Hepimiz Portishead'iz

Bu yazın en heyecanlı festivallerinden biri olan ‘Midtown Fest’e artık saatler kaldı.

Haberin Devamı

Hepimiz Portisheadiz

Geçtiğimiz bahar aylarında bütün konser haberleri hafiften boy vermeye başladığında Portishead’in konser haberi bomba gibi düşmüştü. Gerçekten sonunda Portishead’i canlı izleyebilecek olmamızdan ötürü inanılmaz mutluyum.

Hepimiz Portisheadiz

Yıllardır her sene İstanbul’a konsere gelecekleri konuşulurdu, bu sene nihayet gerçek oldu. Beth Gibbons’ın melankolik vokalini, özellikle ‘Roads’ u, ‘Glory Box’ ı açık havada dinleyeceğimi düşünce heyecanlanmadan edemiyorum.

Festival günü Küçükçiftlik Parkı kapıları öğlen 14:30’da açılıyor. Öğlen ilk olarak sahneye Telepotik çıkacak. Ardından The Away Days 16:35’te sahnede olacak. Geçtiğimiz haftalarda bu köşeden röportajını yayınladığımız grubun yeni single çalışmaları ‘Paris’ ile yabancı müzik basınındaki ilerleyişi hız kesmeden devam ediyor. Küçükçiftlik Parkı’nda The Away Days önceden hiçbir yerde çalmadıkları yeni şarkılarından oluşan performanslarıyla müzikseverleri büyülemeye hazırlanıyor. Keşke akşamüzeri çıksalardı da ben de izleyebilseydim demeden kendimi alamıyorum.

Haberin Devamı

Hepimiz Portisheadiz

Festivalde Portishead’e adım adım yaklaşırken, The Away Days’ten sonra 17:45’te Thought Forms sahne alacak. Muhtemelen Küçükçiftlik Parkı’nın kabalalığının giderek artmaya başladığı anlarda ise sahnede ‘The Ringo Jets olacak.

Hepimiz Portisheadiz

The Ringo Jets ile yükselen enerji Savages ile tepe noktasına ulaşacak. Festivalin en az Portishead kadar bir diğer önemli konuğu olan Savages’ı geçtiğimiz seneden beri merakla bekliyordum. 4 hanımdan oluşan İngiliz grubun Midtown Festival’da Küçükçiftlik Parkı’nı dolduran kalabalığı Portishead öncesi muhteşem bir noktaya getireceğine hiç şüphem yok. Ve bu akşam saatler 22:00’u gösterdiğinde sahnenin sahibi Portishead olacak. Nefesler tutulacak ve yıllardır İstanbul’da beklenen bu eşsiz konser Beth Gibbons’ın eşsiz vokaliyle başlayacak. Eğer hala bilet almadıysanız konser öncesi kapıdaki bilet satışından şansınızı deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

KATE BUSH’TAN VETO

Hepimiz Portisheadiz

26 Ağustos’ta Kate Bush 35 yıl aradan sonra tekrar sahnede olacak. 22 gösterilik bu özel konser serisinin biletleri satışa çıktığında 15 dakika içinde tükenmişti. Bilet alabilen şanslı kişiler muhtemelen şu sıralar konserlere gün sayadursun, Kate Bush konserlere gelecek olan hayranlarından bir ricada bulunmuş.

Kendi web sitesinden yayınladığı duyurusunda, bu konser serisi için özellikle küçük ama onlar için rahat olduğunu düşündükleri bu mekan neden seçtiklerini açıklamış. Mekanın küçük olması sayesinde konserdeki izleyicilerle daha kolay iletişim kuracağına inanan Bush, hayranlarından konser boyunca video ve fotoğraf çekimi yapmamalarını rica etmiş. ‘Gelin bu konser tecrübesini hep birlikte yaşayalım’ diye de eklemiş. Ben olur da bir bilet bulursam, tek kare çekim yapmadan sadece konseri izleyeceğime buradan söz veriyorum. Ama 22 konser boyunca hayranlarının fotoğraf çekmeme olayına nasıl tepki göstereceğini merak etmemek elde değil.

LADY GAGA ve TONY BENNETT: YANAK YANAĞA

Haberin Devamı

Hepimiz Portisheadiz

İşin doğrusu pek anlamadığım bir müzikal birliktelik. Nedendir bilinmez, Lady Gaga bu projeye inanılmaz bir heyecanla yaklaşmış. Bu sene birçok sefer çıkışı ertelenen ‘Cheek to Cheek’ albümü nihayet resmen 23 Eylül’de yayınlamaya hazırlanıyor. Lady Gaga, küçük yaşlardan beri hep jazz söylediğini belirtirken, böyle bir albümde Tony Benett ile birlikte çalışmaktan ötürü gururlandığını belirtmiş. Söz konusu albüm klasiklerden oluşan bir jazz karması olsa da, Lady Gaga “şarkılara kendimizden de bir tutam kattık” diye eklemiş. Albümden ilk single “Anything Goes” olurken, ikinci single geçtiğimiz hafta yayınlanan “I Can’t Give You Anything But Love” oldu.Albümün standart versiyonunda 12 şarkı yer alırken, deluxe versiyon 16 şarkıdan oluşuyor.

Haberin Devamı

KARIŞIK KASET

Hazır Midtown Festival bugünün en önemli müzik olayıyken, Karışık Kaset de elbette bundan nasibini aldı. Festivalde bugün sahne alacak grupların şarkılarının yanı sıra, Portishead’in ve Savages’ın olası setlist’lerini de tek listede vermeyi uygun gördüm.

Liste Spotify’da Karışık Kaset by Midtown Fest adıyla sizler için hazırlandı.

Keyifli dinlemeler…

1)Portishead – Silence

2)Portishead – Mysterons

3)Portishead – Sour Times

4)Portishead – Nylon Smile

5)Portishead – The Rip

6)Portishead – Machine Gun

7)Portishead – Machine Gun

8)Portishead – Over

9)Portishead – Cowboys

10)Portishead – Chase The Tear

Haberin Devamı

11)Portishead – We Carry On

12)Portishead – Roads

13)Portishead – Threads

14)Portishead – Magic Doors

15)Portishead – Wandering Star

16)Portishead – Glory Box

17)Savages- Flying to Berlin

18)Savages – Shut Up

19)Savages –City’s Full

20)Savages – Strife

21)Savages – Waiting For A Sign

22)Savages – She Will

23)Savages – No Face

24)Savages – Husbands

25)Savages – Hit Me

26)Savages – F*ckers

27)The Away Days – Paris

28)The Away Days – Dressing Room

29)The Away Days – Your Colour

30)The Away Days- Hands

31)The Away Days- Dear Blender

32)The Ringo Jets – The Place

33)The Ringo Jets- Shake Your Hips

34)The Ringo Jets- Heart Full Of Soul

35)The Ringo Jets- Stomper

36)Thought Forms – Sound of Violence

37)Thought Forms- Your Bones

38)Thought Forms- Ghost Mountain You and Me

39)Thought Forms- Landing

40)Thought Forms- Only Hollow

41)Thought Forms- Industry

Yazarın Tüm Yazıları