Prenses Anksiyete

Geçtiğimiz hafta Glasxs’in uzun zamandır beklenen duble albümü ‘Prenses Anksiyete’ ve ‘Princess Anxiety’ Avrupa Müzik etiketiyle yayımlandı.

Haberin Devamı

Albümün çıkışından önceki hafta özel bir grupla tüm şarkıları tek tek dinleyip Glasxs’in yorumlarını ve hazırlık sürecini dinledik. Bu özel dinleme partisi bana bundan 5-6 yıl önce Glasxs’in ilk albümünün dinlemesi için stüdyosunda yine benzer bir grupla buluştuğumuz o geceyi anımsattı. Bu dinleme partilerini özellikle çok önemsiyorum. Çünkü sanatçının şarkılarıyla dinleyicisini ilk defa tanıştırdığı o an hem kendisi için çok değerli oluyor, hem de benim için o ilk dinleme anındaki hisler genelde daha sonra ve hatta her dinlediğimde bana o günü ve o anı tekrar tekrar hatırlatıyor.

Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim, Glasxs’i uzun zamandır takip ediyorum ve üretimleri beni her zaman heyecanlandırıyor. Önceki iki albümü, teklileri ve muhteşem cover çalışmalarından sonra böylesine derin ve zengin bir albüm gelmesi beni bir dinleyicisi olarak çok mutlu etti. Üstelik albümün iki dil olarak yayımlanması işi daha da özel bir yere taşıyor.

Haberin Devamı

Glasxs’in ‘Prenses Anksiyete’ / ‘Princess Anxiety’ albümlerindeki yaratıcı dokunuş okyanusların sonsuzluğundan, denizlerin derinliğinden, kusalların ıssızlığından geliyor. Albümdeki Glasxs’in nev-i şahsına münhasır synth düzenlemelerinin üzerine Grey Owl’un yazdığı bas gitarlar her şarkıyı bir başka noktaya taşımış.

Glasxs dinleyicisine kimi zaman ürpertici, kimi zaman da bir o kadar heyecan uyandıracak çok zengin bir palette albüm hazırlamış. Melis’in deyimiyle son albümü ‘Mavi Toz Ormanda’nın ‘Retro Roketler’ şarkısıyla Glasxs personasının başka galaksilere yolculuğuyla bitmişti, ‘Prenses Anksiyete’ Glasxs’in dünyada kalan yarısına odaklanıyor. Özellikle de pandeminin ortasında hem tüm dünyaya yakın ama bir o kadar da her şeyden uzak olmanın getirdiği ıssızlığı şarkılarda ortaya çıkartıyor.

Tüm şarkıların İngilizce versiyonuyla yer aldığı ‘Princess Anxiety’ aslında başlı başına apayrı bir albüm. Şarkılardaki duyguyu hem Türkçe hem de İngilizce olarak eş bir şekilde yansıtabilmesi bence bu ikili albümün en önemli özelliklerinden birisi. Bu ince işçiliğinden ve detaylara bu kadar önem vermesinden ötürü Glasxs’i tebrik etmemek imkânsız.  

Haberin Devamı

Endişeye bambaşka bir pencereden yepyeni şarkıların eşliğinde bakan Glasxs bizi kendi dünyasına en samimi şekilde konuk ediyor. Eskiyi, anıları, en çok da içinizdeki çalkantıları bir de Glasxs’in yeni şarkılarını fona alarak gözden geçirip nerede durduklarına odaklanın derim.

Yıldızlar: Hayalet Gemi, Yoo İyiyim, Ay Projesi, Karanlıkta Park

Oscar’ımı Verdim Gitti: Sim Okyanusu, Kır Kalbimi

Mamut X Dreamscapes’e davetlisiniz!

Henüz gitmeyenler varsa diye nefis bir sergi hakkında yazmak istedim.

Yaratıcı içeriklere ve projelere imza atan HOOD Base ile Mamut Art Project güçlerini bir araya getirerek ‘Mamut X Dreamscapes’ sergisini düzenliyor. HOOD Base küratörlüğündeki “Mamut X Dreamscapes” sergisi 19-31 Ekim tarihleri arasında Yapı Kredi bomontiada’da izleyicisiyle bir araya geliyor.

Haberin Devamı

Bu özel sergide 28 illüstratörün müzik odağıyla yarattığı eserleri sergiyi ziyaret edenlere çok özel bir dünyanın kapılarını aralıyor. Bu eserleri gezerken beğendiğiniz çalışmalar olursa da sınırlı sayıdaki edisyonları sergi alanında ve Mamut Art Project’in çevrimiçi platformu üzerinde satışa sunuluyor.

Serginin bir diğer önemli elementi de ‘Dream Gigs Illustrated’ projesi. HOOD Base’in 2019 yılında başlattığı konser afişi serisi ‘Dream Gigs Illustrated’ projesi ‘Mamut X Dreamscapes’ alanında ziyaretçileri bekliyor.  31 Ekim’e kadar her gün 11:00-20:30 saatleri arasında, randevusuz ve ücretsiz olarak bu özel sergiyi kaçırmayın derim.

Yazarın Tüm Yazıları