MIA’DAN CESUR ÇIKIŞ

MIA yeni single’ı ‘Borders’ı yayınladı. Birçok meslektaşından farklı olarak yaptığı şarkılarda mesaj kaygısını hiç çekinmeden belirten sanatçı, günümüzün en ciddi konularından olan mültecilerin dramını yeni şarkısında işlemiş.

Haberin Devamı

MIA’DAN CESUR ÇIKIŞ

Söz konusu şarkısının klibi için yönetmen koltuğuna da oturan MIA,  klipte botlarla şehir sınırlarına gelen ve sınırlardaki demir tellerden alınmayan mültecileri gösteren MIA söz konusu kliple yaşanan insanlık dramını gözler önüne sermeye çalışıyor. ‘10 yıl önce dünya politikasının gidişatı ile ilgili yaptığım yorumlar hala aynı’ diyen sanatçı, yeni albümü için 2 yıldır hayranlarını biraz da bu sebeple beklettiğini açıklamış.Şarkılarını ancak söyleyecek sözü olduğunda yaratabildiği söyleyen MIA, ‘Borders’ ile konuya net şekilde girmiş.

Henüz piyasaya çıkış tarihi belli olmayan 5. albümü ‘Matahdatah’ ile MIA yine ezberbozan ve aktivist yanıyla müzikseverleri şaşırtacağa benziyor.

 

 

Haberin Devamı

IN HOODIES’TEN YENİ ŞARKI



MIA’DAN CESUR ÇIKIŞ

Bağımsız müziğin harika bir örneği ile karşı karşıyayız. Vokalde Murat Kılıkçıer, klavye ve metalofonda Gabriel Clark, bas gitarda Matt Loftin, elektrik gitarda Todd Gibson’dan oluşan In Hoodies geçtiğimiz aylarda yayınladığı ‘She Got Caught’ adlı EP’si kesinlikle yakından incelemesi gereken bir çalışma.

Murat Kılıkçıer’in lise yıllarından beri müziğe olan ilgisinin ve azminin sonucunda yazdığı şarkılar seneler içinde bizi In Hoodies’e kadar getiriyor. ‘She Got Caught’ EP çalışması için The Verve ve Richard Ascroft gibi birçok ünlü isimle çalışan Chris Potter ile çalışan ekip kendilerinden önümüzdeki dönemde gelecek olan işler umut vadediyor. Grubun geçtiğimiz hafta yayınladığı ‘Gospel’ şarkısı henüz soundcloud üzerinden dinlenebilirken, albüm çalışmaları öncesi bir haberci olduğunu belirtmek gerek. Grubu yakından dinlemek isterseniz size bir fırsat, 19 Aralık’ta IKSV Salon’da ‘Müzik Hayvanı Salon’da’ gecesinde ‘On Your Horizon’ ile birlikte sahne alacaklar, yeni müziğe merak duyanlar için kaçırılmaz bir fırsat.

 

Haberin Devamı

SİYAH ‘MAHLAS BUDUHİ’ İLE DİNLEYİCİSİNİN KARŞISINDA!

 

MIA’DAN CESUR ÇIKIŞ

Sizi yepyeni bir grupla daha tanıştırmak istiyorum.

Siyah,  2015 Mayıs ayında Sabi Saltiel, Dünya Kızılçay, Barış Baykan ve Bora Bekiroğlu tarafından kuruldu. Temelinde rock müziği olan alternatif ve progresif öğler içeren ilk EP’leri ‘Mahlas Buduhi’ Kasım ayının ikinci haftası yayınlandı.

MIA’DAN CESUR ÇIKIŞ

Grup üyelerinin aylarca süren uzun bir çalışmanın sonucu olarak, topluluğun ilk EP ürünü olan ‘Mahlas Buduhi’, tamamı grup üyelerine ait, birbirinden farklı stillerde fakat enerjileri ortak, beş şarkıdan oluşuyor. Şarkılarındaki enerji bende canlı performanslarını da izleme merakı uyandırdı, yeni sezonda festivallerde ve konser mekanlarında takipçileri olacağım.

 

 

Haberin Devamı

HAFTA SONU REHBERİ:

 

4 ARALIK BLOND:ISH @ ROXY

MIA’DAN CESUR ÇIKIŞ

Meşhur Kompakt ailesinin üyelerinden olan Anastascia ve Vivie-Ann 2008 senesinde Montreal’da kurulmuş Blond:ish’in çekirdek kadrosunu oluşturuyor. Burning Man'de son 4 senede çaldıkları setleriyle ikiliyi, kendileri gibi düşünen takipçileriyle yakınlaştırdı hatta kopmaz bir bağ kurdu diyebiliriz. Blond:ish Ekim 2015'te Kompakt'tan çıkardıkları albümleri,  ‘Welcome To The Presen’t, Güney Amerika, Meksika, Hindistan gibi ülkelerde yaptıkları seyahatleri esnasında üretmişler. Hafta sonu planlarınıza karar verirken Blond:ish’in Roxy’deki performansını da alternatifleriniz arasında değerlendirebilirsiniz.

 

Haberin Devamı

5 ARALIK HIP HOP JAM ISTANBUL @ VOLKSWAGEN ARENA

 

MIA’DAN CESUR ÇIKIŞ

Bu Cumartesi Hip Hop dünyası aynı mekanda bir araya geliyor. Hip Hop Jam İstanbul 2015, Pozitif Live ile Hiphoplife işbirliği ve Dream TV’nin katkılarıyla 5 Aralık Cumartesi günü Volkswagen Arena’da Türk Rap müziğinin en önemli isimlerini ağırlayacak. Break dans, rap ve DJ performanslarının olacağı etkinlik; Mode XL, Ege Çubukçu, Sansar Salvo, Pit10, Ayben, Kamufle, Anıl Piyancı & Emrah Karakuyu ve Yener gibi 33 Hip Hop artistinin katılımı ile Hip Hop severlere müzik dolu bir gün yaşatacak.

 

6 ARALIK EDITORS @ VOLKSWAGEN ARENA

 

MIA’DAN CESUR ÇIKIŞ

Aylardır beklediğim konser! İstanbul’daki önceki bütün performanslarını izlediğim grubu bu sefer de Ekim ayında yayınladıkları ‘In Dream’ albümünün turnesinde izleyeceğiz. ‘Off the Hook’ konser serisi kapsamında İngiliz alternatif rock grubu Editors’ın sahne alacağı konser 6 Aralık Pazar günü Volkswagen Arena’da gerçekleşecek. Editors konseri öncesinde Türk alternatif rock müzik grubu BIZ’i ağırlayacak, fuaye alanında ise Deniz Kader ve Çağdaş Şişman’dan oluşan Nohlab’in audio/video performans ve enstalasyonları sahnelenecek. Editors konseri öncesinde katılımcılar Radyo Eksen DJ’leri ile Happy Hour’da konser için ısınırken, Takas Kütüphanesi için yanlarında getirdikleri kitapları takas edebilecek ve Ekolojik Kütüphane oluşumuna bağışta bulunabilecekler. Pazar günü için daha iyi bir program düşünemiyorum, haftaya daha iyi başlamak için Editors’u izleyin derim.

 

Yazarın Tüm Yazıları