Mabel’in Açıkhava Coşkusu

Hafta sonu 6 aylık konser diyetimi bozdum. Sonunda uzun zaman sonra ilk defa Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde Mabel Matiz konserine gittim. Sonuç fevkaladenin fevki, nasıl mutluyum, hala aklımda Cumartesi gecesinden kareler, şarkılar var.

Haberin Devamı

Açıkhava konserleri başladığında nasıl olacak diye kendi kendimi yiyip bitiriyordum ama aslında gidince gördüm ki organizasyon önlemlerini alınca konserler de gayet güzel şekilde bu dönemde yapılabiliyormuş. Mabel Matiz’i uzun zamandır canlı izlememiştim, uzun zamandır konsere gitmediğimden açıkhavadaki Mabel konseri benim için ayrıca değerli oldu. Biletleri tükenen konserde tüm izleyiciler yanındakiyle arada bir koltuk boş kalacak şekilde oturup maskeleri takılı şekilde konserin başlamasını büyük bir heyecanla beklemesi muhtemelen pandemi döneminden aklımda kalacak fotoğraflardan biri olacak.

Aylardır canlı performans izlememiş olmanın verdiği özlem Mabel’in notalarıyla ferahlığa ve mutluluğa dönüştü. Her şeyden önce Mabel’in ne kadar detaylara önem veren bir sanatçı olduğunu bir kere daha bu konserde gözlemledim. Mabel’in Mert Yemenicioğlu styling’i olan şık sahne kostümlerinin yanı sıra orkestrası da bir o kadar canlı canlıydı. Birçok konserde orkestra tek düzen siyah kıyafetlerle sahneye çıkar ama bu konserde ekibin her bir üyesi ayrı şıklıkta ve renkte tam bir yaz havasıyla bizleri karşıladılar. Konser boyunca orkestranın birbiri arasındaki eğlenceli hallerini izlemek beni konsere daha da bağladı. Bu kadar adı geçmişken orkestranın detayını vermemek olmaz. Çünkü bence onlar da bu nefis gecenin önemli kahramanlarından. Orkestranın şefi olan ve synth’e hayat veren Emin İnal, vokallerde Ceren Deniz ve Deniz Konak, perküsyonda Velican Sagun, beats’te Karakter (Keren Demirayak), gitarda Bahadır Kartal, kemanda Semih Çelikel, kanunda Samet Çelikel açıkhavadaki bu büyülü atmosferi yaratanlardandı. Yönetmenliği Ufuk Sarı’ya, prodüksiyon tasarım detaylarında Ozan Korkmaz’a ait konserde sahnenin sade dekorunun arkasında tam ortadaki büyük ‘M’ ışıklandırması ise her an her şarkıda bizi kendisine çekti.

Haberin Devamı

Konserde ‘Öyle Kolaysa’yı seyircinin ısrarlı tezahüratından sonra ikinci kez tekrar söyleyen Mabel Matiz biraz damar, biraz halay tam kıvamında nefis bir repertuar hazırlamıştı. Özellikle konserde acaba söyler mi dediğim şarkılardan biri olan ‘Yıldızların Peşinde’yi canlı dinlemek benim için bu gecenin diğer önemli anıydı. Konser tamamlanıp bis için sahneye geri gelen Mabel Matiz ‘Filler ve Çimen’i söyleyerek bizi ilk albümüne ışınladı. Hemen ardından seslendirdiği ve ilk defa dinlediğim versiyonuyla ‘Yaşım Çocuk’ ise gecenin son şarkısı olarak hala aklımdan çıkmıyor. Yazıyı buraya kadar okuyup ‘keşke ben de gitseymişim!’ dediğinizi duyar gibiyim, şanslısınız çünkü Mabel Matiz 5 Eylül’de tekrardan Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde olacak. Ben olsam kaçırmazdım!

Haberin Devamı

Mariah Carey Hayranlarına Sürpriz!

Mariah Carey kendisiyle aynı ismi taşıyan 1990 senesindeki yayınladığı albümün 30. Yılını (MC30) Temmuz ayından beri sürprizlerle kutluyor. MC30 kapsamında her Cuma eski albümlerinden daha önce yayınlamadığı remix, şarkı ya da video paylaşarak dinleyenlerini deyim yerindeyse mest ediyor.

Bu sürpriz serüveni devam ededursun geçtiğimiz hafta Mariah Carey yine sevindirici bir haber paylaştı. Sanatçının efsanevi Daydream Tour Tokyo Dome konserinin canlı kayıtlarının da dahil olduğu ve bugüne kadar kaydedip de yayınlamadığı şarkılarla, eski albümlerinden B-side şarkıların olduğu, her hayranın mutluluktan ağlayacağı çok özel bir albüm geliyor. ‘The Rarities’ albümü 2 Ekim’de yayınlanacak. Bu özel albüm global anlamda Carey hayranlarını çok mutlu ederken, geçtiğimiz hafta albümden ilk single’da yayınlandı.

Haberin Devamı

Mariah Carey’nin Jermaine Dupri ile birlikte yazdığı 90'ların R&B havasını taşıyan "Save The Day" isimli şarkıda Lauryn Hill'in The Fuhees ile coverladığı "Killing Me Softly" şarkısını sample olarak kullanarak arka planda Lauryn Hill da şarkıya eşlik ediyor. ‘The Rarities’ yayınlanana kadar önümüzdeki aylar başka hangi süprizler olacak, gözler uzunca bir süre Mariah Carey’nin yaptığı ve paylaştığı postlarda takılı kalacak.

Yeni Çıkış

Manitas - Olsun

Defne Angın ve Selin Dumlugöl’den oluşan Manitas ilk şarkılarını geçtiğimiz günlerde yayımladılar. Şarkının sözleri Defne Angın’a, bestesi Selin Dumlugöl’e ait, düzenlemesinde ise Mehmet Bekalp imzası var.

Haberin Devamı

Belki bilenleriniz vardır bir zamanlar ‘Aseton’ diye bir grup vardı. Nerde duydum da kendilerine hayran kesildim bilmiyorum. Şarkılarına hayran olup sürekli dinlediğim zamanlar sanırım 2010’ların sonlarıydı. O dönemde Ankara’dan İstanbul’a taşınma dönemimdi, İstanbul’a gelip canlı performanslarını izlemek çok istediğimi hatırlıyorum. ‘Manitas’ın ‘Olsun’ şarkısı bana o dönemleri hatırlattı. Nostalji modu bir şarkıyla geldi mi kesinlikle etkisi başka oluyor.  Şarkıya tekrar dönecek olursak Manitas’ın başrolde olduğu Kadir Arıcı’nın yönetmenliğini üstlendiği nefis bir yaz klibi var. Wonder Wheel Live etiketiyle yayınlanan ‘Olsun’ ikilinin ilk adımı ama devamında neler geleceğini de merak ediyorum.

Haberin Devamı

Soner Kırmızıgül feat. KAAN - Oceans

Soner Kırmızıgül elektronik dans müziği alanındaki tecrübesini, MYFO grubu ile kariyerinin ilk albümünü yapan nefis vokali olan KAAN ile çok özel bir şarkıda birleştirmişler. Oceans (Where Feet May Fall) adlı şarkı aslında Amerikalı Hillsong United grubunun şarkısı ve dünya genelinde de oldukça büyük bir beğeni kazanmış bir çalışma. 

Hillsong United’ın bu şarkısına farklı bir bakış katarak, elektronik dans müziğine denenmemiş bir tarzla yaklaşan Soner Kırmızıgül ve KAAN ortaya yepyeni bir şarkı çıkartmışlar. Söz ve müziği Matt Crocker, Joek Houston ve Salomon Ligthelm’e ait olan ‘Oceans’ şarkısının düzenlemesi ve miks süreci Soner Kırmızıgül’e aitken, mastering ise Ali Mobaseri tarafından tamamlanmış.  Şarkının klibi için yönetmen koltuğunda Alperen Gören ve Soner Kırmızıgül birlikte otururlarken, yardımcı yönetmen olarak ise Kaan Ekenler görev almış.

Kulağımdaki Şarkılar

Haftanın en yeni çıkışlarıyla dolu nefis şarkıları sizler için tek listede topladım:

Bazzi – Crazy

Pharrell Williams feat. Jay – Z – Enterpreneur

Aluna – Envious

Troye Sivan – IN A DREAM

Katy Perry – What Makes A Woman

Lukas Graham feat. G Eazy – Share That Love

London Grammar – Baby It’s You

Clean Bandit – Tick Tock

Jxdn – Pray

The Neighbourhood – Devil’s Advocate

Astrid S – Marilyn Monroe

Manitas – Olsun

Soner Kırmızıgül feat. KAAN – Ocean

Oğuzhan Koç – Heyecandan

Sagopa Kajmer, Go-Khan – Pankart

Deniz Tekin - Uyanmalıyım

KÖFN – EL

Can Kazaz, Efe Demiral – Yaz Bitince

Yaprak Çamlıca – Kalbini Dinle

Doğuş Çabakçor feat. Zamiq Hüseynov- Cennetimsen

Yazarın Tüm Yazıları