons edilerek alkışlandı ve sahneye çağrıldı oyunun sonunda.

Bayülgen’i izlemedim ama Tansu Biçer müthiş bir oyunculuk sergiliyor Mozart rolünde. Hayat dolu, neşeli bir dâhinin, Salieri’nin kıskançlıkla yaptığı enrikaları sonucunda tükenişini ve trajik sona adım adım giden ruh halini bütün incelikleriyle veriyor.

Oyunun biletleri aylar öncesinden tükeniyor ve kapalı gişe oynanmaya devam ediyor. Tiyatro tarihimizde Şehir Tiyatroları’nın ‘Lüküs Hayat’ı kadar uzun süre sahnede kalır mı bilmem ama seyirci sayısı bakımından rekor kıracak sanırım.

BÜYÜK PROJELERİN GENÇ YAPIMCILARI

Kapalı gişe 100 oyun


‘AMADEUS’ gibi büyük bir projenin arkasında yapımcı olarak iki genç isim var. Piu Entertainment Yapımcısı Cemil Demirok ve Çolpan İlhan&Sadri Alışık Tiyatrosu Yapımcısı Sadri Alışık. Amadeus’un oyun yazarı Peter Shaffer’ın bir diğer kült eseri ‘Küheylan’ı da yeniden sahneye taşıdılar. Broadway’de 1200 kez sahnelenen Tony ödüllü oyunu Barış Erden yönetiyor ve Kerem Alışık ile Emir Özden oynuyor. Genç yapımcıların bir diğer projeleri ise Zorlu Holding’in katkılarıyla Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için hazırlanan dev müzikal ‘1923’. Gelecek yıllarda isimlerini daha sık duyacağımıza eminim.

Haberin Devamı

ADAMO FRANSIZCA SÖYLESİN SİZ TÜRKÇE EŞLİK EDİN

RADYO günlerinden gelen bir ses benim için Salvatore Adamo. Kaderde tanışmak da varmış. Yıllar sonra İş Sanat’a konser için gelen Adamo ile Shangri-La Bosphorus İstanbul’da buluştuk dün.

Kapalı gişe 100 oyun

Fecri Ebcioğlu’nun şarkılarına Türkçe sözler yazarak yaptığı aranjmanlarla tanınmıştı 1960’lı yıllarda. Kırık bir Türkçe ile kendisi de seslendirmişti bazılarını. ‘Hey Yerde Kar Var’ı Ajda Pekkan da onun gibi söylemişti hatta.

‘Karlar Düşer’, ‘İsmini Haykırıyorum’, ‘Sevme Sen Beni’ hemen hatırlanacak olanlar. Nostalji rüzgârı estirecek yine İş Sanat sahnesinde bu akşam. Saat 20.30’da başlayacak konserinde ‘Tombe La Neige’, ‘Car Je Veux’, ‘La Noche’ gibi sevilen şarkılarını seslendirecek. Bakmayın adlarınının Fransızca yazılmasına, siz şarkılarına Türkçe olarak eşlik edebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları